Hakan Ünsal'dan sağduyu çağrısı

Hakan Ünsal'dan sağduyu çağrısı

Hakan Ünsal, takımlarına destek veren taraftarları sağduyuya çağırdı.

TPFD Başkanı Ünsal'dan sağduyu çağrısı: "2014-2015 sezonunun tüm liglerinde heyecan dolu son haftalara girdiğimiz ve futbol oyununun güzelliklerini konuşuyor olmamız gereken şu günlerde, farklı zaman farklı mekan ama sonucunda birbirine benzer 'futbol terörü' olaylarını duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz."

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı  Hakan Ünsal, takımlarına destek veren taraftarları sağduyuya çağırdı.
 
Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçeli futbolcu Emre  Belözoğlu'na yapılan saldırıya değinerek, "Türkiye Profesyonel Futbolcular  Derneği olarak, 2014-2015 sezonunun tüm liglerinde heyecan dolu son haftalara  girdiğimiz ve futbol oyununun güzelliklerini konuşuyor olmamız gereken şu  günlerde, farklı zaman farklı mekan ama sonucunda birbirine benzer 'futbol  terörü' olaylarını duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hangi lig, hangi forma altında  olursa olsun, herhangi bir futbolcu kardeşimize yapılan saldırı, Türk futboluna  yapılmış saldırıdır" ifadelerini kullandı.
 
Futbolu güzel yapan en önemli unsurlardan birisinin, rekabet ve  dostluk duygusunu aynı anda içinde barındırması olduğunu vurgulayan Hakan Ünsal,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Yeşil saha içerisinde zaman zaman yaşanan her tür gerginlik veya  tartışma, maç sonunda sonuç ne olursa olsun aynı yeşil saha çizgileri içerisinde  kalmaktadır. Biliyor ve inanıyoruz ki, hiçbir futbolcu kardeşimiz oynadıkları  takımın formasıyla, takımı için en iyisini yapmak istemekten başka bir art niyet  veya duygu barındırmamaktadır. Bu nedenledir ki, aynı duygu ve istekle farklı  renkler için ter döken futbolcu kardeşlerimiz rekabet duygusuyla 90 dakika  içerisinde yaşadıkları olayları ve duyguları saha dışına taşımamaktadırlar.  Takımlarını iyi günde kötü günde canı gönülden destekleyen taraftarlarımızı da  benzer sağduyuya çağırıyoruz."