''Burası emekli diyarı değil''

''Burası emekli diyarı değil''

Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Andreas Beck ülke basınına geniş bir röportaj verdi.

Andreas Beck, Süper Lig’in yaşlı yıldızların top koşturduğu bir arena olmadığını belirterek, “Özetleri izleseniz bile ne kadar kaliteli olduğunu anlarsınız. Her maç büyük mücadeleye sahne oluyor” diye konuştu.

Süper Lig’de top koşturmaktan çok mutlu olduğunu kaydeden tecrübeli defans oyuncusu, “Maçların en azından özetlerini izleseniz ne kadar kaliteli olduğunu anlarsınız. Burası emekliliği gelmiş adamların top koşturduğu bir yer değil. Mario Gomez, Wesley Sneijder, Podolski, Robin Van Persie 30 yaş ve üzerindeler bunu kabul ediyorum. Ancak bu isimler hâlâ formlarının zirvesinde yeteneklerini sergileyebilen futbolcular. Ayrıca Simon Kjaer ve Nani gibi oyuncuları da unutmamak gerekir. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe öne çıkan ekipler ancak her takım her an bir sürpriz yapabilecek durumda. Her maç büyük mücadeleye sahne oluyor” dedi.

‘Pratik yapıyorum’

Beck, Türkçe öğrenmek için büyük çaba harcadığını da kaydetti. Siyah-beyazlı futbolcu, “Ben her gün pratik yapıyorum. Zaten çevremde bunu yapabildiğim insanlar var. Eğer bir markete girer de derdimi Türkçe anlatabilirsem bu beni çok mutlu ediyor. Türkçe’yi öğrenmek üzereyim” ifadelerini kullandı.

‘Gomez için çok iyi oldu’

Andreas Beck takım arkadaşı Mario Gomez’in performansını da değerlendirdi: “Mario adına çok sevinçliyim. Stuttgart’ta birlikte oynadık. Birbirimizi çok uzun süreden beri tanıyoruz. Şimdi yıllar sonra tekrar aynı takımda buluştuk. Gomez Beşiktaş’a oynamak, goller atmak ve tekrar milli takıma seçilmek için geldi. Kısa sürede tüm bu hedeflerine ulaştı. Hem kendi hem de Beşiktaş adına çok iyi oldu.”

Milliyet