Bursaspor'dan 3 puanlı veda !

Bursaspor'dan 3 puanlı veda !

Süper Lig'in 17. haftasında Bursaspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yenmeyi başardı.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Bursaspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yendi ve araya moralli girdi.

BURSASPOR 2-1 MERSİN İDMANYURDU

37' [0-1] Welliton
47' [1-1] Necid
54' [2-1] Sercan

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada sol kanattan hareketlenen Emre Taşdemir, topu ceza sahası içine doğru ortaladı. Sercan Yıldırım'ın gelişine sert şutunda, köşeye giden topu kaleci Muammer Yıldırım, son anda yumruklayarak kornere çeldi.

25. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Jorquera'nın arapasıyla hareketlenen Cuenca, ceza sahasının içine girdi. Müsait pozisyondaki Cuenca'nın vuruşunda kaleci Muammer Yıldırım, yerden gelen topa iki hamlede sahip oldu.

37. dakikada Mersin İdmanyurdu 1-0 öne geçti. Eren Tozlu'nun ara pasıyla hareketlenen Welliton'un, ceza sahasına girer girmez vuruşunda, top kaleci Mert Günok'un altından filelere gitti: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takım 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

47. dakikada Cristobal Jorquera'nın sağ kanattan gönderdiği pas ile ceza alanı yayı üzerinde buluşan Tomas Necid, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra sert vurdu ve kaleci Muammer Yıldırım'ın solundan topu filelere gönderdi: 1-1

54. dakikada Emre Taşdemir'in ceza alanının solundan altı pas üzerine çevirdiği ortasını Sercan Yıldırım kafa vuruşu ile tamamladı takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1

62. dakikada Tomas Necid, Servet Çetin'in ıskaladığı hava topunu önüne aldı ve sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak sol ayağı ile sert şutu yandan dışarı çıktı.

77. dakika Isaac Cuenca'nın yine sol kanattan ceza alanına yerden gönderdiği ortasını ön direkte Bekir Yılmaz ıskaladı ve net pozisyondan ev sahibi takım sonuç alamadı.

87. dakikada Tita'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna Güven Varol ceza alanı içinde kafa vuruşunu yaptı ancak şiddeti yavaş olan bu şutu Mert Günok kurtardı.

90+3. dakikada Bursaspor'da ceza alanı dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşu Miroslav Stoch kullandı ve herkes kaleye vuracak diye düşünürken oyuncu ortasını yaptı ve bomboş pozisyonda Bekir Yılmaz'ın kafa vuruşunu Muammer kornere çeldi.

Maçta başka gol olmayınca Bursaspor, 6 maçlık yenilgi serisini noktaladı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Ligde zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu ise 17. sırada kaldı.