TT Arena'da sessiz gece !

TT Arena'da sessiz gece !

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 26. hafta erteleme maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan dev derbide birçok gol pozisyonu yaşanmasına rağmen mücadele başladığı skorla 0-0 sona erdi.
 
ZİRVE İLE FARK 5 PUAN

Bu sonucun ardından Beşiktaş'ın 66 puanla zirvede yer aldığı ligde 2. sıradaki Fenerbahçe 61 puana, 6. sıradaki Galatasaray da 41 puana yükseldi. Ligin 29. haftasında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak, Fenerbahçe ise sahasında Mersin İdman Yurdu'nu ağırlayacak.

GALATASARAY: 0 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer (Dk. 77 Koray Günter), Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Donk, Selçuk İnan (Dk. 82 Bilal Kısa), Yasin Öztekin, Emre Çolak (Dk. 62 Sabri Sarıoğlu), Sneijder, Podolski
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 80 Ozan Tufan), Volkan Şen (Dk. 71 Diego), Nani, Van Persie (Dk. 66 Fernandao)
Teknik Direktör: Vitor Pereira
 
Sarı Kartlar: Dk. 66 Yasin Öztekin, Dk. 78 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

*** GALATASARAY CEPHESİ ***

Jan Olde Riekerink'ten 4 değişiklik


Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, sahaya ideale yakın bir kadroyla çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan ve sakatlıklar nedeniyle birçok önemli oyuncusunu kullanamadığı Çaykur Rizespor müsabakasının başlangıç 11'inde 4 değişiklik yaparak takımını derbi maçta sahaya sürdü. Çaykur Rizespor maçının 11'inde yer alan isimlerden Bilal Kısa ve Koray Günter yedek soyunurken, sakat olan Aurelien Chedjou ve sarı kart cezalısı Lionel Carole kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Hakan Kadir Balta, Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Ryan Donk derbi maça ilk 11'de başladı.

Sneijder ve Selçuk yetiştirildi

Galatasaray sağlık ekibi, sarı-kırmızılı takımın yıldız isimleri Selçuk İnan ve Wesley Sneijder'i Fenerbahçe derbisine yetiştirdi. Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçlarını kaçıran yıldız oyuncu Sneijder ile Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçında oynayamayan Selçuk İnan, bu önemli müsabakada sahadaki yerlerini aldı. Ayrıca, sakatlıktan çıkmasının ardından Çaykur Rizespor maçının yedekleri arasında yer almasına karşın oynamayan Hakan Kadir Balta da yeniden 11'e döndü.

Semih Kaya sağ bekte

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Semih Kaya'yı savunmanın sağında görevlendirdi. Savunma kurgusunda değişikliğe giden Hollandalı teknik adam, sağ bek olarak Semih Kaya'yı oynatırken, stoper mevkisinde Denayer ile Hakan Kadir Balta'yı, sol bekte ise Olcan Adın'ı tercih etti.

Muslera'dan ikinci dalya

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı formayla 200. resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı. Fenerbahçe derbisiyle ikinci kez "dalya" diyen Muslera, Galatasaray tarihinde Zoran Simovic, Cevad Prekazi ve Ali Faryd Mondragon'un ardından 200 resmi maç barajına ulaşan dördüncü yabancı oyuncu oldu. Galatasaray'a 2011-2012 sezonunun başında İtalya'nın Lazio Kulübünden transfer edilen Muslera, sarı-kırmızılı ekiple birçok önemli başarıya imza attı. Deneyimli file bekçisi, Galatasaray'ın kalesini koruduğu yaklaşık 5 sezonda, 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Derbi 24 gün sonra oynatıldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, 24 gün gecikmeyle yapıldı. Programa göre 20 Mart Pazar günü oynanması gereken derbi müsabakası, güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, aradan geçen 24 günün ardından bu önemli müsabaka oynatıldı.

Güvenlik önlemleri

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Arena'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresinde ve içinde yoğun önlem alınırken, taraftarlar iki ayrı güvenlik koridorunda arandıktan sonra stada girebildi. Maçın başlaması öncesinde stat yanında bulunan yan yol trafiğe kapatıldı ve otopark giriş kartı bulunmayan araçların geçişine izin verilmedi. Araçlar, yapılan kontrollerin ardından içeri alındı. Ayrıca, bir polis helikopteri de stat çevresinde sürekli uçuş yaptı.

Beşiktaşlı taraftar uyarıldı

Derbi maçı izlemek için Türk Telekom Arena'ya, üzerinde Beşiktaş amblemli kıyafetlerle gelen bir taraftar, görevlilerce uyarıldı. Beşiktaş amblemli şapka, atkı ve tişörtle tribünde yerini alan taraftar, güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. Bu kişi, yapılan uyarılar üzerine atkısını ve tişörtünü, üzerindeki montun önünü kapatarak kamufle ederken, şapkasını ise çıkarmadı. Galatasaraylı bazı futbolseverler siyah-beyazlı taraftara tepki gösterirken, bazı taraftarlar ise ortamı yatıştırmaya çalıştı. Beşiktaşlı taraftar, tribünden maçı takip etti.

