Derbiye damga vuran 2 isim !

Derbiye damga vuran 2 isim !

Fenerbahçe’nin galibiyetinde 2 oyuncunun başarılı oyunu dikkat çekti.

Sezonun en kritik derbisinde hatta final maçında Fenerbahçe’nin üstünlüğü istatistiklere de yansıdı. 3. dakikada Volkan Şen’in ayağından gol bulan sarı-lacivertliler, topu rakibe bıraktı, hücumu kendi yaptı. Topla oynamada ve pas yüzdesinde Beşiktaş’ın yüzde 5’lik farkla daha önde olmasına rağmen, Fenerbahçe 13 şut ve 9 hücum atağıyla adeta rakibinin atak yapmasına engel oldu. Ancak Pereira’nın ekibinin savunmada da 22’lik top kapması fark yarattı.

Topu rakibe bırakan Fenerbahçe, ilk yarıda yüzde 32 ile rakibinin yarı sahasında daha fazla yer aldı. İkinci devre Beşiktaş’ın bu rakamı yüzde 21’e çıkarması etkisini hissettirdi. İlk yarıda 1 isabetli şut çeken Kartal, Gökhan Töre’nin oyuna girip 4 kez driplinge kalktığı devrede bir anda 6 isabetli şut buldu.

Özellikle Beck’in kanadından Volkan Şen oynadığı 77 dakikada tam 8 dripling, 3 hücum pası ve 5 hücum denemesi yaparak attığı gol kadar değerli işler yaptı, maçın adamı oldu. Alper Potuk’un da 4 kez kontra çıkışı öne çıktı.

Kanatlardan sadece 1 atak yapabilen Beşiktaş, merkezden 3 kez geldi. Aynı rakam Fenerbahçe’de kanattan 8 merkezden 3 olunca durum maça etki etti. Sadece Volkan Şen rakip ceza sahasında 6 kez topla buluştu.

Fenerbahçe’nin savunma başarısında da kilit bir isim vardı. Mehmet Topal’ın hem geriden gelip hem de normal pozisyonunda 4 pas kesmesi dikkat çekti.

Milliyet