Fenerbahçe'de Fernandao farkı

Fenerbahçe'de Fernandao farkı

Jose Fernandao, sarı-lacivertli takımın artık en önemli isimlerinden biri haline geldi.

Fernandao, Fenerbahçe'ye dönmesi gündemde olan Emenike’nin 2 sezonluk performansına 6 ayda ulaştı. Brezilyalı forvet, resmi maçlarda 16 gol atıp Nijeryalı’yı yakaladı.

Sezon başında Bursaspor’dan gol kralı unvanıyla transfer edilen Jose Fernandao, sarı-lacivertli takımın artık en önemli isimlerinden biri haline geldi. Brezilyalı forvet, selefi Emmanuel Emenike’nin 2 sezonluk performansına 6 ayda ulaşmayı başardı.

Bu sezon toplam 31 karşılaşmada sarı-lacivertli formayı giyen sambacı yıldız, 16 kez rakip ağları havalandırmayı başardı, 2 de asist yaptı. Fenerbahçe’nin hücumdaki en etkin ismi olan Fernandao, bu gollerin 8’ini Süper Lig, 6’sını Avrupa Ligi ve 2’sini de Türkiye Kupası’nda kaydetti.

PEREIRA ÜZERİNE TİTRİYOR
Fenerbahçe’ye dönmesi gündemde olan Emmanuel Emenike, görev aldığı iki sezonda rakip fileleri 16 kez sarsmıştı. İlk sezonunda 12 gol atan Nijeryalı yıldız ikinci sezonunda da 4 gol atarak, beklentilerin uzağında kalmıştı.

Teknik direktör Pereira da Fernandao’nun adeta üzerine titriyor. Van Persie’nin sakatlığı nedeniyle Rize önünde forma giyemeyecek olmasından dolayı elinde tek forveti kalan Portekizli çalıştırıcı, Brezilyalı forvet ile yaptığı özel görüşmede oyuncusundan kendisine dikkat etmesini ve ondan beklentilerini anlattı.

AMK Gazetesi