Trabzonspor, Konyaspor engelini de aştı

Trabzonspor, Konyaspor engelini de aştı
Güncelleme:

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile birlikte yeniden yükselişe geçti geçen hafta namağlup Fenerbahçe'yi deviren Trabzonspor bu hafta da Konyaspor'u 2-1'lik skorla geçti.

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Trabzonspor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Papara Park’ta oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 2-1 kazandı.

Ligde 7 maçtır kazanamayan Konyaspor, ilk yarıda Trabzonspor karşısında birçok pozisyona girmesine rağmen skoru değiştiremedi.

Trabzonspor’da 59. dakikada Onuachu sahneye çıkarak takımını 1-0 öne geçirdi. Konyaspor’da oyuna 68’de giren Prip, 77. dakikada savunmanın hatasıyla gelişen atakta ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşla maça dengeyi getirdi: 1-1.

Maçın 85. dakikasında Trabzonspor’un golcüsü yine sahneye çıktı. Paul Onuachu, Enis Destan’ın ceza sahasının solundan yaptığı ortada Calvo’dan önce sağ ayağının topuyla topu filelere gönderdi: 2-1.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 22 puan ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Konyaspor da 10 puan ve maç fazlasıyla 16. sırada kaldı.

Milli aranın ardından 13. haftada Trabzonspor, Sivasspor deplasmanına çıkacak. Konyaspor da sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak.