''Basit oynayan kazandı''

''Basit oynayan kazandı''

Türkiye U20 Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, açıklamalarda bulundu.

Türkiye U20 Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Kolombiya maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Bugünkü maçın özeti; basit oynayan kazandı" dedi.

Oyuna iyi başladıklarını vurgulayan Feyyaz Uçar, "Kolombiya'nın ilk maçta oynadığı oyunun gerçek performansı olmadığını biliyorduk. Orta sahayı kalabalık tutup oyunun hakimiyetini elimize geçirmek istedik. Ancak ilerleyen dakikalarda basit oynamaktan vazgeçince hakimiyet rakibe geçti ve direnç gösteremedik. Oyun kalemizin önüne yıkıldı.

İyi oynamaya başladığımız dakikalarda golü yiyince direncimiz kırıldı. Basit oynayan kazandı. Bence maçın özeti buydu" dedi. Uçar, Kolombiya mağlubiyeti ile büyük olasılıkla gruptan birinci çıkma şansını kaybettiklerini de vurgulayarak, "Kolombiya'nın El - Salvador karşısında puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Üçüncülük riskli olacağı için öncelikli hedefimiz Avustralya'yı yenip ikinci olarak gruptan çıkmayı garantilemek" ifadesini kullandı. Uçar, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili açıkladığı kararların futbolcuları etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Karar geç açıklandı. Maçın konsantrasyonu içinde fazla o haberle ilgilenemedik. Bu haberin çok fazla etkilediğini düşünmüyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynayan oyuncuları öncelikle ilgilendirecek bir haber. Salih vardı ilk 11'de. Salih de bu tip sorunlarda bile oyuna konsantre olmayı becerebilen bir arkadaşımız. Çok fazla etkilendiğini düşünmüyorum."

Kolombiya U20 Milli takımı teknik direktörü Carlos Alberto Restrepo, karşılaşmadan 3 puanla ayrılmalarının kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Güzel oynadık, kazandık. Avustralya maçında hazırlıksız yakalanmıştık. Boş alan bıraktık ve gol yedik. Bugün aynı hataları tekrarlamadık ve karşılaşmadan galibiyetle ayrıldık" dedi. Restrepo, seyircilerin maça büyük ilgi göstermesini değerlendirirken de, "Seyirci olmadan futbol olmaz. Seyircilerin maça ilgi göstermesi önemliydi. Bence b.u akşamın kazananı seyirciydi. Türk seyircileri ve buraya kadar gelip bizi destekleyen Kolombiyalı taraftarlarımızı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.