Riekerink'in en hayati kararı !

Riekerink'in en hayati kararı !

Vatandaşı Nigel De Jong hazır, Tolga Ciğerci'nin form düzeyi yüksek, Selçuk düşüşte ama kaptan ve tecrübeli.

Jan Olde Riekerink'i bu haftadan itibaren çok tatlı ama sonuçları da çok tartışılacak bir karar bekliyor. Transferler ve yeniden yapılanma sonrasında Hollandalı teknik adam hafta sonundaki Kayserispor deplasmanındaki ilk 11 tercihi ile önemli bir karar verecek. O da orta sahadaki üçlü konusunda. İki yeni transfer Tolga Ciğerci ve Nigel de Jong ile Kaptan Selçuk İnan, orta sahadaki 3'lüden ikisi olarak görev yapacak. Bu nedenle Riekerink'i hayati bir tercih bekliyor.

BİRİ FORMDA BİRİ KAPTAN BİRİ EVLAT

4-3-3 veya 4-2-3-1 sistemlerini tercih eden Riekerink, her olasılıkta orta saha ikilisini bulmak zorunda. Nigel de Jong, Riekerink'in Ajax'tan öğrencisi ve Hollandalı vatandaşı. Tecrübesi ve aranan ön libero olması nedeniyle deplasmandaki maçta ilaç gibi gelecek. Bu durumda çok formda olan ve Milli Takım'a giden, 12 km'yi her maç geçen Tolga Ciğerci kesik yiyecek. Ya da Riekerink, Tolga'yı öne alıp formsuz Selçuk İnan'ı kenara alacak. Ancak o da Kaptan ve kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil.

SNEIJDER SOLA, FATURASI YASİN'E

Çözüm ise ya birini kesmek olacak ya da 3'ünü oynatıp forvetten eksiltmek gerekecek. Üçü oynarsa Selçuk'u forvet arkasına itecek olan Riekerink, Bruma'yı sağ kanada, Sneijder'ı sola çekip goller atmaya başlayan Yasin'i kesecek. Bu operasyon, Lukas Podolski de hazır olmadığı için çok mantıklı gözüküyor. Ama bu durumda hücum sorunu olabilir.