Avrupa'nın 'süperi' Tiflis'te belli oluyor

Avrupa'nın 'süperi' Tiflis'te belli oluyor

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yarın karşılaşacak.

UEFA Süper Kupa maçında geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yarın karşılaşacak. Boris Paichadze Dinamo Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İskoç hakem Collum yönetecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona ile  geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, UEFA Süper Kupa maçında  yarın Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te karşılaşacak.
 
Boris Paichadze Dinamo Arena'da iki İspanyol takımını karşı karşıya  getirecek maç, TSİ 21.45'te başlayacak.
 
Karşılaşmayı İskoç hakem William Collum yönetecek. Collum'un  yardımcılıklarını aynı ülkeden Francis Connor ve İrlanda Cumhuriyeti'nden Damien  MacGraith yapacak. Yine İskoçya'dan Graham Chambers'ın dördüncü hakem olarak  görev alacağı mücadelede, Bobby Madden ve Kevin Clancy ilave yardımcılıkları  üstlenecek.
 
Barcelona, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan  temsilcisi Juventus'u 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Sevilla ise UEFA Avrupa  Ligi finalinde Ukrayna ekibi Dnipro'yu 3-2'lik skorla geçerek kupayı müzesine  götürmüştü.
 
Barcelona'da Neymar yok, Arda kafilede
 
Barcelona'da kabakulak hastalığı sebebiyle 2 hafta sahalardan uzak  kalacak Brezilyalı futbolcu Neymar, Sevilla karşısında oynayamayacak.
 
Neymar'ın UEFA Süper Kupa maçı için dahil edilmediği takım  kafilesinde, kulübün transfer yasağı nedeniyle forma giyemeyecek milli futbolcu  Arda Turan ve Aleix Vidal ile sakatlıkları devam eden Jordi Alba, Adriano ve  Douglas ise yer aldı.
 
Sevilla'da 2 eksik
 
Sevilla'da Barcelona maçı öncesi 2 futbolcunun sakatlığı bulunuyor. Kolombiyalı golcü Carlos Bacca'nın yerine forvet hattına transfer  edilen İtalyan Ciro Immobile ve teknik direktör Unai Emery'nin  vazgeçilmezlerinden Arjantinli savunmacı Nicolas Pareja, sakatlıkları sebebiyle  Barcelona karşısında takımını yalnız bırakacak.
 
Barcelona, Arda'yı kadrosuna kattı
 
Barcelona, yeni sezon öncesi kadrosunu 2 transferle güçlendirdi. Katalan ekibi, Atletico Madrid'den milli futbolcu Arda Turan ve UEFA  Süper Kupa'da karşılaşacağı Sevilla'nın önemli kozlarından Aleix Vidal'i transfer  etti. Buna rağmen transfer yasağı bulunan Barcelona, iki oyuncusunu yeni yıla  kadar oynatamayacak.
 
Kadrosuna 2 oyuncu katan İspanyol devi, kaptanı Xavi, Ibrahim Afellay  ve Gerard Deulofeu ile yollarını ayırdı, Martin Montoya'yı kiralık olarak  gönderdi.
 
Sevilla, as oyuncularını kaybetti
 
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, yeni sezon öncesi kadrosunda büyük  değişikliğe gitti. Sevilla, geçen sezon takımı başarıya taşıyan golcüsü Bacca'yı 30  milyon euro karşılığında İtalyan ekibi Milan'a gönderdi, Vidal için de  Barcelona'dan 17 milyon euro bonservis bedeli aldı.
 
Sözleşmesi sona eren Stephane Mbia'nın Trabzonspor'a transfer olduğu  Sevilla'da ayrıca, Iago Aspas, Mariano Barbosa, Fernando Navarro, Bryan Rabello,  Manu del Moral, Alejandro Arribas, Diogo Figueiras, Cicinho, Baba Diawara ve  Piotr Trochowski takımdan ayrıldı.
 
Birçok oyuncusunu elden çıkaran Sevilla, Stoke City'den Steven  N'Zonzi, Chelsea'den Gael Kakuta, Milan'dan Adil Rami, Bordeaux'dan Mariano  Ferreira, Getafe'den Sergio Escudero, Celta'dan Michael Krohn-Dehli, Dnipro'dan  Yevhen Konoplyanka'yı renklerine bağladı. Borussia Dortmund'dan Immobile'yi  kiraladı.
 
5. kez aynı ülke takımları karşılaşacak
 
İspanyol takımları Barcelona ile  Sevilla arasındaki maçla UEFA Süper Kupa tarihinde 5. kez aynı ülke takımları  karşılaşacak.
 
Bu kupada 1990'da İtalyan takımları Milan ile Sampdoria, 1993'te Parma  ile Milan, 2006'da Sevilla ile Barcelona ve son olarak geçen yıl Real Madrid ile  Sevilla mücadele etti.
 
Milan, 1990'da Sampdoria'yı 1-1 ve 2-0'lık sonuçlarla geçerek şampiyon  oldu. 1993'te ise Parma, Milan'ı 0-1 ve 2-0'lık skorlarla geçti. Tek maç olarak oynanmaya başlayan dönemden itibaren 2006'da Sevilla,  Barcelona karşısında sahadan 3-0 galip ayrıldı. Geçen yıl ise Real Madrid,  Sevilla'yı 2-0 yendi.
 
2006'nın rövanşı
 
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yarın TSİ 21.45'te başlayacak maçta  Barcelona ile Sevilla, 2006 yılındaki UEFA Süper Kupa karşılaşmasının rövanşına  çıkacak. Sevilla, 2006'da ilk kez boy gösterdiği kupada, rakibini Renato,  Kanoute ve Maresca'nın golleriyle 3-0 yenerek organizasyon tarihindeki ilk ve tek  şampiyonluğuna ulaştı.
 
153. randevu
 
Barcelona ile Sevilla, yarın yapacakları UEFA Süper Kupa  karşılaşmasıyla tarihlerinde 153. kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 152 maçın 80'ini Barcelona,  38'ini Sevilla kazandı. 34 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
 
Avrupa kupalarında 4. maç
 
Barcelona ile Sevilla, Avrupa kupalarında 4. maçlarına çıkacak. İki takım, 1995-1996 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası'nda üçüncü  turda karşılaştı. Barcelona, deplasmanda 1-1 biten maçın rövanşını 3-1 kazanarak  tur atladı.
 
Sevilla, 2006'daki UEFA Süper Kupa maçında ise rakibini 3-0 yendi.
 
Barcelona, İspanyol takımlarıyla 21 maç yaptı
 
Katalan ekibi, Avrupa kupaları tarihinde kendi ülkesi takımlarıyla  bugüne kadar 21 maç yaptı. Bu 21 karşılaşmanın 5'ini kazanan Barcelona, 6 kez berabere kaldı, 10  defa da sahadan yenik ayrıldı. Barcelona, bu maçlarda 28 gol atıp, kalesinde 38  gol gördü.
 
Sevilla 15 maçın 6'sını kazandı
 
Sevilla ise kendi ülkesi takımlarıyla Avrupa kupalarında 15 kez karşı  karşıya geldi. Endülüs takımı, yaptığı 15 maçın 6'sını kazandı, 6'sını kaybetti, 3  kez de berabere kaldı.