Fenerbahçe'ye 'Yıldırım' destek !

Fenerbahçe'ye 'Yıldırım' destek !

Fenerbahçe Yönetimi'nin, oyuncularla yediği yemekle takıma yeni bir hava geldi.

Sarı-lacivertli ekipte Van Persie-Pereira krizi yaşanmaktaydı. Ayrıca hoca ile bazı futbolcular arasında fikir ayrılıkları da söz konusuydu. Ancak başkanın, “Sorunlarınızı kendi içinizde siz çözün. Hepiniz aynı anda oynayamazsınız. Pereira buranın patronu. Size güveniyoruz. Güvenmesek ne bu yatırımı yapar, ne de burada olurduk” sözleri tabloyu değiştirdi.

Üç kulvarda yoluna devam eden Fenerbahçe, son haftalarda önemli sonuçlara imza attı. Sırasıyla Lokomotiv Moskova’yı eleyen, Beşiktaş derbisini kazanarak şampiyonluk yarışını tekrar başlatan, arada Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkan sarı-lacivertliler, son olarak zorlu zemin şartlarında güçlü rakibi Akhisarspor’u da mağlup etmeyi başardı.

Bu maçlar sadece taktik ve bireysel yetenekle kazanılmadı. Perde arkasında yeniden inşaa edilen birlik-beraberlik vardı. Bu olgu iyi sonuçların gelmesinde en önemli etkendi.

Yıldırım destek

Her şey Lokomotiv maçıyla başlayan seri öncesi Başkan Aziz Yıldırım’ın takımla yediği yemekle başladı. Sarı-lacivertliler hedeflerini korusa da takım içinde işler pek yolunda gitmiyordu. Bursaspor maçında zirve yapan Van Persie,  Pereira krizi başta olmak üzere yaşanan sıkıntılar söz konusuydu. Bu sadece kamuoyunun bildiği durumlardan biriydi. Takım içinde dışarıya yansımayan sıkıntılar da vardı. Özellikle Teknik Direktör Pereira ile bazı futbolcular arasında ciddi fikir ayrılıkları yaşanmaktaydı.

Başkan bu yemekte iç barışın sağlanmasına önemli katkı yapacak şu sözleri söyledi:

“Siz bir takımsınız. Mutlaka sorunlarınız var. Ama bunları kendi içinizde çözün. Biz bunlara karışmak istemiyoruz. Hepiniz aynı anda oynayamazsınız. Bazen siz, bazen arkadaşınız sahaya çıkacak. Pereira buranın patronu. Herkes onun kararlarına uyacak. Size güveniyoruz. Güvenmesek ne bu yatırımı yapar, ne de burada olurduk.”

Başkan Yıldırım ayrıca Pereira’ya bu yemekte sahip çıkarak, futbolculara üstü kapalı mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.

Kenetlenme geldi

Portekizli hoca da Akhisar Belediyespor maçı sonrası yaptığı açıklamada aslında son günlerde yaşanan bu kenetlenmeyi ve sorunların çözüldüğünü anlatıyordu:

“Böyle belirleyici anlarda birlik olmanız sizin için son derece önem taşır. Ya birlik olursunuz her şeyi kazanırsınız, ya da birlik olamazsınız. İçinde böyle uzun sezonların geçtiği sporlarda çok zorlu anlar vardır. Bazen hocalarla oyuncuların düşünceleri aynı olmaz. Bazen oyuncuların düşünceleri birbirinden farklı olur. Zaten herkes aynı düşünmek zorunda değil. Oyuncularımın bunu anladığını görüyorum.”

Prim hamlesi

Yönetim ayrıca kritik maçlar öncesi takımın tüm alacaklarını ödedi. Bunun yanında her maça da özel prim kondu. Kalan maçların kazanılması dışında şampiyonluk primi hariç futbolcular toplamda 6 milyon dolarlık primin de sahibi olacak.

Milliyet