Rooney'den çılgın asist !

Güncelleme:

MLS Ligi'nde D.C United'ın evinde Orlando'yu son dakika golüyle 3-2 mağlup ettiği maçın son anlarında çok ilginç bir pozisyon yaşandı.

Manchester United’ın unutulmaz isimleri arasında yer alan 32 yaşındaki Wayne Rooney, Amerika Ligi MLS’deki yeni takımı D.C United’ın Orlando ile karşı karşıya geldiği maçta inanılması güç bir iş başardı.

Geçtiğimiz ay İngiltere Premier Lig’de Everton’a veda ederek D.C United’a transfer olan Wayne Rooney dün gece tüm Amerika’nın konuştuğu bir galibiyetin mimarı oldu. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşma 2-2 devam ederken 90+6’da rakip Orlando City’nin tehlikeli atağında defansa koşup kayarak topu kazanan Rooney orta sahadan takım arkadaşı Luciano Acosta’ya muhteşem bir orta çıkardı. O pozisyonda D.C United’ın kalecisi David Ousted’da gol için ileriye çıkmıştı yani kale boştu…

Ceza sahasına gelen ortaya çok iyi yükselen Acosta yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlara gönderip takımını son dakikada 3-2 öne geçirdi. Maçta 3 gol birden atan Luciano Acosta’dan daha çok konuşulan isim ise Rooney oldu. İlerleyen yaşına rağmen maçın son dakikasına kadar müthiş bir azim gösteren ve defansa kadar koşarak önce topu çalan, ardından da asisti yapan İngiliz futbolcu gecenin kahramanı ilan edildi.

Rooney D.C United’ı öne geçiren golde de asisti yapan isimdi.

Skor