Onur konukları

Onur konukları

4 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban, Fenerbahçe Yönetimi’nin davetlisi olarak derbiyi izledi.

Fenerbahçe’nin, Kayseri deplasmanında, üzerinde sarı-lacivertli forma olması nedeniyle tepki gören 4 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban, Fenerbahçe Yönetimi’nin davetlisi olarak derbiyi izledi.

Fenerbahçe’nin, Kayseri deplasmanında, üzerinde sarı-lacivertli forma olması nedeniyle tepki gören 4 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban, Fenerbahçe Yönetimi’nin davetlisi olarak derbiyi izledi. Minik Fenerbahçeli, karşılaşmadan önce Başkan Aziz Yıldırım ile bir araya geldi. Baba Ramazan Çoban, davetten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, Yıldırım’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da “serebral palsi” hastalığı nedeniyle sadece burnuyla kullanabildiği bilgisayarda 3 yıldır kitap yazmaya çalışan Mustafa Erol’un derbiyi statta izleme hayalini gerçekleştirdi.  Erol ile ilgili haberi izledikten sonra telefon açarak ihtiyaçlarını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, akülü engelli aracı isteğini Aydın Valiliği kanalıyla gerçekleştirdi. Hastanın en büyük hayalinin derbiyi izlemek olduğunu öğrenen Erdoğan, Fenerbahçeli Erol’un isteğinin de gerçekleşmesini sağladı. Baba Mehmet Emin Erol, “Servet bağışlasalar bu kadar mutlu olamazdık” dedi.

‘Ülke senin’

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Ülke Senin, Keşfet” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Diyarbakır’da lise öğrenimi görmekte olan 90 kişilik öğrenci kafilesi, Galatasaray derbisini izledi. Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen bir diğer sosyal sorumluluk kapsamında ise 36 kişilik öğrenci grubu da derbiyi statta takip etti.

Gazeteciler alınmadı

Fenerbahçe-Ajax maçındaki gibi akreditasyonu olmasına rağmen bazı gazetecileri derbiye de almadı. Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne başvurarak akreditasyon yaptıran bazı spor muhabirlerinin, Fenerbahçe’nin giriş kartı basmaması nedeniyle stada girmesine izin verilmedi.

Ajax maçında stada alınmayan gazetecilerden biri, TSYD üyesi olduğu için maça girebilirken, diğerleri derbiyi statta izleyemedi. TSYD üyesi olmayan birkaç basın mensubunun da stada alınmadığı belirtildi. Derbi karşılaşmasını Türk gazetecilerin yanı sıra 6 ülkeden 18 basın mensubu da takip etti.

Kalamış’ta olay çıktı

Galatasaraylı üç taraftar Kalamış’taki Fenerbahçe tesislerine girmeye çalıştı. Alkollü olduğu belirtilen şahıslar, güvenlik elemanlarınca uzaklaştırıldı. Tesislerin önüne daha sonra 20 kişilik başka bir grubun daha geldiği, ancak onların tepki göstermediği öğrenildi.