Hırvatlarda büyük korku

Hırvatlarda büyük korku

A Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan Hırvatistan tribün sıkıntısı yaşadı.

EURO 2016’da Türkiye’nin rakibi olan Hırvatistan, kötü bir durumla karşı karşıya kaldı. Son oynadıkları Çek Cumhuriyeti maçında kendi taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle soruşturmaya tabi tutulan Hırvatlar, ihraç korkusu yaşıyor.
 
Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ve Teknik Direktör Ante Cacic’e karşı muhalif olan bazı taraftar gruplarının başlattığı boykotların İspanya maçında da devam edilmesinden endişe ediliyor.
 
Çeklere karşı 2-1 öndeyken son dakikada başlatılan ve puan kaybına neden olan bu eylemler, tribünleri de ikiye böldü. 4 puanla gruptan çıkma avantajı bulunan Hırvatistan’a destek vermek isteyen bazı taraftarların da baskı altında olduğu kaydedildi. 2 farklı düşüncedeki grupların çatışmalarının da federasyon tarafından tedirginlikle izlendiği bildirildi. 
 
Rakitic tepkili
 
Hırvatistan Milli Takımı’nın en önemli futbolcularından Ivan Rakitic, taraftarlarına tepki gösterdi. Çek Cumhuriyeti maçından sonra sıkıntı yaşadıklarını anlatan Rakitic, “Taraftar olaylarından dolayı çok üzgünüz. Bazı gruplar bize ciddi anlamda zararlar veriyor. Son Çek Cumhuriyeti maçında öndeyken olaylar çıktı” dedi.