Van Persie'den şok tepki !

Van Persie'den şok tepki !

Celtic karşısında ilk 11’de başlayan Robin van Persie dün ise yedekte yer aldı...

İskoç ekibi karşısında iki gol atan Fernandao kendisine güvenenleri mahçup etmedi ve golleriyle alkışlandı.

Fenerbahçe’de Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında yedeğe oturduktan sonra Avrupa Ligi’nde Celtic önünde ilk 11’e dönen Robin Van Persie yine sürpriz yaşadı. Hollandalı golcü, Akhisar Belediyespor maçında bir kez daha kulübeye çekildi.

4-3-3 sisteminde tek forvet olarak Jose Fernandao’yu tercih eden Vitor Pereira, Van Persie’yi hamle oyuncusu olarak kullandı. İskoçya’da yedek başlayan ancak oyuna girdikten sonra 2 gol atarak puanı getiren Fernandao, kesik yemedi. O da kendisine güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadı, golleriyle alkışlandı. Celtic deplasmanında ikinci 45 dakikada süre alan Diego Ribas, bu defa ilk 11’e girdi.

Ayrıca kaburgasında hafif sakatlığı olan Volkan Şen de riske edilmeyerek, yedekte başladı. Sakatlığını atlatan Josef de Souza ve son 2 maçta dışarıda kalan Gökhan Gönül de 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu. Kale tercihinde ise Pereira, eldivenleri yeniden kaptan Volkan Demirel’e emanet etti.

Sezon başından bu yana ilk 11’e girme şansı bulamayan Alper Potuk, Akhisar Belediyespor önünde aradığı forma fırsatını yakaladı. 24 yaşındaki futbolcu, ilk golün asistini yapan isimdi.

Gole sevinmedi

Akhisar Belediyespor mücadelesinde erken bir gol bulan Fenerbahçe’de Robin Van Persie’nin tavrı dikkatlerden kaçmadı. Yedek kalmaktan dolayı mutsuz olduğunu her seferinde dile getiren Van Persie, Fernandao’nun golü sonrası herhangi bir tepki vermedi. Bütün yedek kulübesi golde ayağa kalkarken Hollandalı yıldız yerinde oturdu ve arkadaşlarına katılmadı.