Penaltı düellosu Fenerbahçe'nin !

Penaltı düellosu Fenerbahçe'nin !

19. haftada Çaykur Rizespor'u konuk eden Fenerbahçe rakibini 2-1 mağlup etti ve bu sezon ligde Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı 10. maçında 8. galibiyetini aldı.

Ligde liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor engelini de 3 puanla aştı. Verilen 3 penaltı kararı maça damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig’de 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde Çaykur Rizespor’u konuk etti. Şükrü Saracoğlu’ndaki mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle son buldu.

Mücadeleye oyundan çok hakem Deniz Ateş Bitnel’in verdiği penaltılar damga vurdu. 29. dakikada Volkan Şen’in düşürülmesi sonrasında penaltı kazana Fenerbahçe’de Fernandao takımını 1-0 öne geçirdi. 39’da sarı-lacivertliler bir penaltı daha kazandı. Fernandao farkı 2’ye çıkardı: 2-0

Maçta pozisyon zenginliğinden ziyade fiziksel mücadele vardı. İkinci yarı ise bir pantı kararına daha sahne oldu. Volkan Demirel, ceza sahasına giren Deniz Kadah’ı düşürdü. Penaltıya sebebiyet veren Volkan Demirel, sarı kart gördü. Silvestre farkı 1’e indiren golü penaltıdan kaydetti.

Mücadelenin ilerleyen bölümlerinde gol olmadı. Fenerbahçe maç fazlasıyla puanını 46’ya yükselterek 2 maç fazlasıyla liderliği korudu. Orta sıra mücadelesi veren Çaykur Rizespor 24puanda kaldı.

Fenerbahçe Süper Lig’de bir sonraki maçını deplasmanda Antalyaspor ile oynayacak. Karadeniz temsilcisi ise evinde Eskişehirspor’u konuk edecek.

Fenerbahçe: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Markovic, Fernandao

Çaykur Rizespor: Itandje, Dhurgham İsmail, Ertuğrul Ersoy, Oboabona, Koray Altınay, Orhan Ovacıklı, Sercan Kaya, Robin Yalçın, Ahmet İlhan Özek, Mehmet Akyüz, Deniz Kadah

Goller: Dk. 29 ve 40 Fernandao - Dk. 47 Sylvestre (Penaltılardan)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek puanını 46'a yükseltiyor ve maç fazlasıyla liderliğini koruyor. Çaykur Rizespor ise bu yenigiyle 24 puanda kalıyor.

90.DK: Rakip ceza alanı içinde topu eliyle oynayan Koray Altınay sarı kart görüyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Sağ taç çizgisi üzerinde Bruno Alves, Deniz Kadah'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

90.DK: Şener Özbayraklı, Ümit Korkmaz'a kayarak yaptığı sert faul sonrası sarı kart görüyor.

85.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Simon Kjaer kafayla topu kale ağzına indiriyor. O bölümde Robin Van Persie'den önce kaleci Charles Itandje topa sahip oluyor.

80.DK: Çaykur Rizespor'da son değişiklik gerçekleşiyor. Ümit Korkmaz, Robin Yalçın'ın yerine oyuna giriyor.

80.DK: Fenerbahçe'de ikinci değişiklik gerçekleşiyor. Alper Potuk, Volkan Şen'in yerine oyuna dahil oluyor.

78.DK: Ceza alanı sol çaprazından Volkan Şen'in ortasında Robin Van Persie arka direkte topun gelişine vuruşunu yapmak istiyor ancak ıska geçen top auta gidiyor.

73.DK: Fenerbahçe'de ilk değişiklik gerçekleşiyor. Fernandao yerini Robin Van Persie'ye bırakıyor.

72.DK: Mehmet Akyüz'ün ara pasında Deniz Kadah savunmanın arkasında topla buluşuyor ancak yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

67.DK: Çaykur Rizespor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eren Albayrak, Ahmet İlhan Özek'in yerine oyuna giriyor.

63.DK: Volkan Şen'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Dhurgham Ismail ön direkte kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

60.DK: Fernandao'nun ceza alanı içinden dönerek vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Charles Itandje'da kalıyor.

58.DK: Konuk Çaykur Rizespor beraberlik golüne çok yaklaşıyor! Ani gelişen atakta Ahmet İlhan kafayla önce Hasan Ali'den topu kurtarıyor. Ardından Lazar Markovic'ten sıyrılan Ahmet İlhan, ceza alanı içine girdikten sonra sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel sağına giden topu çok iyi uzanarak çelmeyi başarıyor.

