Fenerbahçe'de vahim tablo

Fenerbahçe'de vahim tablo

Milli takım haftası Fenerbahçe'ye kötü haber getirdi, kritik maçlar öncesinde Ozan Tufan krizi baş gösterdi.

İzlanda maçı sonrası sarı-lacivertlilerin korktuğu başına geldi. Ayak bileği dönen ve bir de üstüne darbe alan genç futbolcunun durumu planları alt üst etti. Fernandao’ya benzer bir sakatlık yaşayan Ozan’ın 2 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Fenerbahçe’de Ozan Tufan şoku yaşanıyor. A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda’ya 2-0 kaybettiği deplasmanda Ozan’ın ayak bileğinden sakatlanması büyük bir sıkıntı yarattı.

Dick Advocaat’ın milli ara ile ilgili endişeleri gerçeğe dönüştü. İzlanda maçında ayak bileğinden sakatlanan 20 yaşındaki orta sahanın en az 2 ay uzak kalması bekleniyor.

Sakatlık anında üst üste şanssızlıklarla karşılaşan genç futbolcu, ilk olarak ayak bileğinin dönmesiyle acı çekti, ardından rakibin darbesiyle oyuna devam edemez hale geldi.

Herhangi bir kırık olmaması şans olarak belirtilirken, Ozan’ın sakatlığının ciddi olduğu anlaşıldı. Jose Fernandao’nun ligin 2. haftasındaki Kayserispor mücadelesindeki sakatlığının bir benzeriyle karşılaşıldığı ifade edildi.

2 aya yakın bir zamandır formasını giyemeyen Brezilyalı forvette olduğu gibi Ozan’ın da benzer bir dönemden geçeceği kaydedildi.

Sistem sorunu

Bu durum da en çok Dick Advocaat’ın planlarını bozdu. Taktiksel olarak 4-3-3 formasyonunu oturtan Hollandalı teknik adam, Ozan Tufan’ın sakatlığıyla beklemediği bir darbe aldı.

Oyun sisteminde orta sahaya çok önem veren Advocaat, ideal 3’lüsünü M.Topal, Souza ve Ozan ile bulmuştu. Ancak hem lig hem de Avrupa’da oynanacak zorlu maçlar öncesinde Ozan Tufan’ın dışarıda kalacak olması hesapları değiştirecek.

Alper Potuk’u henüz yeterli bulmayan, Salih Uçan’ın da hazır olduğunu düşünmeyen 69 yaşındaki çalıştırıcı, B planı olan 4-4-2’ye dönmeyi hesaplarına alacak.

Joker Roman Neustadter

Orta sahada yaşanan bu boşluk sonrası alternatifler düşünülüyor. Fenerbahçe’de savunmaya takviye olarak alınan Roman Neustadter’in orta saha özellikleri kullanılacak.

Dick Advocaat’ın daha önce de ön liberoda görev verdiği Neustadter’i kritik anlarda yine görevlendirmesi bekleniyor. Joker görevi üstlenecek 27 yaşındaki futbolcunun rotasyona gidilmesi halinde oynatılacağı ifade edildi.

Milliyet