Burak Yılmaz'dan mesaj

Galatasaray'dan Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olan Burak Yılmaz, derbi öncesi sosyal medya üzerinden sarı-kırmızılı ekibe başarı dileğinde bulundu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklamada bulunan Burak, "Türkiye'nin tek 4. yıldızlı formasını giyen arkadaşlarıma başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Basının ilgisi yüksek

Derbi karşılaşmasına basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu. Müsabakayı, Belçika'dan 3, Hollanda ve Çin'den de birer olmak üzere toplam 253 medya mensubu takip etti.

*** FENERBAHÇE CEPHESİ ***

Vitor Pereira'dan 2 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray derbisinde takımında iki değişiklik yaptı. Türk Telekom Arena'daki derbide Pereira, son kaybettikleri Torku Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Jose Fernandao ve Diego Ribas'ı yedek kulübesinde oturttu. Sarı-lacivertli takımda bu isimlerin yerine Alper Potuk ve Luis Nani forma giydi. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Diego ve Fernandao'nun dışında Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Uygar Mert Zeybek, Şener Özbayraklı ve Michal Kadlec yer aldı.

Caner Erkin kadro dışı

Teknik direktör Vitor Pereira, maçtan önce tartışma yaşadığı Caner Erkin'i kadroya dahil etmedi. Caner, karşılaşmadan önce tesislerde yapılan maç toplantısında ilk 11'de olmadığını öğrenince Pereira'yla tartışma yaşadı. Milli futbolcu, teknik direktörüyle yaşadığı diyalogdan dolayı Galatasaray derbisinin 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Caner, toplantı öncesi 18 kişilik maç kadrosuna olmasına rağmen, teknik direktörüyle yaşadığı tartışmadan sonra kadrodan tamamen çıkarıldı. Pereira, bu sezon sadece 13 Süper Lig maçında forma giyen ve istediği şansı bulamayan Caner'in yerine, yine Hasan Ali Kaldırım'ı oynattı.

Van Persie ilk 11'e döndü

Sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, bir haftalık aradan sonra derbide forma giydi. Van Persie, geçen hafta antrenmanlarda takımla çalışamamış ve Torku Konyaspor maçında kadroda yer almamıştı. Geçen hafta pazar gününde itibaren takımla çalışmalara başlayan Hollandalı golcü, Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de sahaya çıktı.

Nani forvet arkası oynadı

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani, Galatasaray derbisinde forvet arkasında oynadı. Asıl bölgesi kanatlar olan Nani, bu sezon ilk kez forvet arkasında görev aldı. Portekizli futbolcu Diego Ribas'ın yerine bu bölgede forma şansı buldu.

Fenerbahçe'de iki eksik

Fenerbahçe'de derbide sakatlıkları bulunan Raul Meireles ve Lazar Markovic derbide de takımlarını yalnız bıraktı. Uzun süredir sakatlıklarından dolayı takıma katkı veremeyen iki futbolcu, maç kadrosunda yer almadı.

Volkan Demirel'e Sneijder, Fenerbahçe'ye 4 yıldız göndermesi

Fenerbahçeli futbolcular maç öncesi ısınmaya çıktığında stadın ekranlarından Wesley Sneijder'in geçen sezon sarı-lacivertlilere attığı 2 şık gol gösterilerek, kaleci Volkan Demirel'e gönderme yapıldı. Volkan, ısınmak için kale arkasına geçtiğinde stadın iki ekranından Sneijder'in golleri gösterildi. Gollerin videosunda Erkin Koray'ın "Estarabim" şarkısının çalınması dikkati çekti. Volkan, ısınma hareketlerini sürdürürken taraftarlardan büyük tepki aldı. Öte yandan yine stat ekranlarından Galatasaray'ın 4 yıldızlı logosu gösterilerek, sarı-lacivertli camiaya gönderme yapıldı. Logo ekrana yansıtılırken Beyza Durmaz'ın "Olan var olmayan var" şarkısını tribünler coşkuyla söyledi.

Mete Kalkavan'ın 3. derbisi

FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan, kariyerinde 3, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde ise ilk kez düdük çaldı. İlk derbi görevini 2012-2013 sezonunda Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla yaşayan Kalkavan, bu sezon Beşiktaş-Galatasaray derbisini de yönetti. Kalkavan, güvenlik gerekçesiyle bugüne ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de görevlendirilmişti.

İŞTE DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Mete Kalkavan müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Nani'nin ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Diego kalecinin açıldığını fark ederek pasını altıpas gerisindeki arkadaşı Fernandao'ya gönderiyor. Fernandao bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

87. DK: Fernandao'nun pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Gönül havadan pasını penaltı noktasına hareketlenen Diego'ya gönderiyor ancak Brezilyalı oyuncunun pozisyonu ofsayt.

85. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Bilal Kısa yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

82. DK: Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Selçuk İnan oyundan alınırken yerine Bilal Kısa oyuna dahil oluyor.

80. DK: Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan alınırken yerine Ozan Tufan oyuna dahil oluyor.

79. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Nani ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

78. DK: Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu, rakibi Mehmet Topal'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor ve bir sonraki maç için cezalı duruma düşüyor.

