Doumbia Newcastle United'da !

Doumbia Newcastle United'da !

İngiliz ekibi Newcastle United, Fenerbahçe ile de adı anılan golcü futbolcu Doumbia'yı transfer etti.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, adı  Fenerbahçe ile de anılan golcü futbolcu Seydou Doumbia'yı sezon sonuna kadar  kiraladı.
 
İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da forma giyen 28 yaşındaki Fildişi  Sahilli futbolcu için ligde kalma mücadelesi veren Aston Villa'nın da devreye  girdiği ve Birmingham ekibinin daha iyi bir teklif götürmesine karşın Doumbia'nın  Newcastle United'ı tercih ettiği basına yansıdı.
 
Geçen sezon ara transfer döneminde 10 milyon sterlin bonservis bedeliyle İtalyan ekibine 4,5 yıllık sözleşmeye imza atan Doumbia, ligde toplam 13 maça çıkmış ve iki gollük performansıyla beklentileri karşılamaktan uzak  kalmıştı.
 
Bu sezon başında Rus ekibi CSKA Moskova'ya kiralanan 28 yaşındaki  oyuncu, ağustos ayından bu yana 13 maçta forma giyerken, beş kez rakip fileleri  havalandırdı. Golcü futbolcu, Newcastle ekibinin ara transfer döneminde Jonjo  Shelvey, Andros Townsend ve Henri Saivet'den sonra kadrosuna kattığı dördüncü  isim oldu.
 
Ligde 21 puanla 18. sırada yer alan ve küme düşmeme mücadelesi veren  Newcastle United, 24. hafta maçında çarşamba günü deplasmanda Everton ile  karşılaşacak.