Başka Van Persie yok !

Başka Van Persie yok !

Fenerbahçe Yönetimi, devre arasında Hollandalı yıldız Robin Van Persie'yi kesinlikle elinden çıkarmayı düşünmüyor.

Sarı-lacivertli kulüp, Barcelona başta olmak üzere çeşitli takımların radarına giren golcü oyuncu için resmi teklif almazken, kapısı çalınsa bile Van Persie’yi satmayı düşünmüyor. Yöneticiler, “Başka Van Persie yok” diyerek, Hollandalı futbolcunun yerinin şu anki ortamda dolmayacağının altını çizdiler.

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Robin Van Persie ile ilgili olarak dış basında hemen her gün transfer iddiaları çıkıyor. Özellikle Barcelona’nın, Hollandalı oyuncuyu devre arasında kadrosuna katacağı, hatta bir ön görüşme yaptığı iddiaları dillerden düşmüyor.

Bu söylentileri Fenerbahçe cephesi düne kadar çok ciddiye almıyordu. Ancak haber ve iddiaların önü kesilmeyince bir açıklama yapılma ihtiyacı doğdu. Net bir dille bu söylentilerin doğru olmadığının altı çizildi.

Peki Van Persie için bir teklif geldi mi, gelirse kulübün tavrı ne olacak? Ya da Van Persie’nin menajeri bazı kulüplerle temasa geçti mi?

Sarı-lacivertli yetkililerle konuştuğumuzda bu soruların cevaplarını ayrıntılarıyla aldık. İşte Fenerbahçe cephesinin Van Persie olayına bakış açısı:

1. Barcelona ya da başka bir kulüpten Van Persie için dolaylı ya da resmi bir teklif gelmedi.

2. Van Persie ve çalıştığı menajerlik şirketi oldukça profesyonel. Fenerbahçe’ye transferinde bunu gören sarı-lacivertli yönetim bu duruma şaşırmıştı. Birçok önemli temsilciden oluşan şirketin avukatları ve hatta CEO’su olması bu çalışma anlayışını ortaya koyuyor. Bu kadar profesyonel çalışan bir şirketin Fenerbahçe’nin haberi olmadan adım atması mümkün değil. Zaten böyle bir durumdan mutlaka yönetim haberdar olur.

3. Van Persie’nin bir başka kulübe gidebilmesi için karar verici konumda olan taraf Fenerbahçe. Yani kulüpten izin çıkmazsa hiçbir gelişme yaşanamaz.

4. Ve en önemli detay. Van Persie’ye teklif gelse bile değerlendirilmesi zor gözüküyor. Çünkü yöneticiler, “Başka Van Persie yok” diyerek Premier Lig ve Hollanda Milli Takım tarihinin en golcü isimlerinden biri olan yıldız oyuncu gibi bir isim bulmanın şu anki ortamda mümkün olmadığını ifade ediyorlar.

Sonuç olarak ortada ne bir teklif, ne de Van Persie’nin bir görüşmesi var. Ayrıca teklif gelse bile yönetim bunu da değerlendirmeyi düşünmüyor.

Milliyet