Hasan Ali mesajını hakemlere kim attı ?

Hasan Ali mesajını hakemlere kim attı ?

Mustafa Çulcu, Hasan Ali Kaldırım'a gösterine kırmıız kartın, ilave hakeme gelen SMS'le değiştirildiğini yazdı.

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, dün Hürriyet'te yer alan yazısında Gaziantepspor-Fenerbahçe maçında Hasan Ali Kaldırım'a gösterilen kırmızı kartın, ilave yardımcı hakemlerden birine gelen SMS'le değiştirildiğini yazdı. Şimdi soru şu: MHK, ilave yardımcı hakeme SMS atan o ismi Mustafa Çulcu'dan isteyecek mi?

Hürriyet Gazetesi yorumcusu ve Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu’nun yazısı dün Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Çulcu, üst düzey bir yardımcı hakemin, bazı maçlarda genç hakemlere veya ilave yardımcılara telefonla mesaj gönderdiğini ve raporların buna göre yazıldığını iddia etti. 
Çulcu, “Eğer isterlerse TFF ya da MHK’ya o ismi veririm” diye yazdı. Ancak Çulcu’ya şimdiye kadar ne TFF’den ne de MHK’dan talep gelmedi. 
Hürriyet, Çulcu’nun bu iddialarını araştırdığında ilginç bilgilere ulaştı. 

2-2 biten G.Antep-Fenerbahçe maçını Serkan Tokat yönetmiş, yardımcılıklarını Erdinç Sezertem ve Engin Erdem yapmıştı. 
Maçın 30. dakikasında G.Antep kontratağında Hasan Ali, Larsson’u düşürmüş, hakem de kırmızı kartla Hasan’ı oyundan atmıştı.

ddialara göre maç sonu, “Kırmızı kartın gerekçesi konusunda” maçın ilave yardımcı hakemine, üst düzey MHK yetkililerinin isteğiyle bir SMS geldi.

Mesajı gönderen Süper Lig’de görev yapan bir yardımcı hakemdi. Ve mesajda, “Kırmızı kartın gerekçesi olarak bariz gol şansı yazılmasını değil, ciddi faul notunun düşülmesini” rica ediyordu.
Maçın hakemlerinin ağırlıklı görüşü ‘bariz gol şansı’ndan yanaydı. Maçın gözlemcisi ise ‘ciddi faul’ olarak değerlendiriyordu. 
Bu konuda hakem ve gözlemciler görüş ayrılığına düşmüştü. Ama sonuçta karara bağlandı. 
Rapora, “Ciddi faul” yazıldı. Böylece hakemler, federasyon ve de MHK rahat bir nefes aldı.

ÇULCU'DAN O İSMİ İSTEYECEKLER Mİ?
Kırmızı kartın gerekçesi “Ciddi faul” diye yazılınca ortada baş ağrıtacak bir gerekçe kalmayacaktı. Hakemler ve MHK yetkilisi arasında yani bütün bu telefon trafiğinde rol oynayan o yardımcı hakem de görevini yapmış olacaktı.

İddalar bunlar. Şimdi görev artık Merkez Hakem Kurulu ve TFF’de... Çulcu’dan o yardımcı hakemin ismini isteyecekler mi?
Telefon ve SMS trafiğine bakacaklar mı?
Ve bakarlarsa ne sonuç çıkacak? Hep birlikte bekleyip, göreceğiz.

Hürriyet