Arena'da tarihe geçecek maç !

Arena'da tarihe geçecek maç !

Galatasaray, olaylı geçen ve 4 kırmızı kartın çıktığı maçta Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonspor arasında uzun süre unutulmayacak bir maç yapıldı.. Fırtına'nın 7 kişi tamamladığı maçta iki penaltı kararı çıktı, geriden gelen Aslan, maçı 2-1 kazandı..

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u ağırladı. Tarihe geçen maçta 2 penaltı ve 4 kırmızı kart kararı çıktı.

Karşılaşmada ilk gol 25. dakikada penaltı vuruşuyla Erkan Zengin'den geldi. 59'da Özer Hurmacı Trabzonspor'u 10 kişi 63'te Podolski skoru eşitledi. 69'da Aykut Demir, maçtaki 2. kırmızı kartı gördü. 86. dakikada hakem Galatasaray lehine penaltı verince saha karıştı. Trabzonspor'dan Cavanda ve Salih oyundan atıldı. Penaltı vuruşunu kullanan Selçuk İnan, 88'de sonucu ilan etti: 2-1.

İLK YARIYI TRABZONSPOR ÖNDE KAPADI

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle girildi.

PODOLSKI SAHNEYE ÇIKTI

2. yarıya Galatasaray baskısıyla başlandı. Umut Bulut'la 2 kez gole çok yaklaşan Galatasaray, 60. dakikada Sneijder ve Bilal'in girmesi ve Özer'in aynı anda 2. sarı kartını görmesiyle katlandı. 64. dakikada sarı kırmızılıların golü geldi. Selçuk'un sert vuruşunu Onur çeldi, Donk denedi yine Onur başarılıydı. Ama Podolski, 3. denemede harika bir vuruşla skora dengeyi getirdi.

Beraberlik sonrası da ceza sahası dılşından üstüte şutlarla Galatasaray tehlikeeri devam ederken, 70. dakikada Trabzonspor 9 kişi kaldı.Podolski ile tartışan Aykut Demir 2. sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

TRABZONSPOR 7 KİŞİ KALDI

86. dakikada ortalık karıştı. Umut'la Cavanda arasındaki ikinci mücadelede Umut yerde kaldı, hakeme itiraz eden Cavanda ve kırmızı kartı alarak hakeme gösteren Salih kırmızı kart gördü. Böylece Trabzonspor 7 kişi kaldı. atılı kullanan Selçuk ev sahibini öne geçirdi.

Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Donk, Chedjou, Podolski, Selçuk İnan, Olcan Adın, Umut Bulut

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bosingwa, Akakpo, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz, Erkan Zengin, Marin, Muhammet Demir

Gol: Dk. 25 Erkan Zengin (penaltıdan) (Trabzonspor), Dk. 63 Podolski, Dk. 89 Selçuk İnan (penaltıdan)  (Galatasaray

Kırmızı kartlar: Dk. 59 Özer Hurmacı, Dk 70 Aykut Demir, Dk. 86 Salih Dursun, Dk. 86 Cavanda

Sar kartlar: Dk. 50 Özer Hurmacı, Dk. 70 Podolski, Dk. 79 Sneijder

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90.DK: GOOOLL!! Selçuk İnan penaltı vuruşunda topu kalenin orta üst tarafına doğru göndererek filelerle buluşturuyor!

89.DK: Penaltı vuruşu için topun başına Selçuk İnan geçiyor...

86.DK: Yere düşen kartı hakeme gösterdiği gerekçesi ile Salih Dursun doğrudan kırmızı kart ile oyundan atılıyor.

86.DK: Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Umut, Luis Pedro Cavanda'ın müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösteriyor. Pozisyon sonrasında Luis Pedro Cavanda hakem Deniz Ateş Bitnel'e fiziksel temasta bulunduğu gerekçesi ile doğrudan kırmızı kart görüyor.

85.DK: Topla birlikte ceza yayı sol tarafına sokulan Bilal ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

84.DK: Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sabri Sarıoğlu oyundan alınırken yerine Martin Linnes oyuna dahil oluyor.

83.DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Selçuk İnan yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

82.DK: Sol kanattan gelişen atakta Lionel Carole ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak kaleci Onur çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

79.DK: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Salih Dursun, rakibi Wesley Sneijder'in müdahalesi ile yerde kalıyor ve Wesley Sneijder bu pozisyon sonrasında sarı kart görüyor.

