Fenerbahçe zirveyi bırakmadı !

Fenerbahçe zirveyi bırakmadı !

Fenerbahçe, pozisyona girmekte zorlandığı Kasımpaşa maçını köşe vuruşundan bulduğu golle 1-0 kazandı ve zirvedeki yerini korudu.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 4. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı deplasmanda tek golle geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan ve hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golü 42. dakikada Josef De Souza kaydetti.

Kasımpaşa'da Veysel Sarı 77. dakikada yaptığı bir faul sonrası hakeme itirazdan dolayı kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 10'a çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 6 puanda kaldı ve averajla 6. sıraya indi.

Kasımpaşa - Fenerbahçe

Kasımpaşa: Isaksson, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Veigneau, Castro, Donk, Scarione, Hakan Arslan (Dk. 52 Aydın Yılmaz), Del Valle (Dk. 68 Eren Derdiyok), Adem Büyük (Dk. 85 Malki)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Kadlec, Caner Erkin, Ozan Tufan, Josef De Souza, Meireles (Dk. 88 Volkan Şen), Nani (Dk. 62 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 62 Markovic), Fernandao

Gol: Dk. 42 Josef De Souza (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 77 Veysel Sarı (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 31 Mehmet Topal, Dk. 74 Josef De Souza, Dk. 87 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 75 Veysel Sarı (Kasımpaşa)

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Raul Meireles'in pası ile orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Van Persie topu sürerek ceza yayına gelmeden uzaktan sert vurdu ancak kaleci Andreas Isaksson üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

12. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Del Valle sağ ayağı ile plase vuruşunu yaptı ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

29. dakikada Ozan Tufan’ın havadan uzun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Van Persie bekletmeden vuruşunu yaptı fakat kaleci Isaksson iki hamlede topa sahip oldu.

42. dakikada Fenerbahçe, Josef De Souza'nın golü ile öne geçti. Nani'nin sol köşeden kullandığı kornerden gelen topa altıpas üzerinde Josef De Souza dokunarak ağlara gönderdi: 0-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

56. dakikada Veysel Sarı’nın ceza alanı sağ çaprazından sert şutunda top kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

77. dakikada Kasımpaşa'da Veysel Sarı, rakibi Ozan Tufan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü ve pozisyon sonrasında hakeme gösterdiği tepkiden dolayı da doğrudan kırmızı kart ile takımını on kişi bıraktı.

78. dakikada kırmızı kart pozisyonundan sonra sol köşe bayrağının hemen önünden kullanılan serbest vuruşta Caner Erkin ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza yayı içerisindeki Markovic'de kaldı. Markovic bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti.

90+2. dakikada Volkan Şen'in ara pasında Fernandao'nun ceza sahası hemen dışından vurduğu sert şutta kaleci Isaksson meşin yuvarlağı yumruklayarak gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Lazar Markovic ile paslaşan Volkan Şen ceza sahasına girmeden yerde kalıyor ancak hakemin kararı devam.

90.DK: Fernandao'nun pası ile ceza sahası sağ çaprazı dışında topla buluşan Volkan Şen yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

90.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında topla birlikte hareketlenen Volkan Şen ara pasını ceza yayına hareketlenen Fernandao'ya gönderiyor. Topu sağ tarafına çeken Fernandao sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andreas Isaksson gole izin vermiyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

88.DK: Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raul Meireles oyundan alınırken yerine Volkan Şen oyuna dahil oluyor.

87.DK: Orta alan mücadelesinde Fernandao rakibi Ryan Donk'u faulle durduruyor ve sarı kart görüyor.

85.DK: Kasımpaşa cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adem Büyük oyundan alınırken yerine Sanaharib Malki oyuna dahil oluyor.

84.DK: Yayın gerisinde topla buluşan Oscar Scarione yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

82.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oscar Scarione ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Cristian Titi gelen topu kafa ile penaltı noktasına doğru çeviriyor. Bu noktaya hareketlenen Eren Derdiyok'un vuruşu savunmadan sekerek yükseklik kazanıyor ve son olarak savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

78.DK: Kırmızı kart pozisyonundan sonra sol köşe bayrağının hemen önünden kullanılan serbest vuruşta Caner ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı içerisindeki Lazar Markovic'de kalıyor. Markovic bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

76.DK: Kasımpaşa'da Veysel Sarı, rakibi Ozan Tufan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor ve pozisyon sonrasında hakeme gösterdiği tepkiden dolayı da doğrudan kırmızı kart ile takımını on kişi bırakıyor.

