''Fenerbahçe favori değil''

''Fenerbahçe favori değil''

2013 yılından itibaren 1.5 sezon Kuban Krasnodar'ı çalıştıran Türk teknik direktör Yüksel Yeşilova, F.Bahçe'nin Rus rakibinin fotoğrafını çekti.

2013 yılından itibaren 1.5 sezon Kuban Krasnodar'ı çalıştıran Yüksel Yeşilova, F:Bahçe'nin Rus rakibini anlattı.
 
İşte Yeşilova'nın dikkat çektiği detaylar: "Herkes F.Bahçe'nin kolay kura çektiğini düşünüyor. Ama çok zor bir maç, çok zor bir rakip. Kolay değil. Tek tek takımı, futbolcuları karşılaştırırsan EBahçe favori gibi gözüküyor olabilir ama bence favori değil. Ama F.Bahçe'nin çok zor bir şekilde tur atlayacağmı düşünüyorum. O şehirde 1.5 yıl yaşadım, takımı çok iyi biliyorum. 
 
SAVUNMADAKİ 2 STOPER TECRÜBELİ 
 
Krasnodar'ın çok önemli, banko oynayacak oyuncuları var. Son haftalarda değişik oyuncularla oynuyorlar. Fenerbahçe maçına bu kadro çıkmaz. Daha değişik oyuncular var. En güçlü tarafı defansı. Defansta çok tecrübeli iki tane adam oynuyor. Biri 60 kez milli olmuş İsveçli Granqvist, öbürü de Beyaz Rus Martinovich. İkisi de çok tecrübeli... Normalde sağ bek Naldo oynuyor. Aslında o da stoper. İki stoper iyi olduğu için onu sağ beke çektiler. Solda Rus milli Petrov oynar. Sistem 4-2-3-1 veya 4-3-3 oynuyorlar. Orta sahada Kabore var, teknik ama çok yavaş... 18'lik genç Eboue, o maçta oynamaz. 
 
YILDIZLARI MAMAEV MAÇA YETİŞİR 

Pavel Mamaev şu an sakat, en güçlü oyuncusu. EBahçe maçına yetişir. En önemli oyuncusu bu. Kabore ile Mamaev'in önlerinde Özbek Odil Ahmedov oynar. Rus milli forvet Fedor Smolov fizikli, çok çalışan, iyi bir golcü. Sol kanattaki Brezilyalı Jaozinho büyük işler yapıyor. Asıl büyük çıkış yapan sağ açık Kolombiyalı Ricardo Laborde. Kadro böyle olur. Krasnodar kendi evinde F.Bahçe'yi yenmeye oynayacaktır, evlerinde çok güçlüler, onları yenmek zor olacak. İçeride galibiyet, İstanbul'da beraberliğe oynarlar.
 
İKLİM VE TARİH ÇOK İYİ 
 
"F.Bahçe'nin bazı avantajları var ve onları iyi kullanmalı. İklimi soğuk değil, Trabzon gibi sıcak. Diğer önemli bir avantajı F.Bahçe'nin o dönemde Rusya'da liginin başlamamış olması. Hazırlık kampından sonra direkt maça çıkacak. Fenerbahçe ise 3-4 karşılaşma oynamış ve hazır olarak Krasnodar'a gidecek. F.Bahçe orada daha hazır şekilde ve oturmuş olarak maça çıkacak."
 
Akşam