77.DK: Topla birlikte ceza yayına sokulan Ryan Donk sert vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

76.DK: Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Muhammet Demir oyundan alınırken yerine Musa Nizam oyuna dahil oluyor.

75.DK: Sarı kırmızılılar üst üste geliştirdiği ataklarla bu dakikalarda rakip futbolculara adeta soluk aldırmıyorlar.

72.DK: Bu dakikalarda konuk ekip Trabzonspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

70.DK: Bu tartışmadan sonra Galatasaray'da Lukas Podolski de sarı kart ile cezalandırılıyor.

70.DK: Topsuz alanda Lukas Podolski ile girdiği münakaşa sonrasında Trabzonspor'da Aykut Demir ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan ihraç ediliyor.

69.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sabri ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Lukas Podolski topun hakimiyetini kaybediyor ancak takım arkadaşı Umut araya giriyor ve pasını ceza yayı sol çaprazındaki arkadaşı Wesley Sneijder'i görüyor. Wesley Sneijder sağ ayağı ile çok şık bir vuruş yapıyor ancak kaleci Onur sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor

68.DK: Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marko Marin oyundan alınırken yerine Yusuf Erdoğan oyuna dahil oluyor.

65.DK: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Onur üzerine gelen bu topu kontrol ediyor.

63.DK: GOOOLL!! Lukas Podolski'nin golü ile Galatasaray beraberliği yakalıyor! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Selçuk'un önünde kalıyor. Selçuk yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Onur sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor. Dönen top altıpas sağ tarafında Ryan Donk'un önünde kalıyor. Ryan Donk yerden vuruşunda Onur bir kez daha gole izin vermiyor. Ceza alanı sağ çaprazına açılan topu bu kez Lukas Podolski kontrol ediyor ve dönerek vuruşunda topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

62.DK: Trabzonspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sefa Yılmaz oyundan alınırken yerine Salih Dursun oyuna dahil oluyor.

59.DK: Özer'in kırmızı kart gördüğü pozisyona itirazlarını sürdüren Aykut Demir sarı kart görüyor.

59.DK: Trabzonspor'da Özer Hurmacı, rakibi Lionel Carole'e yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan atılıyor.

58.DK: Galatasaray cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Olcan Adın ve Koray Günter oyundan alınırken yerlerine Wesley Sneijder ve Bilal Kısa oyuna dahil oluyor.

56.DK: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Marko Marin ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden pasını altıpas alanına doğru çeviriyor ancak kaleci Muslera çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

54.DK: Erkan'ın kısa pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Marko Marin sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

52.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Sabri ortasını yerden uzak direğe doğru gönderiyor. Altıpas alanında yaşanan kısa süreli karambolden sonra topu önünde bulan Umut Bulut bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top bu kez kendi takım arkadaşı Olcan'ın kafasına çarparak oyun alanına geri dönüyor.

49.DK: Trabzonspor'da Özer Hurmacı hakeme yönelik itirazlarının dozunu kaçırınca sarı kart ile cezalandırılıyor.

48.DK: Sol kanattan gelişen atakta Ryan Donk ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısına başlayan taraf Trabzonspor oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle ilk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

45.DK: Özer'in pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Muhammet Demir bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

43.DK: Ev sahibi sarı kırmızılılar bu dakikalarda rakip kaleyi sağ ve sol kanattan ortalarla rahatsız ediyor.

40.DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Selçuk İnan ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Takım arkadaşını aşan bu topu kaleci Onur iki hamlede kontrol ediyor.

37.DK: Aurelien Chedjou'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Lukas Podolski gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

36.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunmadan seken top son olarak kaleci Onur'da kalıyor.

34.DK: Özer Hurmacı sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor ve ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Serge Akakpo'nun önünde kalıyor. Serge Akakpo yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarparak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

32.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer Hurmacı ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi sarı kırmızılıların topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

27.DK: Ceza sahası sol çaprazına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Onur Kıvrak çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

25.DK: GOOOLL!! Erkan Zengin penaltı vuruşunda topu sol köşeden filelerle buluşturuyor ve takımını öne geçiriyor!

25.DK: Penaltı vuruşu için topun başına Erkan Zengin geliyor...

