Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında Taison savaşı

Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında Taison savaşı
Güncelleme:

Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında, Shakhtar Donetsk'li Taison için büyük bir kapışma yaşanıyor.

Süper Lig'de yeni sezon için transfer çalışmaları hızlı başladı. Şampiyonluk yarışında bitime 5 hafta kala liderliğini koruyan Beşiktaş ve hafta sonu Vodafone Arena'ya çıkacak olan Fenerbahçe de transfer çalışmalarına erken başlayan takımlardan...

Beşiktaş Taison için harekete geçti

NTV Spor'da yer alan habere göre; Beşiktaş yönetimi, Shakhtar Donetsk'ten Taison Freda için temaslara başladığı yazıldı. 1 hafta önce Ukrayna ekibi ile ilk görüşmeyi gerçekleştiren siyah beyazlılar, Brezilyalı oyuncu konusundaki ciddiyetini ortaya koydu. Ancak Shakhtar'ın 10 milyon Euro bonservis bedeli talebine olumsuz yaklaşan futbol komitesi pazarlıklara başladı. Taison'ın sözleşmesinin aralık ayında bitecek olması Beşiktaş'ın elini kuvvetlendiriyor.

Bu durumu gerekçe gösteren yönetim, Ukrayna ekibinden yeni bir teklif istedi. 29 yaşındaki futbolcuyu kiralama seçeneği olmaması nedeniyle bonservis ödemek zorunda olan yönetim, bedeli 4 veya 5 milyon Euro seviyelerine düşürmeye çalışacak.

Fenerbahçe'de listenin ilk sırasında!

Teknik direktör Dick Advocaat ile yolları ayıracak olan ve yeni hoca için çalışmalarına devam eden Fenerbahçe'de, futbolcu transferinde listenin ilk sırasında Taison yer aldı. 

Skorer'deki habere göre; yeni transferleri sezon başı kampına mutlaka yetiştirmek isteyen yönetim; savunma, orta saha, kanat ve hücum hattına takviye yapacak. Hatta bu pozisyonlar için bazı isimlerle de anlaşmanın yakın olduğu kaydedildi.

Sarı-lacivertlilerin kadroya katmayı planladığı isimlerin başında ise Taison geliyor. Shakhtar Donetsk forması giyen 29 yaşındaki Brezilyalı futbolcu için devre arası transfer çalışması yapılsa da sonuç alınamamıştı.