Trabzonspor galibiyeti hatırladı !

Trabzonspor galibiyeti hatırladı !

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın son maçında Trabzonspor, Kayserispor'u 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 21. hafta kapanış maçında Trabzonspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor sahasında Kayserispor'u 2-1 mağlup etti.

Goller: Dk. 35 Marko Marin, Dk. 40 Sefa Yılmaz (Trabzonspor); Dk. 79 Zeki Yavru (Kayserispor)
Kaçan Penaltılar: Dk. 47 Muhammet Demir (Trabzonspor); Dk. 23 Diego Biseswar (Kayserispor)

Bu sonucun ardından ligde Trabzonspor 27 puanla 8. sıraya yükseldi, Kayserispor ise 22 puanla 15. sırada kaldı. Ligin 22. haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'a konuk olacak, Kayserispor ise sahasında Gaziantepspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor'da 7 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor, geride kalan hafta 2-1 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor maçının 11'ine göre 7 farklı isimle sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda geçen hafta ilk 11'de oynayan oyunculardan Jose Bosingwa, Marko Marin, Sefa Yılmaz ve Muhammet Demir, Kayserispor karşısında da görev yapan 4 oyuncu oldu. Sakatlığı bulunan Okay Yokuşlu, hasta olan Musa Nizam, cezalı Douglas Teixeira'nın yanı sıra Salih Dursun, Yusuf Erdoğan, Esteban Alvarado ve Fatih Atik ise bu kez 11'de yer almadı. Karadeniz ekibinde, Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Mustafa Yumlu, Aytaç Kara ve Luis Cavanda, bu oyuncuların yerine görev aldı.

Trabzonspor'da stoperler döndü

Trabzonspor'da, geçirdiği gribal enfeksiyonun ardından iyileşen Aykut Demir ile sakatlığı düzelen Mustafa Yumlu, stoperde tekrar birlikte görev yaptılar. Biri Süper Lig'de, ikisi de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 3 karşılaşmada forma giyemeyen defans oyuncuları, teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde ilk maçlarına çıktılar. Bordo-mavililerde savunmanın sağında Luis Cavanda görev yaparken, sol tarafta ise Hami Mandıralı, Jose Bosingwa'yı tercih etti. Özer Hurmacı da hastalığının ardından takıma dönen bir başka isim oldu.

Kalede Onur Kıvrak, forvette Muhammet Demir

Trabzonspor'da sakatlığı düzelen Onur Recep Kıvrak da kaleyi Esteban Alvarado'dan devraldı. Geride kalan hafta Akhisar Belediyespor ile oynanan maçta görev alamayan Onur Recep Kıvrak, tekrar formasına kavuşarak kaptan olarak sahaya çıktı. Karadeniz ekibinde Cuma günü yapılan antrenmanda Douglas Teixeira ile girdiği ikili mücadelede sakatlanarak idmanı tamamlayamayan ve durumu maç saatinde belli olacağı açıklanan Muhammet Demir de kendini iyi hissetmesi üzerine takımdaki yerini aldı.

Trabzonspor'da 6 eksik

Trabzonspor'da 6 futbolcu takımda yer alamadı. Karadeniz ekibinde Mehmet Ekici, Oscar Cardozo, Okay Yokuşlu ve Güray Vural sakatlıkları, Musa Nizam hastalığı, Douglas Teixeira da kart cezası sebebiyle forma giyemedi. Trabzonspor'da taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaklaşık 5 bin dolayında bordo-mavili taraftar yer alırken, 500 kişilik Kayserispor taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

"Bade'nin zamanla yarışında elinden tut"

Maç öncesinde bordo-mavili futbolcular, Hollanda'nın Rotterdam kentinde ilik nakli bekleyen Trabzonlu Bade Çakır'ın resminin yer aldığı formalar ile ısındı. Bordo-mavili futbolcular sahaya, "Bade'nin zamanla yarışında elinden tut" yazılı pankartla çıktı. Maç öncesi eski takım arkadaşları olan Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı ile Kayserispor'un başında bulunan Tolunay Kafkas, birbirlerine sarılarak başarılar diledi. Karadeniz ekibindeki bazı futbolcular da 2013-2014 sezonunda Trabzonspor'da teknik direktör olarak görev yapan Tolunay Kafkas'a maç öncesi sarılarak hasret giderdi.

