Fenerbahçe avantajı kaptı !

Fenerbahçe avantajı kaptı !

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, Kadıköy'de Portekiz ekibi Braga'yı 1-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, Braga'yı ağırladı. Sarı-lacivertli temsilcimiz, Mehmet Topal'ın 82. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, önümüzdeki hafta oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

Bu sezon 3 kulvarda devam eden, Avrupa'da finalin hayalini kuran Fenerbahçe, Braga'yı konuk ettiği maçta zorlandı, ikinci yarıda kilidi Mehmet Topal kırdı! Gol yememesi ve nefis golünün avantajı Portekiz'e gidecek Fenerbahçe'den, Türkiye çeyrek final biletini bekliyor...

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maça etkili başlayan Fenerbahçe, taraftarı önünde ilk yarıda daha etkili olan taraftı. Ancak Braga savunmasını geçemeyen sarı lacivertliler, devreye 0-0'lık eşitlikle girdi. İkinci yarıya da vites yükselterek başlayan Fenerbahçe'de van Persie, 54'te ağları havalandırdı. Ancak bu pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

MEHMET TOPAL BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Sarı kanarya, ilerleyen dakikalarda da baskısını azaltmazken özellikle van Persie ile gole de yaklaştı. Vitor Pereira'nın Nani, Fernandao ve Meireles hamleleriyle Fenerbahçe, Braga'yı kendi yarı sahasına hapsetti. Temsilcimizin aradığı gol ise 82'de geldi. Orta alana yakın bir noktada topu kapan Mehmet Topal, ceza sahasına girmeden harika vurdu ve tur kapısını araladı.

Fenerbahçe: 1 - Braga: 0

Fenerbahçe

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Volkan Şen, Ozan Tufan, Alper Potuk, Van Persie

Braga

Matheus, Baiano, Ferreira (Dk. 15 Boly), Andre Pinto, Goiano, Luiz Carlos, Vukcevic, Josue, Rafa Silva, Eduardo, Ahmed Hassan

Gol: Dk. 82 Mehmet Topal

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Clement Turpin'in son düdüğü ile karşılaşmayı Mehmet Topal'ın attığı tek golle 1-0 kazanıyoruz. Bu müsabakanın rövanşı gelecek hafta Portekiz'de oynanacak.

90.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Nani geçiyor. Nani'in ortasını Nikola Vukcevic kafayla uzaklaştırıyor.

90.DK: Luis Carlos'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Baiano'nun ortası kalecimiz Volkan Demirel'de kalıyor.

90.DK: Baiano'nın sağ kanattan yaptığı ortayı savunmamız kafayla uzaklaştırıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

88.DK: Marcelo Goiano'nın sol kanattan yaptığı ortayı Bruno Alves uzaklaştırıyor.

85.DK: Braga takımı karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Rafa Silva'nın yerine Pedro Santos'u oyuna alarak kullanıyor.

82.DK: GOOOOOLLL!!! Mehmet Topal'ın attığı golle 1-0 öne geçiyoruz. Braga yarı alanının ilk metrelerinde rakibinden topu kapan Mehmet Topal, topla birlikte ceza sahası yayı içerisine kadar ilerliyor, yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Matheus Magalhaes'in sağından ağlarla buluşturuyor.

80.DK: Bruno Alves'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla sol kanatta buluşan Fernandao için ofsayt bayrağı kalkıyor.

79.DK: Bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkımızı kullanıyoruz. Alper Potuk oyundan çıkarken yerine Fernandao giriyor.

77.DK: Braga ceza sahasına yakın bir noktada Josue'ye sert müdahalede bulunan Mehmet Topal, sarı kart görüyor.

76.DK: Hızlı gelişen Braga atağında ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Josue'nin çektiği şutu kalecimiz Volkan Demirel, kornere çeliyor.

75.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Braga savunması ön direkte uzaklaştırıyor.

72.DK: Braga takımı karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Wilson Eduardo'nın yerine Nikola Stojiljkovic'i oyuna alarak kullanıyor.

72.DK: Karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkımızı Ozan Tufan'ın yerine Raul Meireles'i oyuna alarak kullanıyoruz.

71.DK: Braga yarı alanının ilk metrelerinde Luis Carlos'a sert müdahalede bulunan Ozan Tufan, sarı kart görüyor.

70.DK: Luis Carlos'un Mehmet Topal'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Nani geçiyor. Nani'nin ortasını Braga savunması kafayla uzaklaştırıyor.

67.DK: Nani'nin ceza sahası yayı dışından çektiği şut Braga savunmasından dönüyor.

65.DK: Bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkımızı Volkan Şen'in yerine Nani'yi oyuna alarak kullanıyoruz.

65.DK: Josef De Souza'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Robin Van Persie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

63.DK: Robin Van Persie'nin ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

62.DK: Ozan Tufan'ın orta sahadan gönderdiği uzun pasla penaltı noktasına yakın bir bölgede buluşan Robin Van Persie'nin kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

59.DK: Robin Van Persie'nin pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk'un yerden çektiği şut az farkla kalenin solundan dışarı çıkıyor.

58.DK: Braga yarı alanının ilk metrelerinde Josef De Souza'ya sert müdahalede bulunan Luis Carlos, sarı kart görüyor. Sarı kart ceza sınırında bulunan Luis Carlos, gelecek hafta oynanacak rövanş karşılaşmasında forma giyemeyecek.

57.DK: Ceza sahası yayı içerisinde Baiano ile girdiği ikili mücadelede Robin Van Persie yerde kalıyor. Bu pozisyonda hakem Clement Turpin, Robin Van Persie'ye kendisini aldattığı için sarı kart gösteriyor.

55.DK: Ceza sahasının hemen içerisinden sol çaprazdan Volkan Şen'in çektiği şut Braga savunmasına çarpıp kornere çıkıyor.

54.DK: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Robin Van Persie, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor ancak pozisyonun öncesinde yan hakem Robin Van Persie için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

53.DK: Caner Erkin'in pası ile sol kanatta topla buluşan Volkan Şen, ceza sahası içerisine girdikten sonra ortasını yapıyor ancak Robin Van Persie topu istediği gibi kontrol edemeyince araya giren Braga savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

52.DK: Braga takımının sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Josue geçiyor. Josue'nin ortasını savunmamız ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

51.DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Robin Van Persie'nin yerden çektiği şut kaleci Matheus Magalhaes'te kalıyor.

50.DK: Sol kanattan ceza sahası içerisine giren Nikola Vukcevic, son çizgiye indikten sonra ortasını altıpas içerisinde bulunan Ahmed Hassan'a yapıyor. Ahmed Hassan'ın gelişine çektiği şutta top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

46.DK: İkinci yarı Bragalı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Clement Turpin'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45.DK: Josue'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Wilson Eduardo'nın yerden çektiği şut kalecimiz Volkan Demirel'de kalıyor.

45.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını kaleci Matheus Magalhaes yumruklayarak uzaklaştırıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

42.DK: Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie'nin çektiği şut farklı şekilde kalenin solundan dışarı çıkıyor.

41.DK: Willy Boly'nin kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla Fenerbahçe ceza sahasına yakın bir noktada topla buluşan Rafa Silva için ofsayt bayrağı kalkıyor.

40.DK: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Volkan Şen, Caner Erkin ile paslaşarak kullanıyor. Caner Erkin topla buluşur buluşmaz ortasını yapıyor ancak Braga savunması kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

39.DK: Braga yarı alanının ilk metrelerinde Alper Potuk'a arkadan sert müdahalede bulunan Nikola Vukcevic, sarı kart görüyor.

38.DK: Volkan Şen'in sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Robin Van Persie'nin yerden çektiği şuta kaleci Matheus Magalhaes, iki hamlede sahip oluyor.

37.DK: Josue, sol kanattan ortasını altıpasa yakın bir noktada bulunan Ahmed Hassan'a yapmak istiyor ancak son anda araya giren Caner Erkin, tehlikeyi kornere uzaklaştırıyor.

31.DK: Josue'nin yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Baiano'nın çektiği şut kalecimiz Volkan Demirel'de kalıyor.

29.DK: Sol kanattan Volkan Şen'in yaptığı ortaya altıpas çizgisi üzerinde yükselen Robin Van Persie, hava topu mücadelesinde kaleci Matheus Magalhaes'e faul yapıyor.

