Fenerbahçe bombayı patlattı !

Fenerbahçe bombayı patlattı !

Fenerbahçe, Fransa’nın Lille takımında forma giyen Simon Kjaer ile anlaştı. 26 yaşındaki Danimarkalı stoper bugün ailesi ile birlikte İstanbul’a gelecek

Teknik Direktör sorununu Vitor Pereira ile çözen Fenerbahçe’de transfer harekâtı başladı, sarı lacivertliler, uzun süredir gündemde olan Danimarkalı savunmacı Simon Kjaer ve kulübü Lille ile anlaştı.

Transfer listesinde yer alan futbolcu için daha önce de birkaç kez girişimde bulunulmuş ancak sonuç alınamamıştı. Sportif direktör Terraneo, teknik direktör Pereira’nın göreve gelmesinin ardından transfer çalışmalarına hız verdi.

Daha önce görüşülen Kjaer transferini büyük ölçüde bitirdi. Ancak henüz imzalar atılmadı. Bunda en büyük etkenin ise Kjaer ve ailesinin imzadan önce Türkiye’yi görmek istemesinin olduğu öğrenildi.

F.Bahçe’yi seçti
Futbolcunun ailesinin sarı lacivertli futbol takımına yapılan saldırı sebebiyle kaygılı olduğu ifade edildi. Ailesi ile birlikte bugün saat 16.00’da İstanbul’a gelecek olan Kjaer bu kaygıların giderilmesinin ardından imza atacak. Bu arada 26 yaşındaki stoperin 2017 yılına kadar Lille ile kontratı bulunuyordu. Futbolcuya ayrıca Monaco da talipti. Ancak yıldız futbolcu ilk tercih olarak F.Bahçe’yi seçti.
Futbolcunun transferi için Sportif Direktör Terraneo’nun, iki haftadır hem futbolcu hem de kulübü ile yoğun temaslarda bulunduğu da ifade edildi.

Kjaer’in Wolfsburg’ta oynadığı 2012-13 döneminde de sarı lacivertliler bu transfer için çok uğraşmıştı. Ancak o dönem başarılı savunmacı şu an oynadığı Fransa’nın Lille takımına transfer olmuştu.

Fenerbahçe’ye transferi gündemde olan Simon Kjaer, 2013-15 yılları arası Lille ile 60 resmi maça çıktı. Deneyimli savunmacı rakip filelere yalnızca 1 gol bırakabildi. Kjaer, Danimarka Milli Takımı ile de 2009’dan bu yana 49 karşılaşmada boy gösterdi.