''Saldırı olacağına dair bilgi geldi''

''Saldırı olacağına dair bilgi geldi''

Martin Linnes, Türkiye’de yaşanan terör olayları ve Galatasaray’daki günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Norveç Haber Ajansı’na konuşan Linnes, derbi günü normalin dışında olaylar yaşandığını belirterek, “Ben aslında İstanbul’da olduğum için çok mutluyum. Galatasaray, futbol oynamak için harika bir kulüp. Taraftarlar her zaman bizimle birlikte ancak geçen hafta biraz farklıydı. Normalin dışında şeyler yaşandı. Stada trajik bir eylem planlandı ve her şeyin ötesine geçti. Derbi günü böyle şeylerin yaşanması üzücüydü” dedi.
 
Saldırı bilgisinin nasıl geldiğini anlatan genç oyuncu, “Otelden otobüsle stada gitmeden önce saldırı olacağına dair bilgi geldi. Maçtan 2 saat kadar önceydi. Önce biraz beklememiz gerekti ve kısa bir süre sonra da maç ertelendi. Bu olay olana kadar bizim için normal bir gündü” ifadelerini kullandı.
 
“Güvenlik önlemleri iyi seviyede”
 
Güvenlik önlemlerinin genel anlamda iyi bir şekilde alındığını söyleyen 24 yaşındaki oyuncu, “Seyahate çıkmadan önce etrafımızda gayet iyi derecede güvenlik önlemleri alınıyor. Olayların yaşanma ihtimalinin olabileceği yerlerde de iyi seviyede güvenlik önlemleri var. Bu yüzden fazla bir şey hissettiğimi söyleyemem. Sadece milli takıma gelmek için yapacağım uçuş ertelendi” şeklinde konuştu.
 
“Risk almak zorundasınız”
 
Yeni kulübüne hızlı adapte olduğunu ve zor maçlar oynadığını söyleyen Linnes, “Bir adım ileri gidebilmek için risk almak zorundasınız. Galatasaray’ın büyük bir kulüp olduğunu biliyorum ve kendime güvenim var. Birçok maçta da oynadım” ifadelerini kullandı.
 
İstanbul’un henüz yarısını keşfedebildiğini söyleyen Norveçli sağ bek, “Taraftarların yanı sıra hem takım hem de şehrin keyfini çıkarıyorum. İstanbul her şeyin olduğu bir şehir. Aşama aşama öğreniyorum. Henüz kentin yarısını bile keşfedemedim ama ailemle birlikte zaman geçiriyorum ve bunu seviyorum” dedi.
 
Milli takımda Ömer Elabdellaoui’yi kesemediği ve daha çok yedek oturduğu hatırlatıldığında Linnes, “İkimiz için de zorlu bir yarış söz konusu. Takımda rekabet için iyi oyuncular var. Ben daha önceki performanslarımdan daha iyi bir performans göstermeyi umut ediyorum. Şansı kendin yaratmak zorundasın. Bu yüzden elde ettiğin zaman da o şansa layık olduğunu göstermelisin” diyerek sözlerini noktaladı.

Sporcope