Vitor Pereira'nın silahı Alper Potuk

Vitor Pereira'nın silahı Alper Potuk

Alper Potuk, Vitor Pereira'nın alternatif gücü konumuna geldi.

Portekizli hoca, hem kanatlarda görev alabilen hem de merkeze kayabilen genç oyuncusunu üç kulvarda verilen yarışta güçlü bir opsiyon olarak değerlendiriyor. Diego’nun yokluğunda 8 numara oynayabilen, Mehmet Topal ya da Souza olmadığında 6 numarada dahi görev alabilen Alper, ayrıca son 2 sezondur kariyerine kanat alternatiflerini de ekledi.

Fenerbahçe’de sezonun en önemli virajı Lokomotiv Moskova maçıyla resmen başlayacak. Yarıştıkları 3 kupayı da ciddiye alan Teknik Direktör Vitor Pereira, kadro yapılanmasını da en ince ayrıntısına kadar masaya yatırıyor.

Oyuncu değişiklikleriyle bunu gösteren Portekizli hoca, takımın genç yıldızlarından Alper Potuk’un yeteneklerini de sürekli kullanmanın hesabını yapıyor ve takımın jokeri olarak düşünüyor.

Oynadığı mevkiinin dışında ekstra özellikleri ve farklı bölgelerde kullanılabilme avantajına sahip 24 yaşındaki yıldız, Kasımpaşa maçıyla rüştünü bir kez daha ispatladı.

Sezonun ilk yarısında formayı kapan ancak sakatlık dönemi sonrası daha çok kenarda kalan Alper, yavaş yavaş sahalara dönme sinyali verdi. Kadro yapılanmasında 4 orta saha artı Alper Potuk mantığıyla yola çıktığını kamp döneminde dile getiren Portekizli teknik adam, hem kanatlarda görev alabilen hem de merkeze kayabilen oyuncusunu güçlü bir opsiyon olarak değerlendiriyor.

Diego’nun yokluğunda 8 numara oynayabilen, Mehmet Topal ya da Souza olmadığında 6 numarada dahi görev alabilen Alper, 2 sezondur kariyerine kanat alternatiflerini de ekledi.

İsmail Kartal’la başlayan bu durumu Vitor Pereira döneminde de devam ettiren Alper, içeri kat etme özelliği kazanarak, asist ve gol üretkenliğini de üst seviyeye taşıdı. Osmanlıspor ve Kasımpaşa maçlarındaki jeneriklik golleriyle kendini kanıtlayan Alper Potuk, 25 resmi maçta 3 gol 4 asistlik performansıyla  göz doldurdu.

Özel yaşantısına da özen gösteren, vaktinin çoğunu Samandıra’da geçirmeyi tercih eden genç yıldız, yakaladığı performansla üç kulvarda Fenerbahçe’nin gidişatını belirleyecek isimler arasında yer alıyor.

Sol ayak problemi

Sezon başından bu yana Alper Potuk’un yeteneklerinin farkında olan Vitor Pereira, önemli bir konuyu hep gündemde tutuyor. Göreve ilk geldiği dönemde Düzce Kampı’nda oyuncularını değerlendiren Portekizli hoca, Alper’in sol ayağını neredeyse hiç kullanamamasına dikkat çekmişti.

Kamp boyunca şut, pas ve orta çalışmlarında genç futbolcunun sadece sol ayağını kullanmasını isteyen Portekizli teknik adam, bu çalışmaları hiç aksatmadı.

3 gol attı

Alper Potuk, bu sezon ligde 3 gol attı, Fenerbahçe’deki en skorer dönemini yaşadı. Genç futbolcu 3 de asist yaptı. Alper ayrıca 15 lig maçında forma giydi.

Milliyet