Quaresma'dan yılllar sonra gelen Beşiktaş itirafı; taraftar inanamadı!

Quaresma'dan yılllar sonra gelen Beşiktaş itirafı; taraftar inanamadı!
Güncelleme:

Beşiktaş'ın efsane yıldızı Ricardo Quaresma, 2010 yılındaki ilk transfer sürecine dair yıllar sonra çarpıcı bir itirafta bulundu. Siyah-beyazlı kulübün YouTube kanalına konuşan Portekizli futbolcu, "Avrupa'da kalmak istiyordum, Türkiye'yi tanımadığım için Beşiktaş'a gelmek istememiştim" dedi.

Siyah-beyazlı formayla gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi haline gelen ve Beşiktaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Portekizli eski yıldız Ricardo Quaresma, yıllar sonra çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Haber3.com spor servisinin derlediği bilgilere göre; Beşiktaş'ın resmi YouTube kanalına özel bir röportaj veren efsane isim, 2010 yılında gerçekleşen ilk transfer sürecinde yaşanan bilinmeyenleri tüm şeffaflığıyla paylaştı.

"Kariyerime Avrupa'da Devam Etmek İstiyordum"

Sözlerine, Beşiktaş'a geliş sürecinde yaşadığı tereddütleri anlatarak başlayan Quaresma, o dönem Türkiye hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti. Portekizli yıldız, "Sanırım bunu daha önce hiçbir yerde söylemedim. 2010 yılında Beşiktaş'a ilk transfer olduğum dönemde aslında gelmek istemiyordum. Kulübün büyüklüğünü biliyordum ancak ülkeyi ve Türk kültürünü hiç tanımıyordum. Hedefim kariyerime Avrupa'da devam etmekti." diyerek samimi bir itirafta bulundu.

Fikrini Değiştiren İki Olay: Başkanın İkna Çabası ve Taraftar

Avrupa'da kalma planları yaparken dönemin Beşiktaş başkanıyla yaptığı görüşmenin hayatının dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Quaresma, Türkiye'ye ayak bastığı ilk anı unutamadığını söyledi.
Kariyerindeki bu büyük kırılma anını anlatan yıldız isim, "Başkan benimle çok etkili bir konuşma yaptı ve Türkiye'nin nasıl bir yer olduğunu, Türk kültürünün sıcaklığını anlamamı sağladı. Bu benim düşünce yapımı tamamen değiştirdi. İstanbul'a gelip o meşhur havaalanı karşılamasındaki muazzam kalabalığı gördüğümde kendi kendime, 'İşte evimdeyim' dedim. O an, bu taraftar için sahada her şeyimi vermem gerektiğini anladım. Bugün gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; Beşiktaş benim hayatımdaki en büyük aşklarımdan biri." ifadelerini kullandı.

"Kaderden Kaçılmaz: Porto Forması Giyerken Adımı Haykırdılar"

Röportajın en duygusal anlarından biri ise Quaresma'nın Porto formasıyla Beşiktaş'a karşı oynadığı maçı hatırlaması oldu. Beşiktaş taraftarının büyüklüğünü ilk kez o gün anladığını belirten Portekizli yıldız, o efsanevi anıyı şu sözlerle paylaştı:

"Beşiktaş - Porto maçının son dakikalarında golü atarak maçı 1-0 kazanmamızı sağlamıştım. O gün sahada harikalar yarattım. Ancak beni asıl şaşkına çeviren şey, maç bittiğinde tüm stadyumun benim adımı haykırmaya başlamasıydı. Porto oyuncusu olmama rağmen rakip taraftarın bana bu sevgiyi göstermesi normal bir şey değildi. Maç sonunda tünele girerken Beşiktaşlı bir görevli formamı taraftarlara vermemi rica etti. Formayı verdiğim an tüm stadyum ismimi tezahürat etmeye başladı. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyordum ve inanılmaz etkilenmiştim. O gün anladım ki, gerçek şu: Kaderden kaçılmaz."

