Beşiktaş gemileri yaktı: TFF'ye yabancı hakem resti

Güncelleme:

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Gaziantep FK’ya 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ın 9 maçlık yenilmezlik serisi son bulurken geceye Immobile - Viana mücadelesinde Beşiktaş camiasının penaltı beklentisi damgasını vurdu. Beşiktaş maçın hakemi Zorbay Küçük'e tepki gösterirken, TFF'ye de yabancı hakem çağrısını yineledi.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında konuk ettiği Gaziantep FK’ya 2-1 yenildi. Bu sonuçla siyah-beyazlıların ligdeki yenilmezlik serisi de sona erdi.

Maçın 72. dakikasında Gaziantep FK ceza sahasında yaşanan Immobile - Viana mücadelesinde gözler maçın hakemi Zorbay Küçük'e döndü. Ancak Küçük, bir süre VAR ile de konuştuktan sonra oyunun devam etmesine işaret edince, Beşiktaşlı futbolcular ve tribünlerin tepkisi çok sert oldu.

Öte yandan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Özalp, "Beşiktaş'ın maalesef hakemler tarafından nasıl bir duruma maruz bırakıldığını gördünüz. Bugüne kadar Beşiktaş yönetimi olarak başkanımızın iki hafta önce yaptığı açıklama hariç herhangi bir açıklama yapmamaya ve futbolumuzun değerini yukarıda kalmasına özen göstermeye dikkat ettik. Bu sessizliğimiz Beşiktaş gibi 122 yıllık bir kulübün efendiliğinden kaynaklanmaktadır. Bu sessizliğimiz yanlış anlaşılmasın. Biz federasyondan bugünkü maçta da görüldüğü üzere önümüzdeki iki derbi maçımızda yabancı hakem talebimize olumlu cevap verilmesi için hızlıca bu açıklamayı yapmalarını bekliyoruz" dedi.

 Galatasaray ile Fenerbahçe derbileri için yaptıkları yabancı hakem talebine federasyondan olumlu cevap beklediklerini ve bu açıklamanın da hızlıca yapılması gerektiğini belirten Orhan Özalp, "Bundan tam iki hafta önce kulübümüzün başkanının derbiler oynanmadan önce eğer bir maçta yabancı hakem olacaksa eşitlik ilkesine dayanarak tüm kulüplerin benzer maçlarında özellikle de Beşiktaş'ımızın, Galatasaray ve sonrasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçlarda da yabancı hakem talep ettiğimizi iletmiştik. Ancak bugün maçtan önce yaptığımız açıklamada olduğu gibi henüz resmi başvurumuza Türkiye Futbol Federasyonu'ndan resmi bir cevap gelmedi. Sosyal medyada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın ağzından olduğu edilen yalanlamaları bir kenara bırakırsak öncelikle Beşiktaş'ın önümüzdeki iki derbisi için yabancı hakem talebiyle ilgili federasyonumuzdan ivedilikle cevap bekliyoruz. Bugün oynanan maçta da gördüğünüz gibi çok iyi bir ivme yakalamış, çizgisi yukarı giden Beşiktaş'ın maalesef hakemler tarafından nasıl bir duruma maruz bırakıldığını gördünüz. Bugüne kadar Beşiktaş yönetimi olarak başkanımızın iki hafta önce yaptığı açıklama hariç herhangi bir açıklama yapmamaya ve futbolumuzun değerini yukarıda kalmasına özen göstermeye dikkat ettik. Bu sessizliğimiz Beşiktaş gibi 122 yıllık bir kulübün efendiliğinden kaynaklanmaktadır. Bu sessizliğimiz yanlış anlaşılmasın. Biz federasyondan bugünkü maçta da görüldüğü üzere önümüzdeki iki derbi maçımızda yabancı hakem talebimize olumlu cevap verilmesi için hızlıca bu açıklamayı yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'TARAFTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Siyah-beyazlı taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür eden Özalp, "Türkiye'de futbol değerini yukarı çıkartmak için, Beşiktaş olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Beşiktaş olarak iyi bir ivme yakaladık. Bu çizgimizi koruyacağız. Önümüzde ne olursa olsun iyi ve güzel günler var. Taraftarımıza da bugün çok doğaçlama olarak bu konuda gösterdikleri tepki için, takımlarına sahip çıktıkları için, her zaman bizi destekledikleri için ayrıca teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

 Metni Kopyala
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Orhan Özalp'in açıklamaları
Video İndir
 marsis.tv © 2025

DHA

text-ad
Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi!
Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu