Fernandao durdurulamıyor !

Fernandao durdurulamıyor !

Jose Fernandao, yedek olmasına rağmen takımın en golcü futbolcusu...

Fenerbahçe’de son 7 maçta 5 kez yedek kulübesinde oturan Jose Fernandao, buna rağmen takımının en golcüsü olmaya devam ediyor. 2014’ten beri Türkiye’de top koşturan Brezilyalı yıldız, rakipsiz ilerliyor.

Fenerbahçe’de bu sezon sık sık Robin Van Persie ile yer değiştirmek zorunda kalan Jose Fernandao, ilk 11’de süreklilik tutturamasa da en iyisi olmaya devam etti.

Son 7 resmi maçın 5’inde yedek kulübesinde kalan, hatta Beşiktaş derbisinde süre dahi almayan Brezilyalı yıldız, buna rağmen takım arkadaşlarını açık ara geçti.

43 resmi maçta 21 gole imzasını koyan Brezilyalı yıldız, toplamda 15 resmi gol kaydeden dünyaca ünlü yıldız Robin Van Persie’yi de solladı.

Rakibi Burak

Ligde de 11 golle takımın en skoreri olan 29 yaşındaki oyuncu, Avrupa kupalarında da bu sezon 6 gol atarak yine zirveyi kaptı.

Türkiye’de bulunduğu 2014 yılından bu yana da rakip tanımadı. Bursaspor ve Fenerbahçe formasıyla, 43 resmi gol kaydeden Fernandao, 2 yıllık süreçte Türkiye sınırlarında en golcü oyuncu oldu. En yakın rakibi Burak Yılmaz’a 12 gollük fark yapan tecrübeli oyuncu, fark yarattı.

Mario Gomez ile aynı

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’e damgasını vuran Mario Gomez’i genel anlamda yakalayan tek isim Jose Fernandao oldu. Brezilyalı forvet, 43 maçta 21 gol atarken, Gomez de 34 maçta 21 gol kaydetti.

Maç adedi olarak Fernandao daha fazla olsa da hem Fenerbahçe’nin Avrupa’da 6 maç daha fazla oynaması hem de Türkiye Kupası’nda devam etmesi etki yarattı.

Değeri fırladı

Türkiye’de 2014 yılından beri Bursaspor ve Fenerbahçe formaları giyen Jose Fernandao, piyasa değerini de katladı. 43 resmi goller 2 yılda Türkiye’nin en golcü ismi olan Brezilyalı oyuncu, 2014’te 400 bin euro değerde iken, 2016 Mart itibariyle 8.5 milyon euroya kadar çıktı.

Milliyet