Akhisar devleri geçti

Akhisar devleri geçti

Akhisar Belediyespor, 14 hafta sonunda iç sahada en başarılı takım oldu.

Süper Lig’de geride kalan 14 haftanın iç sahada en başarılı takımı Akhisar Belediyespor oldu. Ege temsilcisi, iç sahada oynadığı yedi maçta 19 puan toplayarak ilk sırada yer aldı. Onu 17 puanla Fenerbahçe ve 15 puanla Medipol Başakşehir takip etti. Akhisarspor, evinde oynadığı bu yedi maçta, kalesinde sadece iki gol gördü. Bunların birini Antalyaspor, diğerini Bursaspor’dan yedi.

Süper Lig’in 14. haftasında, dün akşam Manisa 19 Mayıs Stadı’nda uzatma dakikalarında bulduğu golle Medicana Sivasspor’u 1-0 mağlup eden Cihat Arslan’lı Akhisar Belediyespor, puanını 28’e yükselterek Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ardından üçüncü sıraya yerleşti. Teknik Direktör Cihat Arslan ile başarılı bir sezon geçiren Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Trabzonspor gibi devleri geride bıraktı.

İÇ SAHADA HİÇ MAĞLUP OLMADI

Ege temsilcisinin iç sahadaki başarısı da göz kamaştırıyor. Akhisar Belediyespor, geride kalan 14 haftada sahasında yedi takımı misafir etti. Misafirlerini Manisa 19 Mayıs Stadı’nda ağırlayan Akhisar Belediyespor, ligin ikinci haftasında Mersin İdman Yurdu’nu 2-0 mağlup etti. Dördüncü haftada evinde Gaziantep ile 0-0 berabere kaldı. Altıncı haftada Gençlerbirliği’ni misafir eden Akhisarspor, bu maçtan 1-0 galip ayrıldı. Ligin sekizinci haftasında iç sahada Eskişehir’i 1-0, 10. haftada Antalyaspor’u 2-1, 12. haftada Bursaspor’u 3-1 ve son olarak 14. haftada Mecidana Sivasspor’u 1-0 mağlup etti.

Akhisar Belediyespor, iç sahada oynadığı yedi maçtan altı galibiyetle ayrılırken bir defa da berabere kaldı. Ege temsilcisi, bu maçlarda kalesinde iki gol görürken rakip fileleri 10 defa havalandırdı. Süper Lig’de bu sezon iç sahada Akhisar Belediyespor ve Fenerbahçe, hiç yenilgi yüzü görmedi.

DEPLASMANDA BEŞİKTAŞ’I 2-0 YENDİ

Geride kalan 14 haftada 28 puan toplayarak üçüncü sıraya yerleşen Ege temsilcisi, 14 maç sonunda sekiz defa galip gelirken dört defa berabere kaldı ve iki defa yenildi. Bu maçlarda 20 defa rakip fileleri havalandırırken kalesinde 11 gol gördü.

İç sahadaki başarısını, dış sahalarda ise fazla gösteremedi. Deplasmanda yedi karşılaşmaya çıkan Akhisar Belediyespor, ikisinden galibiyetle ayrılırken üçü berabere bitti, iki maçta da yenildi. Deplasmanda rakip filelere 10 gol atarken kalesinde dokuz gol gördü. Dış sahada topladığı 9 puanla sekizinci sırada yer aldı. Deplasmanda Çaykur Rizespor ve Beşiktaş’ı 2-0 yenerken Trabzonspor ve Fenerbahçe ile 2-2, Torku Konya ile de 1-1 berabere kaldı, Medipol Başakşehir’e 2-0, Kasımpaşa’la 2-1 mağlup oldu.