75.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Olivier Veigneau ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmasına yardım eden Fernandao bu topu kafa ile karşılıyor.

74.DK: Fenerbahçe'de Josef De Souza, rakibi Veysel'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

72.DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Caner Erkin ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topa müdahale ediyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

70.DK: Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oscar Scarione ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

68.DK: Kasımpaşa cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yonathan Del Valle oyundan alınırken yerine Eren Derdiyok oyuna dahil oluyor.

66.DK: Caner'in pası ile ceza yayı sağ çağrazında topla buluşan Raul Meireles doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

62.DK: Fenerbahçe cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Robin Van Persie ve Nani oyundan alınırken yerlerine Alper Potuk ve Lazar Markovic oyuna dahil oluyor.

60.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken topla oynamadaki üstünlük Fenerbahçe'ye geçiyor.

58.DK: Topla birlikte ceza yayına sokulan Josef De Souza havadan pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Şener'e doğru gönderiyor. Şener bekletmeden ön direğe doğru hareketlenen Van Persie'yi görüyor. Van Persie vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

56.DK: Ceza sahası sağ çaprazına sokulan Veysel Sarı doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

53.DK: Adem Büyük'ün pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Andre Castro bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan sol köşeye uzanıyor ve bu topa sahip oluyor.

52.DK: Kasımpaşa cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Hakan Arslan oyuna devam edemiyor ve yerine Aydın Yılmaz oyuna dahil oluyor.

49.DK: Kasımpaşa'da Hakan Arslan kısa süreli sakatlık geçiriyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısına başlayan taraf Fenerbahçe oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Andre Castro yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

42.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Josef De Souza ile öne geçiyor! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Josef De Souza sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

41.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oscar Scarione ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Volkan çift yumruk ile tehlikeyi uzaklaştırıyor.

39.DK: Josef De Souza'nın yaptığı pas hatasını değerlendiren Adem Büyük topu çalarak ceza yayına gelmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

37.DK: Fenerbahçe'de Michal Kadlec kısa süreli sakatlık geçiriyor.

34.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Kasımpaşa'nın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

31.DK: Fenerbahçe'de Mehmet Topal, rakibi Adem Büyük ile girdiği hava mücadelesi sonrasında rakibini faulle durduruyor ve sarı kart görüyor.

29.DK: Ozan'ın havadan uzun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Robin Van Persie bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andreas Isaksson gole izin vermiyor.

27.DK: Orta alanda rakibinden topu çalan Ryan Donk bekletmeden pasını savunma arkasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Adem Büyük kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak hakemin kararı ofsayt.

23.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Yonathan Del Valle ortasını penaltı noktasına gönderiyor. Oyunu durduran hakem Deniz Ateş Bitnel, Cristian Titi'nin rakibi Michal Kadlec'e faul yaptığını işaret ediyor.

19.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Oscar Scarione ortasını penaltı noktasına doğru göneriyor. Bu noktada bulunan Hakan Arslan kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

18.DK: Sol kanatta rakibinden çaldığı top ile hareketlenen Caner havadan pasını ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Van Persie rakibini şık bir hareketle geçerek vuruşunu yapmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

15.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yonathan Del Valle ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

12.DK: Adem Büyük'ün pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Yonathan Del Valle sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

9.DK: Konuk ekip Fenerbahçe kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

6.DK: Raul Meireles'in pası ile orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Robin Van Persie topu sürerek ceza yayına gelmeden uzaktan vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andreas Isaksson üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

3.DK: Mücadelenin ilk dakikaları karşılıklı top kayıpları ile geçiyor.

1.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğü ile müsabakaya Kasımpaşa başlıyor.

- Fenerbahçe’de ise sakatlıkları bulunan Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Diego ve Bruno Alves bugün takımlarını yalnız bırakacak.

