TFF'den bir ilk ! Demirören açıkladı...

TFF'den bir ilk ! Demirören açıkladı...

Bölgesel Federasyonlar Toplantısı, TFF'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, organizasyonun önemine dikkati çekerek, UEFA tarihinde bunun bir ilk olduğunu belirtti.

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bulunan Orhan  Saka Salonu'nda düzenlenen organizasyona, TFF Başkanı Yıldırım Demirören,  Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Makedonya,  Karadağ, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'ın futbol federasyonları  başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katıldı.
 
Ayrıca, UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis ve Hırvatistan  Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker de etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, toplantıdan önce basın mensuplarına  yaptığı açıklamada, ilkini düzenledikleri bölgesel toplantının kendileri için çok  büyük bir şeref olduğunu dile getirerek, "Bu toplantının amacı, bölgesel olarak  futbolumuzun altyapısını geliştirmek ve ortak hareket etmek. En önemlisi de UEFA  ve FIFA'da bu 13 ülke nasıl beraber hareket ederiz, beraber yönlendirme yapıp,  ağırlığımızı nasıl koyabiliriz? Toplantımızın içeriği tam olarak bu." diye  konuştu.
 
Yıldırım Demirören, organizasyonun önemine dikkati çekerek, UEFA  tarihinde bunun bir ilk olduğunu belirtti.
 
UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis ise bölgedeki futbol  federasyonlarıyla bir araya gelecekleri önemli bir toplantı için burada  bulunduklarını ve toplantının oldukça verimli geçeceğine inandığını kaydetti.  Theodoridis, yarın Vodafone Arena'nın protokol açılışına katılacaklarını da ifade  etti.
 
Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker de İstanbul'da  bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Dostlarımla güzel bir futbol  merkezinde bir araya geldim. UEFA ve FIFA meselelerinin konuşulacağı önemli bir  toplantı olacak." şeklinde görüş bildirdi.
 
Suker, 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde aynı grupta yer alan  Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanacak maç için şimdiden büyük heyecan  duyduğunu sözlerine ekledi.
 
Futbolun patronları yeşil sahada buluştu   
 
Riva'da davetliler ilk olarak Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve  Eğitim Tesisleri'ni gezdi. Yerleşke içerisinde bulunan spor alanlarını, müzeyi,  yemek ve dinlenme salonlarını, milli takımların kaldığı odaları ve tesiste  bulunan parkurla birlikte yeşil sahaları inceleyen heyet daha sonra dostluk  maçında karşılaştı.
 
TFF Başkan Vekillleri Servet Yardımcı ve Ali Dürüst'ün de yer aldığı  kırmızı takım ile UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Davor Suker'in kaptanlığını yaptığı  turkuaz takım arasındaki maç yirmişer dakikadan 2 devre oynandı ve 6-6'lık  eşitlikle sonuçlandı. Son düdüğün ardından penaltı atışlarına geçildi. Seri  penaltılar sonunda da turkuaz takım, mücadeleyi 4-3 kazandı.
 
Maç sonrasında yenilen yemeğinin ardından aile fotoğrafı çekildi.