TRABZONSPOR: 2 - KAYSERİSPOR: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: İlker Meral, Hakan Yemişken, Ahmet Ayaz

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bosingwa, Aytaç Kara, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz, Marin, Erkan Zengin, Muhammet Demir
Teknik Direktör: Hami Mandıralı

Kayserispor: Ahamada, Zeki Yavru, Birol Parlak, Mabiala, Ömer Bayram, Sow (Dk. 45 Adnane), Mijailovic, Deniz Türüç, Lopez, Biseswar, William
Teknik Direktör: Tolunay Kafkas

Goller: Dk. 35 Marko Marin, Dk. 40 Sefa Yılmaz (Trabzonspor); Dk. 79 Zeki Yavru (Kayserispor)
Sarı Kartlar: Dk. 14 Sefa Yılmaz, Dk. 22 Jose Bosingwa, Dk. 77 Aytaç Kara, Dk. 77 Aykut Demir, Dk. 83 Marko Marin (Trabzonspor); Dk. 64 Ömer Bayram (Kayserispor)
Kaçan Penaltılar: Dk. 47 Muhammet Demir (Trabzonspor); Dk. 23 Diego Biseswar (Kayserispor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem İlker Meral maçı bitiren son düdüğü çalıyor. Trabzonspor, Kayserispor'u 2-1 mağlup ediyor ve puanını 27'ye yükseltiyor. Kayserispor ise bu yenilgiyle 22 puanda kalıyor.

88. DK: Adnane Tighadouini'nin ceza yayı sol tarafından şutunda top Trabzonspor savunmasından geri dönüyor.

87. DK: Trabzonspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marko Marin'in yerine Salih Dursun oyuna dahil oluyor.

86. DK: Kayserispor'da son değişiklik gerçekleşiyor. Oğulcan Çağlayan, Srdjan Mijailovic'in yerine oyuna dahil oluyor.

83. DK: Marko Marin, Deniz Türüç'e yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.


79. DK: GOOOLLL!! Kayserispor, Zeki Yavru'nun golüyle farkı 1'e indiriyor. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Zeki Yavru sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor. Barajda Marko Marin'in kafasından seken top kaleci Onur Kıvrak'ı yanıltıyor ve top ağlarla buluşuyor.

78. DK: İtirazları sonrasında Aykut Demir, hakem İlker Meral'den sarı kart görüyor.

77. DK: Aytaç Kara, Adnane Tighadouini'ye yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.


73. DK: Ceza alanı sol çaprazından Diego Biseswar yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur Kıvrak yatarak soluna giden topu son anda kornere çeliyor.

71. DK: Kayserispor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Diego Lopes yerini Sinan Bakış'a bırakıyor.

67. DK: Kayserispor, önemli bir fırsatı değerlendiremiyor. Topla birlikte hareketlenen Adnane Tighadouini ceza yayı için vuruşunu yapıyor. Kaleci Onur Kıvrak'tan dönen topu iyi takip eden Diego Lopes ceza alanı sol çaprazından uygun durumda vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur bir kez daha gole izin vermiyor.

66. DK: Trabzonspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz'ın yerine oyuna giriyor.

61. DK: Sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin için yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

59. DK: Adnane Tighadouini'nin uzak mesafeden yerden şutunda top savunmadan geri dönüyor.

55. DK: Muhammet Demir'in hafif sol çaprazdan şutunda top farklı şekilde yandan auta çıkıyor.

54. DK: Muhammet Demir'in pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Erkan Zengin için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

51. DK: Kayserispor, Ömer Bayram ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ömer'in ortasında Aykut Demir arka direkte kafayla topu taca gönderiyor.

47. DK: Bir penaltı daha kaçıyor! Muhammet Demir'in sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşta kaleci Ali Ahamada sağına giden topu yatarak çelmeyi başarıyor. Sonrasında Kayserispor savunması topu kornere gönderiyor.

47. DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Muhammet Demir geçiyor.

46. DK: İkinci yarının hemen başında Aytaç Kara, Larrys Mabiala'nın ceza alanı içinde yaptığ müdahale sonrasında yerde kalıyor ve hakem İlker Meral penaltı noktasını gösteriyor.

46. DK: Hakem İlker Meral'ın düdüğüyle ikinci yarı başlıyor.


45. DK: Hakem İlker Meral'in düdüğüyle ilk yarı Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına en az 2 dakika ilave ediliyor.

40. DK: Goldeki katkısıyla Erkan Zengin ligdeki 3. asistini yapıyor.

40. DK: GOOOLLL!! Trabzonspor, Sefa Yılmaz'ın golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Erkan Zengin'in sol kanattan gönderdiği uzun pas sonrasında ceza alanı içinde topu önüne çok iyi alan Sefa Yılmaz sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderiyor.

39. DK: Marko Marin'in pası sonrasında Aytaç Kara kaleyi cepheden gören bir noktadan sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak Srdjan Mijailovic'ten seken top kornere çıkıyor.

38. DK: Erkan Zengin'in ceza yayı içinden yaptığı sert şutta yerden giden top kale direğini sıyırarak yandan auta çıkıyor.

35. DK: GOOOLLL!! Trabzonspor, Marko Marin'in golüyle öne geçiyor. Diego Lopes'den seken top sonrasında ceza alanı içinde bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Marko Marin sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderiyor.

33. DK: Ceza alanı sağ çaprazından Zeki Yavru'nun şutunda top yandan dışarı çıkıyor.

25. DK: Onur Kıvrak'ın tedavisi tamamlandıktan sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

23. DK: Penaltı kaçıyor! Diego Biseswar'ın sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşta kaleci Onur Kıvrak sağına giden topu yatarak çelmeyi başarıyor. Sonrasında kale sahası içinde yaşanan karambol sonrasında kaleci Onur Kıvrak sakatlık geçiriyor.

23. DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Diego Biseswar geçiyor.

17. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Trabzonspor'da Marko Marin kullanıyor. Marin'in ortasında kaleci Ali Ahamada rahat biçimde topa sahip oluyor.

14. DK: Sefa Yılmaz, Ömer Bayram'a yaptığı sert hareketten dolayı maçta ilk sarı kartı gören isim oluyor.

9. DK: Sol kanattan topla birlikte hareketlenen Erkan Zengin, Birol Parlak'tan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine ortasını yapıyor. Arka direkte Ömer Bayram, Muhammet Demir ve Sefa Yılmaz'ın arasından son anda topu kornere gönderiyor.

7. DK: Luis Cavanda'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Marko Marin, ceza yayı içine girdikten sonra penaltı noktasının sol tarafından vuruşunu yapıyor ancak savunmada Larrys Mabiala'dan seken top kornere çıkıyor.

5. DK: Muhammet Demir'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Marko Marin sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.

3. DK: Zeki Yavru'nun sağ çaprazdan şutunda top yandan dışarı gidiyor.

1. DK: Hakem İlker Meral'ın düdüğüyle karşılaşma başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Teknik direktör Hami Mandıralı'nın göreve geldiği ikinci döneminde, 2'si Türkiye Kupası, 1'i de lig maçı olmak üzere 3 karşılaşmada mağlup olan bordo-mavililer, Kayserispor karşısında kazanarak hem 47 yaşındaki teknik adam yönetiminde ilk galibiyetini almak hem de moral bulmak istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, hakem İlker Meral yönetecek.

Trabzonspor ile Kayserispor 38. randevuda
Trabzonspor ile Kayserispor, bu akşam yapacakları maçla ligde 38. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 37 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 22-6 üstünlüğü bulunurken, 9 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, rakip filelere 65 gol gönderirken, kalesinde 38 gol gördü.

Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan 18 maçta ise 14 galibiyet, 4 beraberlik alarak, yenilgi yüzü görmedi.

İki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyetleri Trabzonspor, 1994-95 sezonunda 5-2, 2008-09 sezonunda 4-1'lik sonuçla elde etti.

Taraflar arasındaki en gollü maç ise 1997-98 sezonunda Kayseri'de bordo-mavili takımın 6-5'lik üstünlüğüyle sona eren karşılaşma oldu.

TRABZONSPOR - KAYSERİSPOR

STAT:
 Avni Aker
HAKEM: İlker Meral
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV - SPOR3 CANLI ANLATIM

MUHTEMEL 11'LER
TRABZONSPOR:
 Onur, Bosingwa, Aykut, Mustafa, Yusuf, Fatih, Aytaç, Özer, Marin, Erkan, Muhammet Demir.
TEKNİK DİREKTÖR: Hami Mandıralı

KAYSERİSPOR: Ahamada, Zeki, Mabiala, Simic, Ömer Bayram, Samba Sow, Furkan, Lopes, Biseswar, Deniz, Oliveria.
TEKNİK DİRTEKTÖR: Tolunay Kafkas