Gerçek ortaya çıktı ! Gökhan Gönül...

Gerçek ortaya çıktı ! Gökhan Gönül...

Fenerbahçe yönetimi, takımda huzur bozulmasın diye sözleşmesi biten oyuncularla masaya oturmuyor.

Fenerbahçe Yönetimi’nin sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Caner Erkin ile henüz sözleşme imzalamaması birçok spekülasyonu beraberinde getirse de sarı-lacivertli kulübün bu konuda henüz adım atmamasının farklı nedenlere dayandığı ortaya çıktı.

Yurtiçi ve dışından birçok önemli teklif alan bu üç oyuncu, bir an önce kulüpteki durumlarının netleşmesini isterken, yönetim sezon sonunu bekliyor. Bunun temel sebebi sözleşmesi bitecek diğer oyuncular ve şampiyonluk mücadelesi...

12 oyuncu var
Takımda Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Caner Erkin’in dışında mukavelesi sona erecek 9 oyuncu daha bulunuyor. Fenerbahçe Yönetimi doğal olarak bu isimlerin tamamıyla yeni sözleşme yapmayacak. Ancak Gökhan, Caner ve Mehmet Topal ile şimdiden masaya oturulması halinde diğer futbolcuların bu durumdan etkilenmesi ve takım içinde sıkıntı çıkması ihtimalini gözönünde tutan yönetim adım atmıyor. Konunun şampiyonluk yarışı veren takımı etkileyebileceğini düşünen yönetim, üç önemli yıldızdan mayıs ayını beklemelerini istedi.

Fenerbahçe’de Bruno Alves, Kadlec, Meireles, Mehmet Topuz, Uygar ile kiralık anlaşmaları olan Markovic, Ba ve Fabiano’nun mayıs sonunda sözleşmeleri sona erecek. Ayrıca kadro dışı olan Serdar Kesimal da söz konusu. Yönetim tüm bu isimlerle ilgili kararın bir plan ve program çerçevesinde ilerlemesi gerektiğini düşünerek, devam etmek istediği veya göndermeyi planladığı isimler için lig bitimine kadar hamle yapmayacak.

Aslında sarı - lacivertli yönetim son yıllarda sözleşmesi biten oyuncuların tamamı için benzer yol izliyor. Futbolcularla ilgili planlar yapılsa da resmi görüşmeler, imzalar ya da kontrat uzatma durumu sezon sonu netlik kazanıyor.

Fenerbahçe’de bu sezon 41 resmi maça çıkan Mehmet Topal, Avrupa Ligi’nde 2 gol attı. Tecrübeli orta saha Braga ve Lokomotiv filelerini sarstı.

Milliyet