''Olcay kendine dikkat etmeli''

''Olcay kendine dikkat etmeli''

Beşiktaş deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenerken Rıdvan Dilmen maçın anazilini %100 Futbol'da yaptı.

Beşiktaş'ın iyi oynamadığı maçı 2-1 önde bitirdiğini söyleyen Dilmen, "Beşiktaş'ın 45-63 arası ikinci yarı son dakikaların formaliyete gideceğiz bir maç oldu. Skor olarak oyunda kaldığı için Kayserispor çift forvete döndü. Beşiktaş 5'e götürürdü maçı. Beşiktaş orta sahada çok top kaptı 45-63 arası. İlk yarıda kopuk oynadılar. İkinci yarıda Atiba, Necip'in kaptığı toplarla pozisyona girdiler" dedi.
 
Dilmen, "Beşiktaş önde baskılı oynamalı. Oğuzhan, Quaresma, Ersan gibi oyuncuların oynamıyor. Bu dezavantaj. Öne doğru şok pres yapıyorlar. 45-63 arası 5-6 tane pozisyonu var Beşiktaş'ın. Cenk'in gereksiz vuruşları oldu. Bir deplasmanda ancak bu kadar pozisyona girersin. Hoca elindeki 3 forveti soktu ama bunlardan verim alamadı. Maçın kilit oyuncuları Atiba ve Necip'ti" şeklinde konuştu.
 
İşte %100 Futbol'da öne çıkanlar...
 
GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş ikinci yarıda daha fazla pozisyon bulmasına rağmen golleri ilk yarıda attı. Beşiktaş’ta gol kaçırma kronik bir sorun haline gelmeye başladı. Eskişehirspor maçının çok benzeri bir karşılaşma oldu.
 
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş, ilk yarıda iyi oynamadığı halde devreyi 2-1 önde kapadı. 45 ile 63 arası maç 5’e gidebilirdi. Karşı karşıyalar, birbirine ikramlar... 45 ile 63 arası Beşiktaş, orta sahada top kaptığı için pozisyon zenginliği yaşadı.
 
RIDVAN DİLMEN: İlk yarıda Beşiktaş kopuk oynadı. İkinci yarıda Necip ve Atiba’nın kaptığı toplar poziyona dönüştü. Sivasspor maçının son yarım saatinde de böyle oynamışlardı. Beşiktaş ofansif kadrosuyla önde baskılı oynamalı. Bloklar arasında uzun mesafeler olmamalı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Futbolda gol kaçar. Herkes kaçırabilir. Verilemeyen çok kolay final paslarına hayret ediyorum.
 
RIDVAN DİLMEN: Oyuna sonradan giren Cenk’in gereksiz vuruşları da Beşiktaş’ın skor olarak rahatlamasına engel oldu. Şenol Güneş, oyuna sonradan giren oyuncularından verim alamadı. Maçın en önemli oyuncuları kesinlikle Necip ve Atiba oldu.
 
RIDVAN DİLMEN: Üç önemli eksiğe, formsuz oyuncularına ve forvetlerin iyi oynamamasına rağmen deplasmanda kazanabilmek çok önemli.
 
GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş öne geçtiği zaman farklı bir boyuta ulaşıyor.
 
RIDVAN DİLMEN: Olcay kendine dikkat etmeli. Fizik kalitesini kaybederse, koordinasyonunu da kaybeder. Gökhan ve Olcay da formsuz.
 
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş zaman zaman topa sahip olabilmeli. Rakibi koşturabilmeli. Gerekirse yan pas yapabilmeli. Topu her alan dikine doğru gidiyor. Hızlı oynama silahından vazgeçmek zor ama bazen set oynayabilmek de gerekebilir. Beşiktaş’ta bunu yapabilecek tek oyuncu hala sakatlığını atlatamayan Tolgay.
 
GÜNTEKİN ONAY: Milli Takım’da kırmızı kart gördükten sonra Gökhan Töre düşüşe geçti. Takımda bireysel olarak bu sezon en fazla düşüş yaşayan oyuncu oldu. Orta alanda çok top eziyor. Oyun bilgisini geliştiremedi. Fazla duygusal.
 
RIDVAN DİLMEN: Sezon başındaki gibi dolu dolu oyunu forse eden Beşiktaş yok artık. Yine pozisyona girmekte sorun yaşamıyorlar ama o övdüğümüz Beşiktaş’ı parça parça görüyoruz.
 
GÜNTEKİN ONAY: Cenk Tosun’un 90+2’de topu uzun süre ayağında tutup, sonra topu dışarı atması bence Beşiktaş’ın en kronikleşmiş sorununun bir örneği oldu.
 
RIDVAN DİLMEN: Gökhan Töre oynatılmadıkça geriye gidiyor. Şenol Güneş’in psikolojik olarak kendisine yardımcı olması gerekir.
 
GÜNTEKİN ONAY: Kayserispor, skor olarak oyuna tutunmuş olmasına rağmen ikinci yarıda oyundan düştü. Kayserispor akan oyunda pozisyon üretemiyor. Geriden oyun  kuracak yetenekte oyuncuları olmaması en önemli sorunları. Baskı yediklerinde çok zorlanıyorlar.
 