77. DK: Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jason Denayer oyundan alınırken yerine Koray Günter oyuna dahil oluyor.

77. DK: Topla birlikte hızlı hareketlenen Fernandao pasını sağ çaprazda bulunan Nani'ye gönderiyor. Nani topla buluşuyor ve ceza sahası sağ çaprazına gelmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

76. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Diego son çizgiye inmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera bu topu kontrol etmekte güçlük çekmiyor.

73. DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

71. DK: Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan alınırken yerine Diego oyuna dahil oluyor.

70. DK: Nani ile duvar pası yapan Volkan Şen sol çaprazdan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden pasını altıpas içerisindeki arkadaşı Fernandao'ya göndermek istiyor ancak savunma son anda araya girerek mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.

66. DK: Fenerbahçe cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Robin Van Persie oyundan alınırken yerine Fernandao oyuna dahil oluyor.

66. DK: Galatasaray'da Yasin Öztekin rakibi Mehmet Topal'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

63. DK: Sol kanattan gelişen atakta Hasan Ali ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

62. DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Çolak oyundan alınırken yerine Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oluyor.

60. DK: Galatasaray'da Ryan Donk sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

57. DK: Selçuk'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Semih Kaya son çizgiye inmeden yerden pasını ceza sahasına gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

54. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

51. DK: Savunmada Ryan Donk'un kaptırdığı topu çalan Josef De Souza bekletmeden pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Volkan Şen'e gönderiyor. Topla buluşan Volkan sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

50. DK: Simon Kjaer'ın uzun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Robin Van Persie için hakemin kararı ofsayt.

48. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

47. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'ün ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen yerden vuruyor ancak kaleci Muslera gole izin vermiyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


45. DK: Hakem Mete Kalkavan ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Dördöncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

42. DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Josef De Souza bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

41. DK: Wesley Sneijder'in ara pası ile sol çaprazda topla buluşan Lukas Podolski ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşu ile topu sol köşeden filelerle buluşturuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

40. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Volkan Şen ara pasını altıpas sol çaprazına hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Robin Van Persie topla buluşur buluşmaz vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

38. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

36. DK: Galatasaray'da Yasin Öztekin, rakibi Mehmet Topal ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

35. DK: Hasan Ali'nin pası ile sol kanat ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Volkan Şen dönerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

32. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda takım arkadaşı Hasan Ali ile paslaşan Nani sol kanattan ceza sahasına giriyor ancak istediği pası veremiyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

29. DK: İleri uca atılan uzun topa hareketlenen Alper'den önce kaleci Muslera ceza sahasını terk ederek bu topa müdahale etmeye çalışıyor. Ancak boşta kalan top Robin Van Persie'nin önünde kalıyor. Tecrübeli golcü uzak mesafeden gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

28. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Bruno Alves vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş çok etkisiz kalıyor ve kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

24. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Nani son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Yerden seken topa uzanan Robin Van Persie bu topu arka direğe doğru yönlendiriyor. Gelen topa hareketlenen Volkan Şen müsait pozisyonda vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

22. DK: Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Çolak ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

20. DK: Sağlık ekibinin yaptığı müdahalenin ardından tecrübeli sağ bek oyuna geri dönüyor.

19. DK: Fenerbahçe'de Gökhan Gönül sakatlık geçiriyor. Oyuna devam edip edemeyeceği birazdan netlik kazanacak.

16. DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

13. DK: Gökhan Gönül'ün uzun gönderdiği topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol eden Volkan Şen dönerek yerden vuruyor ancak kaleci Muslara uzanıyor ve bu topa sahip oluyor.

13. DK: Orta alandan savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Selçuk İnan rakibi Simon Kjaer'dan topu çalmak istiyor ancak dengesini kaybeden tecrübeli oyuncu topu rakibine kaptırıyor.

11. DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Nani ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak kaleci Muslera çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

8. DK: Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Nani ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Simon Kjaer kafa vuruşunu yapıyor ancak etkisiz olan bu vuruş sonrasında top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

6. DK: Sol kanattan gelişen atakta Yasin ortasını penaltı noktasının gerisindeki ceza sahası çizgisi üzerindeki arkadaşı Selçuk'a gönderiyor. Selçuk gelen topa gelişine sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu kontrol etmeyi başarıyor.

5. DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Robin Van Persie ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

3. DK: Savunmada Gökhan Gönül ileri uca doğru uzun oynuyor. Ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Nani bu topu kontrol etmeden önce kaleci Muslera son anda araya girerek tehlikeyi önlüyor.

1. DK: Fenerbahçe ilk dakika içerisinde gole çok yaklaşıyor. Hızlı gelişen atakta Alper'in ara pası ile sağ çaprazda Robin Van Persie kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Kaleci Muslera tehlikeyi farkedip çıkıyor ve bu topa kayarak müdahale ediyor. Ancak boşa açılan top orta alanın sağ çaprazında Gökhan Gönül'ün önünde kalıyor. Gökhan aşırtma vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

1. DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf Fenerbahçe oluyor.