Apartmanda kapı önüne bırakılan ayakkabı ve terlikler yüzünden ceza kesilebilir! Apartmanda kapı önüne bırakılan ayakkabı ve terlikler yüzünden ceza kesilebilir! TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e çok sert yanıt! TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e çok sert yanıt! Asena, daha önce ''ağabeyim'' dediği iş insanı ile yeni bir aşka yelken açtı Asena, daha önce ''ağabeyim'' dediği iş insanı ile yeni bir aşka yelken açtı Kahramanmaraş'taki kanlı okul saldırısında korkunç ihmal! 32 kez rehberliğe yönlendiri Kahramanmaraş'taki kanlı okul saldırısında korkunç ihmal! 32 kez rehberliğe yönlendiri İkinci el araç satışına ceza yağmuru! Kesilen cezalar 5,5 ayda 108 milyon TL'yi aştı İkinci el araç satışına ceza yağmuru! Kesilen cezalar 5,5 ayda 108 milyon TL'yi aştı Antalya'da silahlı saldırı: Doğum günü pastası alırken vuruldu Antalya'da silahlı saldırı: Doğum günü pastası alırken vuruldu Bunlar da bozkırın somonları! Denize kıyısı olmayan ilimizden 49 ülkeye somon ihracatı! Bunlar da bozkırın somonları! Denize kıyısı olmayan ilimizden 49 ülkeye somon ihracatı! Murat Övüç'ten sürpriz karar! İzmirli sevgilisiyle evleneceği tarihi açıkladı! Murat Övüç'ten sürpriz karar! İzmirli sevgilisiyle evleneceği tarihi açıkladı! 35 yaşında vefat eden güzel oyuncu Ece İrtem'in son görüntüleri ortaya çıktı 35 yaşında vefat eden güzel oyuncu Ece İrtem'in son görüntüleri ortaya çıktı Uruguay ile Suudi Arabistan 1-1 berabere kaldı, Fernando Muslera rekor kırdı! Uruguay ile Suudi Arabistan 1-1 berabere kaldı, Fernando Muslera rekor kırdı!
ABD'de B-52 bombardıman uçağı düştü! Kurtulan yok! ABD'de B-52 bombardıman uçağı düştü! Kurtulan yok! İstanbul'un lüks oto galerisinde 141 milyon TL'lik vurgun iddiası! İstanbul'un lüks oto galerisinde 141 milyon TL'lik vurgun iddiası! Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi belli oldu.. Hamal ile ekranlara geri dönüyor Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi belli oldu.. Hamal ile ekranlara geri dönüyor Vergi borçlarına yeni taksitlendirme fırsatı: Yüzde 29 faiz ve 72 ay vade imkanı Resmi Gazete'de Vergi borçlarına yeni taksitlendirme fırsatı: Yüzde 29 faiz ve 72 ay vade imkanı Resmi Gazete'de Yabancı uyruklu gelin kayınpederini döve döve öldürdü Yabancı uyruklu gelin kayınpederini döve döve öldürdü Rusya'nın stratejik bombardıman uçağı düştü Rusya'nın stratejik bombardıman uçağı düştü Hava durumu raporunda yine yağış alarmı var! Önce aşırı sıcaklar, ardından yağmur geliyor... Hava durumu raporunda yine yağış alarmı var! Önce aşırı sıcaklar, ardından yağmur geliyor... Bir ilimiz diken üstünde! Sadece dün gece tam 62 deprem meydana geldi Bir ilimiz diken üstünde! Sadece dün gece tam 62 deprem meydana geldi Antalya'da korku dolu anlar! 20 yaşındaki genç kız camdan aşağı uçtu! Antalya'da korku dolu anlar! 20 yaşındaki genç kız camdan aşağı uçtu! İstanbul'da güpegündüz bir turiste hayatının şokunu yaşattılar İstanbul'da güpegündüz bir turiste hayatının şokunu yaşattılar