24.DK: Topla birlikte ceza sahasına giren Erkan Zengin, rakibi Koray Günter'i geçmek isterken yerde kalıyor ve hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösteriyor.

23.DK: Ceza yayı sağ çaprazına sokulan Lukas Podolski vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

21.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Luis Pedro Cavanda pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Muhammet Demir'e gönderiyor. Muhammet Demir topa yükseklik kazandırarak geriye doğru vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş oldukça etkisiz kalıyor ve savunma bu topu uzaklaştırıyor.

19.DK: Selçuk'un pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Aurelien Chedjou sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur sağ köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

16.DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Erkan Zengin yerden çok sert vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

14.DK: Topla birlikte sağ kanattan hareketlenen Sabri pasını ceza yayı sağ tarafındaki arkadaşı Lukas Podolski'ye gönderiyor. Lukas Podolski topu sol tarafına çekerek çok sert vuruyor ancak top üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.

12.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Sabri'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Lukas Podolski son çizgiye inmeden yerden çok sert vuruyor ancak kaleci Onur uzanıyor ve gole izin vermiyor.

10.DK: Bu dakikalarda karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

7.DK: Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

4.DK: Sol kanattan gelişen atakta Lionel Carole ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Olcan Adın kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

3.DK: Trabzonspor savunmasında kaleci Onur topu uzaklaştırmak istiyor ancak vuruşunda ileri uçtaki arkadaşı Sefa ofsayt pozisyonuna yakalanıyor.

1.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oluyor.

- Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Oscar Cardozo, Mehmet Ekici, Güray Vural, Okay Yokuşlu ve Aytaç Kara’nın yanı sıra kırmızı kart cezalısı olan Douglas Teixeira bu akşam takımlarını yalnız bırakacak.

- Galatasaray’da sakatlığı bulunan Sinan Gümüş ve antreman eksikliği bulunan Hamit Altıntop’un yanı sıra kırmızı kart cezalısı Semih Kaya ve sarı kart cezalısı Yasin Öztekin bu akşam forma giyemeyecek.

- Bordo mavililer ise bu sezon deplasmanda oynadıkları son 3 lig maçında sahadan 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

- Sarı kırmızılılar bu sezon evinde oynadıkları son 3 lig maçının 2’sini kazanırken 1’inde berabere kaldı.

- Aslanlar lig tarihinde oynadıkları müsabakalarda rakibinin kalesine 111 gol gönderirken karadeniz ekibi ise kaydettiği 92 gol ile cevap verdi.

- Ligde 86. kez karşılacak olan iki ekipten Galatasaray daha önce oynadıkları 85 mücadelede rakibine karşı 38 defa üstünlük kurmayı başardı. Trabzonspor ise bu müsabakaların 26’sında rakibini geçmeyi başarırken 21 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

- Geride bıraktığımız 21 hafta sonunda sarı kırmızılılar topladıkları 34 puan ile 6. sırada bulunurken bordo mavililer ise topladıkları 27 puan ile 9. sırada yer alıyorlar.

- Türk Telekom Arena’da oynanacak müsabakada hakem Deniz Ateş Bitnel düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Ligin 22. Hafta mücadelesinde Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Ligde beklentilerin altında kalan iki takım Galatasaray ve Trabzonspor, Türk Telekom Arena’da kozlarını paylaşacak. Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor, Türk Telekom Arena’da karşı karşıya gelecek. Saat 19:00’da başlayacak zorlu mücadeleyi hakem Deniz Ateş Bitnel yönetecek.

6 OYUNCU SINIRDA

Galatasaray’da cezalı Semih Kaya ile Yasin Öztekin ile sakatlığı bulunan Sinan Gümüş bugün forma giyemeyecek. Maç eksiği olan Hamit Altıntop da kadroda olmayacak. 3’er sarı kartı bulunan 6 oyuncu ise “bıçak sırtında” sahaya çıkacak. Muslera, Carole, Sabri, Sneijder, Olcan ve Podolski kart görmeleri halinde Gaziantep maçında oynama şansını yitirecek.

Kadrolar:

Galatasaray: Muslera, Sabri, Koray, Hakan, Carole, Chedjou, Donk, Podolski, Selçuk, Olcan, Umut

Trabzonspor: Onur, Cavanda, Mustafa, Aykut, Bosingwa, Özer, Akakpo, Sefa, Erkan, Marin, Muhamme