56.DK: Ludovic Sylvestre'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Dhurgham Ismail için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

55.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top kaleci Charles Itandje'da kalıyor.

51.DK: Simon Kjaer, Koray Altınay'a yaptığı sert faulün ardından sarı kart görüyor ve gelecek hafta oynanacak olan Antalyaspor maçında cezalı duruma düşüyor.

47.DK: GOOOLLL!! Çaykur Rizespor, Ludovic Sylvestre'nin penaltıdan attığı golle farkı 1'e indiriyor. Ludovic Sylvestre, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Volkan'ı ve topu ayrı köşelere gönderiyor.

47.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Ludovic Sylvestre geçiyor.

46.DK: Faul sonrasında Volkan Demirel sarı kart görüyor.

46.DK: İkinci yarının hemen başında Çaykur Rizespor penaltı kazanıyor. Deniz Kadah, kaleci Volkan Demirel'in müdahalesiyle ceza alanı içinde yerde kalıyor ve hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösteriyor.

46.DK: Çaykur Rizespor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Ludovic Sylvestre, Sercan Kaya'nın yerine oyuna dahil oluyor.

46.DK: Çaykur Rizesporlu oyuncuların vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğüyle ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

40.DK: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Fernandao'nun penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. İlk penaltıda olduğu gibi Fernandao yine sağ ayağıyla çok sert vurarak kaleci ve topu ayrı köşelere gönderiyor.

40.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına yine Fernandao geçiyor.

39.DK: Volkan Şen'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sercan Kaya ceza alanı içinde topu eliyle oynuyor ve Deniz Ateş Bitnel bir kez daha penaltı noktasını gösteriyor.

36.DK: Josef De Souza, önünü boşalttıktan sonra ceza yayı sol tarafından yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Charles Itandje rahatlıkla topa sahip oluyor.

33.DK: Bu dakikalarda yapılan faullerle oyun sertleşmiş durumda.

30.DK: Yaptığı faul sonrasında hakem itirazlarda bulunan Fernandao sarı kart görüyor. 

29.DK: Penaltı pozisyonunda hakeme itirazlarda bulunan Mehmet Akyüz sarı kart görüyor.

29.DK: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Fernandao'nun penaltıdan attığı golle öne geçiyor. Fernandao, sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderiyor..

29.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Fernandao geçiyor.

28.DK: Sercan Kaya'nın Volkan Şen'e ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösteriyor.

25.DK: Hasan Ali'in sol kanattan ortasında Lazar Markovic penaltı noktasının gerisinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleyi bulmuyor.

23.DK: Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen'in vuruşunda top savunmadan geri dönüyor. Topu iyi takip eden Josef De Souza rakibinden sıyrıldıktan sonra vuruşunu yapıyor ancak top direğin yanından auta gidiyor.

19.DK: Fenerbahçe, bir kez daha sol kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Volkan'ın pasıyla topla buluşan Hasan Ali, ceza alanı içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen önünde Josef De Souza kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Charles Itandje güçlükle topu kornere çeliyor.

19.DK: Fenerbahçe, Volkan Şen ile sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Volkan'ın ortasında Orhan Ovacıklı ön direkte kafayla topu uzaklaştırıyor.

17.DK: Mehmet Topal, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak Çaykur Rizespor savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

15.DK: Kaleci Volkan Demirel'in kısa düşen degajı sonrasında topla buluşan Mehmet Akyüz, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine giriyor. Mehmet, yerden kale ağzına doğru sert bir top gönderiyor ancak kimseye değmiyor ve Çaykur Rizespor önemli bir fırsatı değerlendiremiyor.

12.DK: Ahmet İlhan'ın uzaklaştırdığı topa Ozan Tufan ceza yayı gerisinden topun gelişine vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

12.DK: Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Hasan'ın ön direğe doğru ortasında Fernandao kafayla arka tarafa aşırtıyor ancak Ahmet İlhan topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

10.DK: Tehlikeli bölgeden kazanılan serbest vuruş için topun başına Bruno Alves geçiyor. Alves'in sağ ayağıyla sert şutunda top az farkla yandan auta gidiyor.

8.DK: Topla birlikte ceza sahasına doğru süratle ilerleyen Lazar Markovic, Robin Yalçın'ın arkadan müdahalesi sonrasında yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Deniz Ateş Bitnel sarı kartını Robin Yalçın'a çıkarıyor.

6.DK: Josef De Souza'nın uzak mesafeden şutunda top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

5.DK: Karşılaşmada ilk 5 dakika geride kalırken ev sahibi Fenerbahçe rakip yarı alana oyunu yıkmış durumda.

