SÜPER KUPA GALATASARAY'IN !

SÜPER KUPA GALATASARAY'IN !

Süper Lig'de yeni sezon öncesi oynanan Turkcell Süper Kupa'nın sahibi penaltılarda Beşiktaş'ı 4-1 yenen Galatasaray oldu.

Turkcell Süper Kupa finalinde normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmanın penaltı atışlarında Beşiktaş'ı 4-1 yenen Galatasaray, kupanın sahibi oldu.

Süper Lig'de yeni sezon öncesi oynanan Turkcell Süper Kupa'nın sahibi penaltılarda Beşiktaş'ı 4-1 yenen Galatasaray oldu. Galatasaray, bu galibiyetle son 5 Süper Kupa Finali'nin 4'ünü kazanmış oldu.

SÜPER KUPADAN NOTLAR

15 Temmuz Şehitleri anıldı

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçında, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı. Maça büyük ilgi gösteren ve stadı tamamen dolduran her iki takımın taraftarı da tribünlerdeki organizasyonlarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mesajlar verdi. Beşiktaş taraftarlarının doğu ve güney, sarı-kırmızılıların ise batı ile kuzey tribünlerinde yer aldığı karşılaşmanın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın koltuklarına, 42 bin Türk bayrağı konuldu. Karşılaşma öncesi kırmızı-beyaz tişört ile sahaya çıkan 70 kişi, sahanın etrafında yer alarak, mehter takımının marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. İki takımı simgeleyen flamalar ile Türk bayrağının açıldığı seremonide ayrıca "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" yazısına da yer verildi. Stadın skorboardu ile reklam panolarında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'nin isimleriyle fotoğraflarına yer verildi. İki takım oyuncuları, sahaya "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Stadı çevreleyen tribünler takımların bayraklarıyla süslenirken, Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba ile Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren'in fotoğraflarının bulunduğu posterler tribüne asıldı.

Galatasaray taraftarlarından birlik mesajı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, açtıkları pankartlar ve tezahüratlarıyla birlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı tribünlere "15 Temmuz resmi tatil olsun", "Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz", "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" ve İngilizce "Türkiye güçlü ve birdir" yazılı pankartları astı. Sarı-kırmızılıların bulunduğu kale arkası tribününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birlikte görselinin olduğu "Sizi hep ama hep böyle görmek istiyoruz" yazılı pankart açıldı.

Beşiktaş'tan demokrasi koreografisi

Beşiktaş taraftarı da tribünde yaptıkları koreografi ile demokrasi vurgusu yaptı. Siyah-beyazlılar, tribünde ağzında Türk bayrağı olan kartal resmi ile "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" yazısının bulunduğu dev bir pankarta yer verdi. Beşiktaşlı futbolcular, ölümünün 2. yılında siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı ve efsane başkanın resminin bulunduğu tişörtlerle ısınma çalışmaları gerçekleştirdi.

Bakan Kılıç da maçı izledi

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi. Mücadeleyi izlemek için Konya Büyükşehir Belediye Stadı'na gelen Kılıç, maçı protokol tribününden takip etti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de izledi.

Konya ilk kez Süper Kupa'ya ev sahipliği yaptı

Daha önce birçok önemli maça ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda ilk kez Turkcell Süper Kupa maçı organizasyonu yapıldı. 2014-2015 sezonunda Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-0 yendiği maçın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı, daha sonra A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Letonya, Hollanda ve İzlanda müsabakalarında milli coşkuya sahne oldu.

Beşiktaş'ta geçen sezonki kadro

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında geçen sezondan beri kadroda bulunan oyuncuların yer aldığı ilk 11'i sahaya sürdü. Siyah-beyazlıların yeni transferleri Adriano Correia, yedekler arasında yer alırken, Gökhan Gönül ile Fabricio Agosto Ramirez kadroda yer almadı.

Jose Sosa yedek

Siyah-beyazlılarda sezon hazırlıkları sırasında gitmek isteyen ve bazı antrenmanlara çıkmadığı için kadro dışı bırakılan ancak daha sonra affedilen Jose Sosa, maça yedek başladı. Sosa'nın yanı sıra Denys Boyko, Luiz Rhodolfo, Aras Özbiliz, Ricardo Quaresma ve Ömer Şişmanoğlu da yedek soyundu.

Tolga Ciğerci ilk maçına çıktı

Galatasaray'ın Almanya'nın Hertha Berlin'den transfer ettiği Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılı takımla ilk maçına çıktı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Tolga Ciğerci'ye Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Eren Derdiyok ve Serdar Aziz yedekler arasında yer alırken, Luis Cavanda le Emrah Başsan ise 18 kişilik kadroda bulunmadı.

