Kayserispor - Bursaspor: 3-1

Kayserispor - Bursaspor: 3-1
Güncelleme:

Kayserispor, sahasında Bursaspor'u 3-1 mağlup ederek puanını 14'e çıkardı.

Süper Lig’in 7. haftasında Bursaspor’u konuk eden Kayserispor, sahadan 3-1 galip ayrılarak ligde maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Geçtiğimiz hafta sahasında Galatasaray’a yenilen Bursaspor, böylece üst üste iki haftayı puansız kapatmış oldu.

Batalla’nın yokluğunda organize atak geliştirmekte zorlanan Bursaspor, daha çok duran toplarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Sahasında oynamanın verdiği avantajı da iyi kullanan Kayserispor ise rakibine oranla daha organize bir görüntü sergiledi. İki takımın da hücum pres yaparak oynadığı karşılaşmada Kayserispor, presten kurtulduktan sonra pozisyon yaratan ekip oldu. Son dakikalarda yorulan Bursaspor’un hatalarından da yararlanan Kayserispor, farkı açmayı başardı.

Orta saha mücadelesi şeklinde dengeli başlayan oyunda savunmanın bir anlık hatasından yararlanan Güray Vural, Kayserispor’u öne geçirdi. Bu gole korner sonrası yaşanan karambolde Ekong ile yanıt veren Bursaspor, soyunma odasına beraberlikle girmeyi başardı.

İkinci yarıda rakibine oranla daha etkili bir oyun sergileyen Kayserispor, önce Kana-Bıyık ile öne geçti. Son dakikalarda rakip savunmaya yapılan baskı sonrası kazanılan topta Mendes, farkı ikiye çıkaran golü ağlara bıraktı.

Bu galibiyetle puanını 14 yapan Kayserispor, maç fazlasıyla ikinci sıraya yerleşti. 9 puanda kalan Bursaspor ise 8. sırada yer aldı.