Beşiktaş'ta Rhodolfo sezonu kapattı !

Beşiktaş'ta Rhodolfo sezonu kapattı !

Rhodolfo'nun sağ diz ön çapraz bağlarının koptuğu ve 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Beşiktaş'ın Brezilyalı stoperi Luiz Rhodolfo'nun sağ diz çapraz bağları koptu, Kartal'ın en büyük kâbusu gerçek oldu.

Ersan Gülüm’ü Çin’e gönderen Beşiktaş’ın korktuğu başına geldi. Sezonu kapatan Rhodolfo’nun en kısa sürede ameliyat olacağı ve 6 ay sonra sahalara dönebileceği bildirildi. Marcelo ile Alexis’in ertelenen Mersin ve Trabzonspor maçlarında forma giyemeyecek olması savunmayı çökertti.

Beşiktaş sahasında Gaziantepspor’u farklı mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşarken Luiz Rhodolfo depremiyle sarsıldı.

Siyah-beyazlıların başarılı stoperi 18. dakikada yaşadığı şok sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalınca hemen hastaneye kaldırıldı. Rakibiyle giriştiği ikili mücadelede dengesini kaybeden ve acı içinde yere yığılan Brezilyalı futbolcunun çekilen MR’ının ardından acı gerçek ortaya çıktı.

Sağ diz çapraz bağlarında kopma belirlenen Rhodolfo’nun sezonu kapattığı ve yaklaşık 6 ay sonra sahalara dönebileceği açıklandı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Brezilyalı oyuncunun en kısa sürede ameliyat edileceği de duyuruldu.

Rhodolfo’nun sezonu kapatmasıyla Beşiktaş’ın en büyük kâbusu da gerçek oldu. Ersan Gülüm’ü Çin’e gönderen Kartal sezonun kalan bölümünde stoper bölgesinde Marcelo ve Alexis ile yoluna devam etmek zorunda kaldı.

Üstelik devre arası transfer edilen Marcelo ve Alexis, Mersin İdmanyurdu ile 17 Şubat’ta ve Trabzonspor’la 15 Mart’ta deplasmanda oynanacak erteleme maçlarında talimatlar gereği forma giyemeyecek. Maçların ertelendiği tarihlerde kulübe tescilli olmayan Boyko da, Marcelo ve Alexis gibi şampiyonluk yolundaki kritik iki karşılaşmada görev yapamayacak.

Rhodolfo’nun sezonu kapatması nedeniyle büyük şok yaşayan Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Mersin ve Trabzonspor maçlarında stoperde Tosic, Necip ve Atiba’dan ikisine forma vermesi bekleniyor.

27 maçla kapattı

Luiz Rhodolfo, 2015-2016 sezonunu 27 maçla kapattı. Spor Toto Süper Lig’de 18, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3, UEFA Avrupa Ligi’nde 6 maçta forma giyen Brezilyalı stoper 1 gol attı.

Atınç’tan tweet

Sezon başında Red Bull Leipzig’e giden Atınç Nukan, maçın hemen ardından sakatlanan ve sezonu kapatan Luiz Rhodolfo için tweet attı.