Aurelien Chedjou "dalya" dedi

Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında forma giyen Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı takımda 100. resmi karşılaşmasına çıkarak, "dalya" dedi. Galatasaray'a 2013-2014 sezonunda Fransa'nın Lille takımından transfer edilen 31 yaşındaki oyuncu, bugüne dek sarı-kırmızılı formayla çıktığı 99 maçlık kariyerinde 1 Türkiye Ligi, 2 TFF Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Maçta geniş güvenlik önlemi

Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Stada gelen futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

Olaylar

Turkcell Süper Kupa final maçının oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın önünde iki takımın taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri, biber gazı ve TOMA ile taraftarlar arasındaki gerginliğe müdahale etti. Biber gazından taraftarların yanı sıra polisler de etkilendi. Galatasaray taraftarları kendilerine müdahale eden polislere cam şişe ve trafik polislerinin önlem için bıraktığı dubaları fırlattı. Yaklaşık 10 dakika süren olaylar, polisin müdahalesiyle sona erdi. Her iki takım taraftarlarından 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

120. DK: Galatasaray penaltı atışlarında kazandığı 4-1'lik üstünlük ile Süper Kupa'yı kazanan taraf oluyor.

120. DK: Beşiktaş'ta penaltı atışı için topun başına geçen Atiba Hutchinson sağ köşeye vuruşunu yapıyor ancak Fernando Muslera bu vuruşu kurtarıyor.

120. DK: Galatasaray'da penaltı atışı için topun başına geçenTolga Ciğerci topu ağlar ile buluşturuyor.

120. DK: Beşiktaş'ta penaltı atışı için topun başına geçen Cenk Tosun sert bir vuruş yapıyor ve top üstten dışarı çıkıyor.

120. DK:Galatasaray'da penaltı atışı için topun başına geçen Hakan Balta topu ağlar ile buluşturuyor.

120. DK: Beşiktaş'ta penaltı atışı için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup şutunu çekiyor ancak Fernando Muslera kurtarıyor.

120. DK: Galatasaray'da penaltı atışı için topun başına geçen Hakan Balta topu ağlar ile buluşturuyor.

120. DK: Beşiktaş'ta penaltı atışı için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup şutunu çekiyor ancak Fernando Muslera kurtarıyor.

120. DK: Galatasaray'da penaltı atışı için topun başına geçen Selçuk İnan topu ağlar ile buluşturuyor.

120. DK: Mete Kalkavan ikinci uzatma devresini bitiren düdüğünü çalıyor ve 1-1'lik beraberlik ile maç penaltılara gidiyor.

118. DK: Kademeden dönen topu takip eden Oğuzhan Özyakup bekletmeden şutunu çekiyor ancak top savunma oyuncularından geri dönüyor.

116. DK: Kısa paslarla ceza sahası içinde topla buluşan Ricardo Quaresma trivela ile ortasını yapıyor ancak Fernando Muslera ön direkte topu kontrol ediyor.

115. DK: Kısa pasla topla buluşan Ricardo Quaresma uzaklardan bir şut deniyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

111.DK :Maçın bu dakikaları karşılıklı faullerle duruyor.

107. DK: GOOLLL!!! Sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Arka direkte topa hareketlenen Ricardo Quaresma kafa vuruşunu yapıyor. Seken topa Aurelien Chedjou müdahalesini yapyıor ancak top kaleye yöneliyor ve ağlar ile buluşuyor. Aurelien Chedjou'nun kendi kalesine attığı gol ile Beşiktaş 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

106. DK: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Necip Uysal çıkıyor ve yerini Adriano Correia'ya bırakıyor.

106. DK: Mete Kalkavan ikinci uzatma devresini başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Galatasaray başlıyor.

105. DK: Mete Kalkavan düdüğünü çalıyor ve Galatasaray 1-0'lık üstünlüğü ile ilk uzatma devresi sona eriyor.

105. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine orta yapıyor. Defans oyuncularından da seken top Dusko Tosic'in önünde kalıyor. Dusko Tosic bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

105. DK: İlk uzatma devresinin sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

105. DK: Ceza sahası yayı önünde kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma sert bir vuruş yapıyor ancak Fernando Muslera tokatlayarak topu kornere gönderiyor.

100. DK: Golün pasını veren oyuncu Wesley Sneijder oluyor.

100. DK: GOOLLL!!! Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Wesley Sneijder ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte altıpasın hemen önünde boşta kalan Hakan Balta kafa vuruşu ile topu ağlar ile buluşturuyor. Hakan Balta'nın golü ile Galatasaray 1-0 öne geçiyor.

97. DK: Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kimseye temas etmeden ceza sahası dışına çıkıyor.

95. DK: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Olcay Şahan sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

94. DK: Orta alandan atılan kısa pasla topla buluşan Wesley Sneijder uzaklardan bir şut çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

93. DK: Atılan kısa pasa hareketlenen Ricardo Quaresma ofsaytta kalıyor.

91. DK: Mete Kalkavan ilk uzatma devresini başlatıyor ve maça Beşiktaş başlıyor.

90. DK: Mete Kalkavan ikinci yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maç uzatmalara gidiyor.

90. DK: Maçın ikinci yarısının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

88. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Cenk Tosun sert bir şut çekiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

88. DK: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği, Sinan Gümüş çıkıyor ve yerini Yasin Öztekin'e bırakıyor.

87. DK: Oğuzhan Özyakup, pozisyon sonrası yaptığı itirazdan dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

85. DK: Kısa pasla topla buluşan Wesley Sneijder ceza sahası dışı sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak Tolga Zengin uzanıyor ve topu kontrol ediyor.

