Fabricio’ya temiz kağıdı

Fabricio’ya temiz kağıdı

Beşiktaş’ın, Deportivo’dan renklerine bağladığı İspanyol kaleci gizlice İstanbul’a gelerek kontrolden geçti.

Ospina, Mandanda ve Neto derken Fabricio ile üç senelik anlaşma sağlayan Beşiktaş Yönetimi, İspanyol kaleciyi büyük bir gizlilik içerisinde İstanbul’a getirdi. Sağlık kontrolünden geçen 28 yaşındaki file bekçisi, kulübün sağlık kurulundan geçer not aldı.
 
Teknik Direktör Şenol Güneş’in ısrarla istediği ve kaleci antrenörü Jose Sambade’nin “mutlaka alınsın” tavsiyesi üzerine 3 senelik sözleşme yapılan Fabrico, sağlık kontrolünün ardından İstanbul’da ev arayışına girdi. Üç sene İstanbul’da kalmayı planlayan deneyimli kaleci ev sorununu çözdükten hemen sonra kısa bir tatile çıkacak, ardından da kampa katılacak. 
 
Çapraz bağlarından geçen yıl ameliyat olduğu için kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirilen Fabricio, Beşiktaş ile anlaşmış olsa da geçen sezon maç oynamadığı için bu konuda yönetimi ikiye böldü. Siyah-beyazlı yönetimden bazı isimlerin, Fabricio’nun oynadığı dönemlerde kaliteli bir kaleci görüntüsü verdiğini fakat 2015-16 sezonunda sahalardan uzak olması nedeniyle bu transferin riskli olduğunu dile getirdikleri öğrenildi.
 
Kulüpten sızan haberlere göre Şenol Güneş yeni sezonda Tolga ile Fabricio’yu dönüşümlü oynatmayı planlıyor. İspanyol kaleciyi bedelsiz transfer eden siyah-beyazlılar, EURO 2016 sonrasında ise Boyko’nun durumunu görüşecek. Ukraynalı file bekçisi sürekli oynamak istediği için öncelikle kendi ülkesinden gelmesi muhtemel teklifleri değerlendirmeye alacak.

Milliyet