Taraftar ikiye bölündü ! Van Persie...

Taraftar ikiye bölündü ! Van Persie...

Tribünlerden büyük tepki alan Van Persie’yi bir grup taraftar alkış ve tezahüratlarla ayakta tutmaya çalıştı.

Bu esnada tribünde bölünmeler görüldü. Bir kısım ıslıklı tepkiye devam ederken, bazıları da futbolculara sahip çıkmak için yoğun gayret gösterdi. Stat neredeyse yarı yarıya bölündü. Bu arada Hollandalı yıldızı eşi Bouchra Van Persie ve çocukları tribünden izledi. Kendilerine ait locadan maçı takip eden Van Persie ailesi, yıldız futbolcuya alkışlarla destek verdi.

Yönetime öfke

Karşılaşmanın ikinci yarısından itibaren tribünlerde yönetim aleyhinde tezahüratlar başladı. Başta Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu tezahüratlarla protesto edildi. İlk olarak ‘yönetim istifa’ diye başlanan tezahüratlar, ‘Hoca kovsana Aziz Yıldırım’ ve ‘Kongrede ibra etme’ diyerek devam etti. Stadın bir kısmı bu tepkiye katılırken, diğerleri de susturmaya çalıştı. Statta yine bir bölünme yaşandı.

Gol gerginliği

Sarı-lacivertli ekibin attığı ilk golden sonra tribünlerde ıslıklar duyuldu. Hemen arkasından Ersun Yanal lehine gelen tezahüratlar ortamı gerdi. Bir kısım taraftarlar bu duruma karşılık verdi. Ayrıca golden sonra anons yapılmadı. İkinci golden sonra da aynı sıkıntılı durum yaşandı. Hem anons yapılmadı hem de Yanal’a yönelik tezahüratlara tepki gösterildi.

Pereira tepkisi

Maç sırasında bir grup taraftar Vitor Pereira lehine bağırmaya çalışırken çok sert bir tepki geldi. Kale arkasında Pereira için yapılan tezahürat neredeyse bütün stat tarafından ıslıklarla engellendi. Portekizli hocaya olan kızgınlık bu şekilde gösterildi. Tribünler Pereira’ya sistemi üzerinden de mesaj yolladı. Tepki gösteren taraftarlar, ‘Defans yapsana Vitor Pereira’ diyerek uzun süre bağırmaya başladı. Skor 4-1’e gelmesine karşın tribünlerin protestosu durmadı.

Özel tezahürat

Tribünler bazı futbolcuları özel olarak destekledi. Islıkların yanında bazı isimler taraftarlar tarafından onore edildi. Volkan Şen, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Alper Potuk ve Volkan Demirel, taraftarlardan alkış aldı ve isimlerine tezahüratlar yapıldı. Bunun yanında zaman zaman Moussa Sow ismi de anıldı.

Caner Erkin yok

Galatasaray derbisi öncesi Vitor Pereira ile kavga edip kadro dışı kalan Caner Erkin, Mersin İdmanyurdu maçını dışarıdan takip etti. 18 kişilik kadroya alınmayan sarı-lacivertli yıldız, takım arkadaşlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Obradovic sesleri

Fenerbahçe taraftarları basketbol takımının başında başarıdan başarıya koşan Zeljko Obradovic için uzun süre tezahürat yaptı. Sarı-lacivertli tribünler başarılı antrenörün ismini uzun süre anarak, destek verdi.