Genç oyuncu ABD Milli Takımı'na çağırıldı !

Genç oyuncu ABD Milli Takımı'na çağırıldı !

Amerika 18 Yaş Milli Takımı'na seçilen Arda Bulut'a, Beşiktaş USA Derneği destek verdi.

Beşiktaş USA Dernek Başkanı Ferruh Zor ve Başkan yardımcısı Gökay Mediceler, Arda Bulut`un maç boyunca forma giydiği bu haftaki San Jose Earthquakes-Santa Cruz Breakers maçını ailesi ile birlikte izlediler. Maç boyunca oldukça etkili bir performans sergileyen Arda Bulut, takımının 3-1 kazandığı maçta 2 gol atarak, 20 maçta 20 gole ulaşıp gol krallığındaki yerini sağlamlaştırdı. Arda, ABD U18 Milli takımı ile Mart ayında Arjantin`de Arjantin ve Uruguay milli takımları ile yapılacak olan hazırlık maçlarında yer alacak.
 
Maçtan sonra Beşiktaş USA  yöneticilerini evinde ağırlayan Arda Bulut`un ailesi, Beşiktaş kulübü ve Beşiktaş USA  Derneği`nin verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Arda`nın babası Yalçın Bulut ve annesi Çiğdem Bulut, 6 yaşından beri futbol oynayan Arda`nın her maçına bizzat takip ettiklerini söylediler. Arda`nın futbol tutkunu birisi olduğunu belirten ailesi, takımıyla antreman bittiken sonra bile extra antrenman yaptığını ve bununla birlikte derslerini de ihmal etmeyip çok iyi not ortalaması olduğunu söylediler.

1-20160228131032.jpg

ABD MİLLİ TAKIMI'NDA İLK TÜRK
 
BesiktasUSA Başkanı Ferruh Zor, Amerika`daki tüm spor branşları içinde ilk kez bir Amerikalı Türk'ün milli takım forması giymesinin gurur verici bir başarı olduğunu söyledi. Istanbul`dan özel olarak getirtilen ve tüm futbolcuların imzaladığı Beşiktaş formasını Arda`ya hediye eden Ferruh Zor, kendileri de Beşiktaş taraftarı olan Arda ve ailesinin önümüzdeki aylarda Amerika`da Başkan Fikret Orman ile tanışacaklarını açıkladı. Futbolcuların imzaladığı formayı heyecanla giyen Arda'nın önümüzdeki yıllarda Vodafone Arena`da Beşiktaş formasıyla forvet olarak görmek istediklerini temenni eden Dernek Başkanı Zor, “Stanford Üniversitesi'nde önümüzdeki 4 sene boyunca kendisini daha da geliştirecek bir Arda, gerek Beşiktaş`ta gerekse Türk ya da Amerikan A Milli Takımı'nda yerini bulacaktır” dedi.
 
Beşiktaş USA Dernek Başkan Yardımcısı Gökay Mediceler de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Başkanımız Fikret Orman, Amerika seyahatlerinde bizimle bir araya geldiğinde kulübümüz adına futbolcu takip etmemizi istiyordu. Biz de başkanımızla ve kulüp yöneticilerimizle iletişim içinde hem yetenekli genç Türk oyuncuları, hem de MLS`de top koşturan profesyonel oyuncuları takip edip, kulübümüzle paylaşıyoruz. Derneğimizin uzun süreli üyelerinden sayın Ahmet Turgut başta Arda olmak üzere 4 Türk asıllı Amerikalı oyuncuyu yakından takip ediyor. New York şehrinin geçen yıl kurulan NYCFC takımı ile iyi ilişkiler içindeyiz ve ortak projeler üzerinde çalışıyoruz.
 
NYCFC`de top koşturan 24 yaşındaki Gana asıllı Kwadwo Poku`yu iki senedir yakinen takip ediyoruz Beşiktaş`ta oynayan bir Türk oyuncuyu Poku ile değiş-tokuş olarak kullanabiliriz. MLS`in yanında bölgesel ligleri de kulübümüz adına yakinen takip ediyoruz. Başkanımız Fikret Orman'ın direktifleri doğrultusunda Amerika`da Türklerin yoğun olarak yaşadığı New York ve New Jersey eyaletleri çevresinde Beşiktaş adına bir takım satın alma düşüncemiz var. Genç ve yetenekli Türk oyuncuları bu takımda oynatmayı planlıyoruz."

2-284.jpg

ARDA BULUT KİMDİR?
 
Arda Bulut, bu hafta itibariyle 20 resmi maçta 20 gol ile ABD'deki tüm akademiler içinde gol kralı durumunda. Normal sezonun bitmesine 9 hafta kaldı ve daha sonra Play-off`lar oynanacak. 2 sene önce 14 yaşında iken U14 akademisi ile 30 maçta 33 gol atarak ABD'de gol kralı oldu.
 
ABD U18 milli takımı ile 7 Mart - 17 Mart tarihleri arasında Buenos Aires, Arjantin`de yapılacak kamp ve hazırlık maçları için Arjantin'e gidecek kadroda yer alıyor. Turnuvada Arjantin ve Uruguay milli takımları ile Amerika milli takımı maçlar yapacaklar. Arda, Arjantin'den hemen dönüşünde bu sefer 18-26 mart tarihleri arasında San Jose Earthquakes takımı ile Dallas, Texas'da Avrupa ve Latin Amerika'dan da takımların katıldığı Generation Adidas International Cup'da da oynayacak. Arda şu anda lisede Junior olarak okuyor ve not ortalaması 4 üzerinden 4.7. Advance (college-level) dersler aldığı için o derslerin ağırlığı normal derslerden daha yüksek ve bu yüzden not ortalaması yüksek. Arda, önümüzdeki sene Amerika`nin en prestijli üniversitelerinden olan ve geçen seneyi şampiyon olarak kapatan Stanford üniversitesinde burslu olarak futbol oynayacak. Kendisine örnek olarak Cristiano Ronaldo ve Sergio Aguero`yu aldığını söyleyen Arda, Ingilizce, Türkçe ve İspanyolca konuşuyor.