1.DK: Hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğüyle karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

- İki takım oyuncuları oyun alanına geliyor ve seremoniden sonra karşılaşma başlayacak.

- Çaykur Rizespor'da ise sakatlığı sebebiyle oynayamayan Leonard Kweuke'nin 10 golü bulunurken, Deniz Kadah ise attığı 7 golle takımının gol yükünü çeken bir başka isim durumunda.

- Fenerbahçe'de Fernandao ligde attığı 8 golle takımının en golcü oyuncusu durumunda bulunurken, onu 7 golle Van Persie ve 6 golle Nani takip ediyor.

- İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanılan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona ermişti.

- Çaykur Rizespor'da ise sarı kart cezalısı Cedric Makiadi ve sakatlığı bulunan Leonard Kweuke zorlu mücadele forma giyemiyorlar.

- Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Nani, Gökhan Gönül, Diego, Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Ertuğrul Taşkıran kadroda yer almıyorlar.

- Fenerbahçe, ligde topladığı 43 puanla maç fazlasıyla lider durumda bulunurken, Çaykur Rizespor ise 24 puanla 9. sırada yer alıyor.

- Ülker Stadyumu'nda saat 16:00'da başlayacak olan müsabakayı Deniz Ateş Bitnel yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u konuk ediyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla lider durumda  bulunan Fenerbahçe, 19. haftada Çaykur Rizespor'u konuk ediyor.

* Teknik direktörü Vitor Pereira, grip olan Nani'nin yerine Volkan Şen'e görev verirken, sakat Gökhan Gönül'ün yerine Şener' forma verdi. Pereira'nın forvetteki tercihi ise Van Persie değil Fernandao oldu.
 
İLK 11'LER:
 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Ozan Tufan, Markovic, Volkan Şen, Fernandao.
 
Çaykur Rizespor: Itandje, Sercan, Quaraishi, Oboabona, Ertuğrul, Koray,  Robin Yalçın, Orhan, Deniz, Mehmet, Ahmet İlhan
 
6 futbolcu ceza sınırında
 
Fenerbahçe'de 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
 
Daha önce üçer sarı kart gören Alper Potuk, Caner Erkin, Hasan Ali  Kaldırım, Josef de Souza, Mehmet Topal ve Simon Kjaer bugünkü karşılaşmada kart  gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 20. haftada Antalyaspor ile  oynanacak maçta takımını yalnız bırakacak.
 
Fenerbahçe seriyi bozmak istemiyor
 
Resmi maçlardaki son yenilgisini ligin 6. haftasında Beşiktaş'a 3-2  mağlup olarak alan sarı-lacivertli takım, Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat  Türkiye Kupası olmak üzere sonraki 22 karşılaşmada ortaya koyduğu performansını  Çaykur Rizespor maçına da taşımaya çalışacak. Beşiktaş yenilgisinin ardından  resmi maçlarda yenilgiyi unutan Fenerbahçe, bu 22 karşılaşmalık periyotta 16  galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Söz konusu dönemde ligde 12 maçta 9 galibiyet ve  3 beraberlikle 30 puan toplayan sarı-lacivertli ekip, maç fazlasıyla liderliğe  oturdu. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 5 maçı da kazanan Fenerbahçe, bu dönemde UEFA  Avrupa Ligi'ndeki 5 karşılaşmada da 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.
 
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u yenerek yakaladığı yenilmezlik serisini  3 puanla taçlandırmayı amaçlayacak.
 
Ligde üst üste 4 maç kazandı
 

Fenerbahçe, ligde son 4 maçını kazanarak 12 puan topladı. Son puan kaybını 14. haftada Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalarak  yaşayan sarı-lacivertli takım, Medipol Başakşehr ve Gençlerbirliği'ni 1-0'lık  skorlarla yendi. İlk yarının son haftasında Medicana Sivasspor'a 2-1 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, ikinci yarıya da Eskişehirspor'u 3-0 mağlup ederek başladı.
 
Golcüleriyle kazanıyor
 
Fenerbahçe, ligde üst üste 4 maç kazanarak maç fazlasıyla da olsa  zirveye yerleşirken, golcü oyuncuları da hücum hattında etkili olarak  galibiyetlerde katkı sağladı. Sarı-lacivertli ekibin 12 puan topladığı son 4 haftada Fernandao 3,  Van Persie 2, Nani de bir gol kaydetti. Savunma oyuncusu Kjaer de Medicana  Sivasspor karşısına gol bularak alınan 3 puana katkı yaptı.