- Kasımpaşa’da sakatlıkları bulunan İsmail Ayaz, Ferhat Kiraz ve Orhan Şam dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

- Ev sahibi Kasımpaşa son üç lig maçında 2 galibiyet ve 1 yenilgi elde ederken konuk ekip Fenerbahçe ise son üç lig maçında sahadan 2 galibiyet ve 1 beraberlik ile ayrıldı.

- İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Fenerbahçe’nin rakibi Kasımpaşa’ya karşı galibiyetlerde 8-2 üstünlüğü bulunuyor. Bu maçlarda Fenerbahçe rakip kaleye 23 gol gönderirken Kasımpaşa ise 11 gol kaydetti.

- Geride bıraktığımız 3 hafta sonunda Kasımpaşa topladığı 6 puan ile 5. sırada yer alırken Fenerbahçe ise topladığı 7 puan ile 2. sırada bulunuyor.

- Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Deniz Ateş Bitnel düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Lig’in 4. Hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

Kasımpaşa: Isaakson, Veysel, Omeruo, Titi, Veigneau, Castro, Donk, Scarione, Hakan, Del Valle, Adem.
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kadlec, Mehmet Topal, Caner, Josef, Nani, Ozan Tufan, Meireles, Van Persie, Fernandao.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak Kasımpaşa Fenerbahçe maçı bugün saat 21.00'da başlayacak. Lig TV'nin canlı yayınlayacağı Kasımpaşa Fenerbahçe maçını yönetecek hakem Deniz Ateş Bitnel olacak.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Kjaer, Alves ve Abdoulaye'ye Diego da eklendi. Brezilyalı oyuncu son idmanda sakatlandı. Yerine iki aday var: Volkan Şen ve Lazar Markovic...

Fenerbahçe, milli araya Antalyaspor galibiyetiyle girmişti. Hem son dakikada gelen zafer, hem de Nani'nin patlama yapması bu galibiyeti daha anlamlı hale getirmişti. Sarı-Lacivertliler, milli aranın ardından bu akşam Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe için son dönemde milli dönüşler sıkıntı oluyor.

Bunun yanı sıra 3 stoper sakat.Bunlar yetmiyormuş gibi bir de son idmanda Diego Ribas kasığından sakatlandı. Peş peşe yaşanan bu gelişmeler Pereira'yı zor durumda bıraktı. Defansta Bruno Alves, Simon Kjaer ve Abdoulaye Ba, bu akşam forma giyemeyecek. Portekizli teknik adam, savunmada Michal Kadlec'in yanı sıra Mehmet Topal'ı oynatmayı planlıyor.

Orta sahada Topal'dan boşalan bölgede ise Ozan Tufan görev yapacak. Böylece genç yıldız Fenerbahçe'de ilk kez bir maçta 11'de sahaya çıkmış olacak. Asıl soru işareti ise Diego'nun yerine kimin tercih edileceği. Portekizli teknik adamın seçimini Volkan Şen ya da Lazar Markovic'ten yana yapması bekleniyor. Markovic'in takımla sadece 3 idmana çıkmış olması nedeniyle Volkan formaya bir adım daha yakın görünüyor.

Van Persie deplasman seviyor!
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı, Atromitos ve Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan maçlarda gol sevinci yaşamıştı. Milli takımdan üzgün dönen Robin van Persie, Kasımpaşa karşısında ağları sarsarak moral bulmak istiyor. Vitor Pereira da bu zorlu mücadele öncesinde Van Persie'ye çok güveniyor. Tecrübeli oyuncuyla bir görüşme yapan Portekizli çalıştırıcı, "Maça sol kanatta başlayacaksın ancak çizgiye hapsolma. Bol bol ceza sahasına girerek hem rakibin savunma dengesini bozmanı, hem de Caner'e alan açmanı istiyorum. Ayrıca fırsat buldukça ceza sahası çevresinden kaleyi yoklamaktan da çekinme" sözleriyle taktik verdi.

MUHTEMEL 11'LER 

KASIMPAŞA

Isaksson, Veysel, Omeruo, Titi, Bozhikov, Tunay, Donk, Castro, Aydın Yılmaz, Scarione, Eren Derdiyok

FENERBAHÇE

Volkan D., Şener, Topal, Kadlec, Caner, Ozan, Josef, Volkan Ş. (Markovic), Nani, Van Persie, Fernandao
YAYIN: Lig TV
SAAT: 21.00