30 milyon euroluk defans çöktü !

30 milyon euroluk defans çöktü !

Fenerbahçe’de ligin ilk 7 haftasında sadece 2 galibiyet alınamaması sorunları ortaya çıkardı.

Fenerbahçe’de ligin ilk 7 haftasında sadece 2 galibiyet alınamaması sorunları ortaya çıkardı. Hücumda pasif kalan sarı-lacivertliler, defans hattında da beklemediği bir gerçek ile karşılaştı.

Geçen yıl Vitor Pereira ile takımın en güçlü yanı olan savunma hattı Dick Advocaat döneminde adeta çöküşe geçti. Van der Wiel ve Martin Skrtel’in de katılmasıyla piyasa değeri olarak dikkat çeken Fenerbahçe defansı sınıfta kaldı.

Transfermarkt verilerinin baz alındığı değerlendirmede 7 milyon euroluk Van der Wiel, 10 milyon euroluk Kjaer, 8 milyon euroluk Skrtel ve 5 milyon euroluk Hasan Ali Kaldırım, oynadıkları her maçta gol yedi.

7 lig maçında kalesinde 9 gol gören sarı-lacivertliler, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Fenerbahçe’nin bu isimlere transfer döneminde harcadığı para da dikkat çekiyor. Geçen sezon Kjaer’i 7.65 milyon euroya alıp rekor kıran Fenerbahçe, bu yıl Skrtel’e 6 milyon euro verdi. Ayrıca bonservissiz gelmesine karşın Van der Wiel’e 2 milyon euroya yakın imza parası ödendi. Toplamda 16 milyon euroya kurulan defans takımın en zayıf halkası oldu.

30 milyon euroluk değere sahip ideal savunma 4’lüsünün ilk 7 haftada yediği 9 gol başarısızlığın faturası oldu.

Milliyet

Etiketler Fenerbahçe defans