RIDVAN DİLMEN: Kayserispor’u sezon başındaki haline göre toparlamış gördüm. Devre arasında mutlaka transfer yapmaları gerek. 
 
GÜNTEKİN ONAY: Sosa nihayet sahneye çıktı. Nihayet diyorum çünkü Kasımpaşa maçında Gomez’e asisti dışında kendisinden beklenenleri pek yapmamıştı. Kayserispor karşısında “Sosa işte bu” dedik.
 
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş bu değil. Daha fazlasını yapabilir.
 
GÜNTEKİN ONAY: Atiba ve Necip’in Beşiktaş orta sahasında ne kadar değerli ve önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk.
 
RIDVAN DİLMEN: Moralsiz ve kuvvetsiz Olcay ile Gökhan’ın yerine Quaresma ve Oğuzhan’ın, Sporting Lizbon maçında ve Galatasaray derbisinde takıma dönecek olmaları çok önemli
 
GÜNTEKİN ONAY: Sosa’nın golünde kaleciyi eleştirmek mümkün ama vuruş becerisine de saygı duymalıyız.
 
RIDVAN DİLMEN: Sosa kuvvetli olduğu zaman çok önemli bir oyuncu. Kaleciler, Sosa’dan bu tür vuruşları beklemeli.
 
GÜNTEKİN ONAY: Şenol Güneş’in stoperde alternatif olarak Milosevic’i niye tercih etmediğini anlayamıyorum. Bana biraz ürkek bir oyuncu gibi geldi. Belki bundan olabilir.
 
RIDVAN DİLMEN: Şenol Güneş biraz sakin olmalı. Oyuncular da kendilerini hocanın tavırları yüzünden baskı altında hissediyorlar. Özellikle oyuna sonradan girenler bu baskıyı daha fazla hissediyor.
 
GÜNTEKİN ONAY: Kayserispor maçını izlerken gözlemlediğim tepkiler, olumlu ve olumsuz düşüncenin gücünü anlatan Karma felsefesini aklıma getirdi. Beşiktaşlılar maçı, “şimdi yeriz, ha yedik” diyerek olumsuz bakış açısı ve düşünceyle izliyor. Bu negatif ve kötümser hava, futbolculara da sirayet ediyor. Bu, geçtiğimiz yılların sendromlarından da kaynaklanıyor. Galatasaray’da ise bunun tam tersi var. Galatasaray kötü oynuyor ama taraftarlarında genelde nasılsa kazanırız havası oluyor. Beşiktaşlıların bu negatif bakış açısını kırmaları lazım. Beşiktaş taraftarıyla, takımıyla çok daha pozitif ve özgüvenli olmalı. Biz Fener’den de Galatasaray’dan da iyiyiz diyebilmeli.
 
RIDVAN DİLMEN: Kerim Frei arkadaşları müsaitken egoist davrandı. İsmail’in devamlılığını beğendim. Tosiç, stoperde ağır kalıyor. Bugün hiç beğenmedim. Devre arasında mutlaka alternatif stoper transferi yapılmalı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray ile Beşiktaş arasında 6 puan fark var. Beşiktaş’ın Galatasaray’a çok ters gelebilecek bir yapısı var ama son dönemlerde bu yapısını hayata geçiremedi. Beşiktaş geçen sezon Galatasaray derbilerinde önde baskı yapmamıştı. Bu sezon öyle olacağını sanmam. Çünkü Şenol Güneş Bursaspor’un başındayken takımını, zorlu maçlarda da önde baskı yaptırarak oynatıyordu ve başarılı sonuçlar alıyordu.
 
RIDVAN DİLMEN: Mevcut durumu iyi olan Beşiktaş’ta Veli ve Tolgay’ın takıma dönmesi, devre arasında yapılmış ve alternatifleri denk haline getiren iki iyi transfer gibi olacak.
 
GÜNTEKİN ONAY: Dünya çapında ayakların gol krallığında yarıştığı ligimizde maç başına ortalama beş bin kadar seyirci olması utanç verici.
 
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş, Galatasaray’ı yenerse, yarışta iki takım yalnız kalır.
 
RIDVAN DİLMEN: Mario Gomez fizik olarak toparlamışken, düşüş yaşamaya başladı. Nefes nefes kalıyor. Son üç haftadır üzerinde bir yorgunluk var.
 
RIDVAN DİLMEN: Çok ofansif oyuncuyla önde baskı yaptığı zaman Beşiktaş’ın boğarak gol atamayacağı takım yok. Beşiktaş mutlaka topa baskı yapmalı. İyi pas atan oyuncuları da var. Beşiktaş rakibi bekleyemez. Galatasaray da arkada bekleyemez ama Galatasaray’ın fizik gücü Beşiktaş kadar iyi değil. Takımlar yavaş yavaş oturuyor. Alttan yukarıya çıkacak takım olarak Medicana Sivassppor’u görüyorum.