Özköylü: Lig daha önemli

Özköylü: Lig daha önemli

Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, "Lig kupadan daha önemli" dedi.

PTT 1'inci takımlarından Adana Demirspor Ziraat Türkiye Kupası'na 3'üncü Eleme Turu'nda Sivas Belediyespor'a 4-2 mağlup olarak veda eden Adana Demirspor, lige dönerken teknik direktör Osman Özköylü, Ziraat Türkiye Kupası kendileri için önemli olmadığını, asıl hedeflerinin ligde şampiyonluk olduğunu söyledi.

Kupa maçı öncesi yönetim kurulu ile konuştuğunu, yönetiminde kendileri için ligin önemli olduğunu söylediğini ifade eden Özköylü, "Alt yapıdan oyuncularımızı, önceki maçlarda oynatamadığımız ya da sakatlıktan çıkan futbolcularımızı görmek için Sivas Belediyespor maçında onlara forma şansı verdik. Kazanmak için çıkmadık. Kupaya veda etmemiz bizim için iyi oldu. Bizim için lig daha önemli. Beni üzen futbolcularımın bir alt ligin takımına karşı daha istekli ve kendilerini yakışan futbolu ortaya koymamalarıdır. Kupa'nın yoğunluğunu ve yorgunluğunu kaldıracak durumda değiliz. Eğer turu geçseydik bu ay içerisinde 7 maç oynayacaktık. Ve bu da bizim ligdeki oynadığımız karşılaşmalara olumsuz etki edecekti" dedi.

Kupa maçında cezalı olduğu için karşılaşmayı locadan takip eden Özköylü, "Locada maçı seyrederken penaltı öncesi bana ve oyuncularıma bir takım söylemler oldu. Birileri birilerini görevlendirip bana ve oyuncularıma küfür ettiriyor. Bu tür provokatörlere karşı taviz vermem. Bizim yapmamız gereken böyle sıkıntılı dönemlerde bile bize sahip çıkan büyük taraftarımıza layık olmaktır" diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK

Kupa maçında izlediği oyunun ardından transfer çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Özköylü şunları söyledi: "Bazı arkadaşlarımız beklentilerimiz altında kaldı. Bazı transferlerden istediğimiz verimi alamadık. Bu da bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ben bunların sıkıntısını yaşıyorum. Hem içerde, hem dışarıda istediğimizi alamadığımız bir noktada bile hala liderin 4 puan gerisindeysek bu bize Allah'ın bir lütfudur. Biz son maçlara kadara bekleyecektik, ancak kupa maçından sonra transfer çalışmalarımız hızlandırdık. İkinci yarı aramıza çok ciddi oyuncular aramıza katılacak. Herkesin istediği futbolu oynayan ve hedefe ulaşan bir Demirspor olacaktır. Camiamız biraz sabretsin, biliyorum benimde içimde fırtınalar kopuyor ama ben bu işi düzeltmek adına gerekli hamleleri yapacağım ve Demirspor hak ettiği yere gelecek, Süper Lige çıkacaktır" şeklinde konuştu.