Pereira'dan flaş karar ! Fernandao ve Sow...

Pereira'dan flaş karar ! Fernandao ve Sow...

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Pereira, takımda sistem değişikliğine gidiyor...

4-4-2'de orta sahada istediği etkinliği yakalayamayan Fenerbahçe'de Pereira, orta sahayı kalabalık tutup çift forveti teke indirmeyi planlıyor. Orta sahadan ve Diego'dan istediği verimi alamayan Portekizli hoca, Çaykur Rize maçının ikinci yarısında oynattığı 4-2-3-1'i uygulamaya koymayı hedefliyor.

SİSTEMİN KURBANLARI FERNANDAO VE SOW
Bu yeni sistem, Fernandao ve Moussa Sow'u kurban alacak. İki yıldıza da yedek kulübesi yolu görünürken, Robin van Persie yeni dizilişin tek forveti olacak. Pereira, Rize maçının 2. yarısında Fernandao'yu çıkartıp Alper'i oyuna alarak tek forvete döndü. Diego ise üçüncü bir orta saha oyuncusu olarak iki ön liberonun
önünde görev yapmaya başladı.

İKİNCİ YARIDA FUTBOL TATMİN ETTİ
Fenerbahçe, bir kaza golüyle Rize'de 2 puan bıraksa da ikinci yarıda ortaya koyduğu futbol Vitor Pereria'yı memnun etti. Kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapan Pereira, "Çok denedik ama 4-4-2 bizim kadro yapımıza uygun değil. Bu sistemle çok büyük sorunlar yaşarız. Orta sahada yeterince etkin olamıyoruz" diyerek 4-2-3-1 denemeleri için oyun şablonları hazırlamaya başladı

ORTA SAHAYA REVİZYON
Çaykur Rizespor mücadesinde orta sahanın rakip tarafından kolay geçildiğini düşünen Portekizli teknik adamın Atromitos maçından başlayarak orta sahada görev yapan isimleri değiştirmesi bekleniyor. Pereira'nın, Souza, Mehmet Topal ikilisini oynatacağı onların önünde ise hangi oyuncuya görev vereceği merak konusu.

REHAVET YASAK!
F.BAHÇE Teknik Direktörü Pereira, futbolcularını Atromitos maçında rehavete kapılmamaları konusunda sık sık uyarıyor. Portekizli hoca, "İlk maçtaki direnci gördünüz. Bunun için rakibi ciddiye alın. Rehavet istemiyorum. Son dakikaya kadar skor ne olursa olsun disiplinden kopmayın" diye uyardı.

Takvim