Beşiktaş transferden 60 milyon kar etti

Beşiktaş transferden 60 milyon kar etti

Beşiktaş ara transfer döneminde tam anlamıyla bir zafer kazandı...

Beşiktaş devre arasında Boyko, Alexis, Marcelo, Aras ve Kaan Baysal'ı transfer etti. Eğer bu futbolcular sezon başı alınsaydı 25 milyon Euro ödenecekti. Böylece yönetim 60 milyon TL'lik önemli bir kar elde etti...
 
Siyah-Beyazlılar Ocak ayına 5 transferle damga vurdu. Geçtiğimiz ay transferde Beşiktaş yönetimin gösterdiği pazarlıkçı tavır, kelimenin tam anlamıyla örnek alınacak türdendi. Beşiktaş devre arası transferinde toplam 6.7 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Fakat Siyah-Beyazlı yönetimin izlediği başarılı transfer politikası olmasa bu oyuncular; 25 milyon Euro gibi bir rakama mal olabilirdi. Bu da Siyah-Beyazlılar'ın 18.5 milyon euro (60 milyon TL) civarında kar ettiği anlamına geliyor. 3.3 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Ukraynalı kaleci Boyko için Dnipro sezon başında 8 milyon Euro, ara transferin başında ise 6 milyon Euro istemişti.
 
YÖNETİM SABIRLI BİR POLİTİKA İZLEDİ
 
Bedava alınan Marcelo için Hannover'in istediği ilk rakam da yine 6.5 milyon euro'ydu. 1.1 milyon euro'ya bonservisini aldığı Alexis için de Getafe kulübü daha Aralık başında Beşiktaş'tan 2.5 milyon Euro bonservis bedeli talep etmişti. Aras'ı da 1.3 milyon Euro'ya mal etti. Hem de 300 bin Euro'ya kiralayarak kar etti. Aras, için 8 milyon Euro bonservis bedeli talep etmişti. Son transfer Kaan Baysal'a herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi.
 
ARAS ÖZBİLİZ GEÇEN YIL DA LİSTEDEYDİ
 
Beşiktaş'ın Spartak Moskova'dan transfer ettiği İstanbul doğumlu Aras Özbiliz geçen sezondan beri Siyah- Beyazlı takımın gündemindeydi.
 
MARCELO HER ZAMAN GÜNDEMDE

 
Hannover takımından transfer edilen Brezilyalı futbolcu için Alman kulübüne her hangi bir para ödenmedi. Yönetim Milosevic'i de Hannover'e verdi.
 
ALEXİS'TE DE AYNI TAKTİK İZLENDİ
 
Beşiktaş'ın 1.1 milyon euro'ya bonservisini aldığı Alexis için de Getafe kulübü daha Aralık başında Beşiktaş'tan 2.5 milyon euro bonservis bedeli talep etmişti. Ancak yönetim sabırla bekleyerek çok önemli bir transferi gerçekleştirdi.

Takvim