Beşiktaş'tan ezeli rakibine bir çalım daha

Beşiktaş'tan ezeli rakibine bir çalım daha
Güncelleme:

Gedson ile 4+1 yıllık sözleşme imzalayan Beşiktaş, forvet transferine de noktayı koydu.

Beşiktaş, yeni sezona güçlü girebilmek için bütün kozlarını oynuyor. Transferde net adımlar atan siyah-beyazlılar Gedson Fernandes'i renklerine bağlamıştı.

Geçtiğimiz sezon Hatayspor'da forma giyen ve gol kralı olan yıldız oyuncuya Fenerbahçe ve Beşiktaş talipti. Siyah-beyazlılar araya girerek Boupendza transferini bitirdi.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun gol kralı olan Boupendza, rakip fileleri tam 22 kez sarsmayı başarmıştı. Boupendza'yı Beşiktaş'tan 19 golle Larin ve yine Hatayspor'dan 19 golle Diouf takip etmişti. Bu performansıyla göz dolduran yıldız oyuncu Katar Ligi takımlarından El-Arabi'ye transfer olmuştu.

Katar'da istediğini bulamayan golcü oyuncu Türkiye'ye geri dönmek istediğini menajerine bildirdi. Menajeri de futbolcusunu hem Fenerbahçe'ye hem Beşiktaş'a önerdi. Fakat siyah-beyazlılar önce davranarak ezeli rakibine transfer çalımı attı.

Beşiktaş'ın anlaşma sağladığı Boupendza, bu sezon değil önümüzdeki sezon Türkiye'ye gelecek. Fenerbahçe'nin teklifinden farklı olarak böyle bir yol izleyen siyah-beyazlılar, yıldız oyuncuyu yabancı kontenjanındaki doluluktan dolayı kadroya dahil edemeyeceği için 4 ay daha Katar'da kalmasını istedi.