84. DK: Sol kanatta topla buluşan Dusko Tosic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Fernando Muslera çıkıyor ve topu havada kontrol ediyor.

75. DK: Ceza sahası dışı yay önünden kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Wesley Sneijder uzaklardan bir şut çekiyor. Yerden sert giden top kalenin sağından dışarı çıkıyor.

71. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen önünde topa hareketlenen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

70. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak altıpas içinde Marcelo Guedes topu kafa ile ters kanattan taça gönderiyor.

69. DK: Defans oyuncularının arkasına atılan pasa hareketlenen Eren Derdiyok ofsaytta kalıyor.

62. DK: Maçın bu dakikalarında orta alanda yapılan karşılıklı fauller ile maç duraklıyor.

58. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Wesley Sneijder ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktası önünde topa hareketlenen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

57. DK: Andreas Beck, Bruma ile girdiği pozisyon sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

50. DK: Maçın bu bölümünde Beşiktaş rakip yarı sahası içinde kısa paslarla gol pozisyonu yaratmaya çalışıyor.

46. DK: Beşiktaş'da ilk oyuncu değişikliği, Kerim Frei çıkıyor ve yerini Ricardo Quaresma'ya bırakıyor.

46. DK: Mete Kalkavan'ın düdüğü ile ikinci yarıya Galatasaray başlıyor.


45. DK: Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve ilk yarıda herhangi bir gol sesi çıkmıyor.

45. DK: Sol kanattan Oğuzhan Özyakup'un attığı pasla ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun bekletmeden şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

44. DK: Galatasaray'da ilk ve zorunlu oyuncu değişikliği, Lukas Podolski çıkıyor ve yerini Eren Derdiyok'a bırakıyor.

40. DK: Dusko Tosic'in pasına hareketlenen Cenk Tosun ofsaytta kalıyor.

39. DK: Sağ kanatta topla buluşan Andreas Beck ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak araya giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

35. DK: Sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Lukas Podolski ceza sahası dışından sert bir şut çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

28. DK: Maç sahaya atılan yanıcı maddeler sonrası durduruluyor.

26. DK: Kaleyi cepheden gören noktada topla buluşan Bruma uzaklardan bir şut çekiyor ancak Tolga Zengin yatarak topu kontrol ediyor.

23. DK: Her iki takım oyuncuları orta alanda top kayıpları yapıyor.

19. DK: Sol kanattan Dusko Tosic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunmadan da seken top havalanıyor ve kaleci Fernando Muslera'nın ellerinde kalıyor.

16. DK: Oğuzhan Özyakup'un sol kanattan ceza sahası içine attığı pasa hareketlenen Olcay Şahan ofsaytta kalıyor.

15. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte Selçuk İnan topu karşılıyor ve uzaklaştırıyor.

12. DK: Aurelien Chedjou'nun geri pasında araya giren Cenk Tosun topu kontrol etmeye çalışıyor ancak top ayağına dolanıyor ve topu kaleci Fernando Muslera yatarak kontrol ediyor.

9. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Tolgay Arslan sert bir şut çekiyor ancak top savunma oyuncularından geri dönüyor.

5. DK: Maçın bu dakikalarında Galatasaray kısa paslar ile gol pozisyonu yaratmaya çalışıyor.

2. DK: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında orta alandan kazanılan topu Cenk Tosun sağ kanattaki Kerim Frei ile buluşturuyor. Kerim Frei korner çizgisine yakın bölgeden ceza sahası içine pasını gönderiyor ancak top penaltı noktası üzerinde savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırılıyor.

1. DK: Mete Kalkavan maçı başlatan düdüğü çalıyor ve maça Beşiktaş başlıyor.

-Her iki takım oyuncuları da sahaya çıktı. Maç seremoni ve saygı duruşundan hemen sonra başlayacak.

-Galatasaray forması ile Tolga Ciğerci ilk resmi maçına çıkıyor.

-İki takım arasında bu karşılaşmaya kadar resmi olarak oynanan 143 karşılaşmanın 40'ını Beşiktaş, 54'ünü ise Galatasaray kazandı. Kalan 49 maçta ise her iki taraf da birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş attığı 163 gole karşılık kalesinde Galatasaray'dan 191 gol gördü.

-Galatasaray ise son 9 Süper Kupa finalinin 6'sında finalist oldu ve bu finalin 4'ünde sahadan galip ayrılan taraf oldu.

-Beşiktaş son 9 Süper Kupa finalinde 3 kere finalist oldu ve en son 2006 yılında Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek Süper Kupa finalini kazanmıştı.

-Konya Büyükşehir Torku Arena stadında saat 20:45'de başlayacak olan mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek.