''Fenerbahçe'yi Vitor yaktı''

''Fenerbahçe'yi Vitor yaktı''

Fenerbahçe'nin Shakhtar'a 0-0'ın rövanşında 3-0 kaybederek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma şansını yitirmesi Avrupa'da da büyük yankı buldu.

Maçın 60. dakikasında ikili mücadelede yerde kalan Taison Fred'i yerden kaldırıp eline topu tutuşturmaya çalışan ve bu nedenle de tribüne gönderilen Vitor Pereira maçın önüne geçti. Ukrayna, Portekiz ve Yunan basını da Türk basını gibi elenmenin faturasını agresif hocaya çıkardı. 
 
YILDIZ OLMAYA ÇALIŞIYOR 

Olympiakos'u çalıştırdığı dönemde Yunanistan'da çok eleştiri alan Vitor Pereira için Sentra Goal, "Pereira hatırladığımız gibi, yine tribünde" başlığını attı. Arena Sports, "Pereira yine sahnede. Bu kez F.Bahçe'yi eksik bıraktı" dedi. Kriti Sport daha da ileri giderek, "Shakhtar'ın en büyük avantajı Pereira'ydı.Çünkü kendisi her zaman futbolun önüne geçmeye, yıldız olmaya çalışıyor. Faturasını da takımı ödüyor" dedi. Athletic FM ise şu yorumu yaptı: Gecenin maçını Shakhtar Donetsk kazandı. Marinakis (Olympiakos kulübü başkanı), Vitor Pereira'dan kurtulduğuna seviniyordur. 
 
ATEŞLERKEN ATEŞE ATTI 
Pereira, ülkesi Portekiz'de hedef adam oldu. Ülkenin önemli gazetelerinden Ojogo, "Pereira atılmaya devam ediyor. Tansiyonu ayarlayamadı. Futbolcularını ateşlemek isterken, takımı ateşe attı" yorumu yaptı. Bir başka önemli gazete Record da, "Değişen bir şey yok, Pereira atılmaya devam ediyor" diye yazdı. Publico, "Pereira Şampiyonlar Ligi müziğini dinleyemeyecek" ifadesini kullandı. Abola; "Pereira atıldı Fenerbahçe uzağa düştü" başlıklarını kullandı. Portekiz'in yazılı ve görsel basını bu kadar büyük bir yatırım yapan F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ne düşmesini "ibretlik" olarak yorumladı.

Fotomaç