27.DK: Rafa Silva'nın yerden pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Marcelo Goiano'nun gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

24.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Wilson Eduardo, Rafa Silva ile paslaşarak kullanıyor. Topla tekrar buluşan Wilson Eduardo, arka direğe ortasını yapıyor ancak bu ortaya takım arkadaşları dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

23.DK: Sağ kanatta topla buluşan Baiano'nun ortası Şener Özbayraklı'dan sekip kornere çıkıyor.

20.DK: Karşılaşmada 20 dakikalık bölüm geride kalırken her iki takım da birbirine karşı üstünlük kurabilmiş değil.

17.DK: Baiano'nun kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla sağ çaprazda topla buluşan Ahmed Hassan, ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak top kalecimiz Volkan Demirel'de kalıyor.

15.DK: Braga takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Ricardo Ferreira'nın yerine Willy Boly karşılaşmaya dahil oluyor.

12.DK: Rafa Silva'nın yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Josue'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

10.DK: Braga ceza sahası içerisinde Caner Erkin'in arkadan yaptığı müdahale ile yerde kalan Ricardo Ferreira, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

8.DK: Sol kanatta topla buluşan Volkan Şen'in yerden ortasını Braga savunması uzaklaştırıyor.

6.DK: Braga yarı alanının ortalarında sol kanatta rakibi ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Volkan Şen, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

3.DK: Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden ortasını yapıyor ancak Braga savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1.DK: Braga savunmasından seken topla ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Ozan Tufan'ın çektiği şut kaleci Matheus Magalhaes'te kalıyor.

1.DK: Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

- Fenerbahçe'de Michal Kadlec ve Bruno Alves, Braga'da da Luis Carlos, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

- Portekiz ekibi Braga'nın bu sezon en çok gol atan oyuncusu ise 12 golle Ahmed Hassan. Nikola Stojiljkovic, 10 golle Mısırlı oyuncuyu takip ediyor. Takımın dikkat çeken bir diğer oyuncusu Rafa Silva da 2'si Avrupa Ligi maçlarında olmak üzere toplanda 8 gol kaydetti.

- Temsilcimiz Fenerbahçe'nin bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan ismi 21 golle Fernandao. Brezilyalı oyuncu bu gollerin 6'sını Avrupa Ligi maçlarında kaydetti. Bu sezonki maçlarda Van Persie'nin 14, Nani'nin de 10 golü bulunuyor.

- Braga ise 25 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde lider Benfica'nın 14 puan gerisinde 4. sırada bulunuyor.

- 24 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de 56 puanı bulunan Fenerbahçe, maç fazlası ile Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider durumda bulunuyor.

- Braga ise Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 13 puanla lider bitirmiş ve son 32 turunda Sion ile eşlemişti. İsviçreli rakibini deplasmanda 2-1 yenen Braga, Portekiz'deki maçtan da 2-2'lik beraberlikle ayrılarak son 16 turuna yükselmişti.

- Celtic, Ajax, ve Molde ile birlikte yer aldığı Avrupa Ligi A Grubu'nu 9 puanla 2. sırada bitiren Fenerbahçe, son 32 turunda Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelmiş, rakibini 2-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyerek ismini son 16 takım arasına yazdırmıştı.

- Fenerbahçe ile Braga, Avrupa kupalarında birbirleriyle ilk kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, daha önce Porto, Benfica ve Vitoria Guimaraes ile karşılaşırken, Braga daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor ile karşılaşmıştı.

- Fenerbahçe, daha önce Avrupa kupalarında Portekiz takımları ile 8 kez karşılaşırken bu maçların 4'ünü kazandı, 4'ünü kaybetti. Braga ise Avrupa kupalarında daha önce Türk takımları ile 6 kez karşılaşırken bu maçların 4'ünü kazandı, 2'sinde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

- Fenerbahçe, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarındaki 203. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip daha önce oynadığı 202 maçın 72'sini kazanırken, 42 kez berabere kaldı, 88 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 251 gol atarken, kalesinde ise 304 gol gördü.

- Portekiz temsilcisi Braga'da ise sakatlıkları bulunan Rui Fonte, Crislan ve Stian Ringstad, İstanbul'a getirilmeyen futbolcular.

- Temsilcimiz Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Diego ile sakatlığı bulunan Lazar Markovic, bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

- UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, son 16 turu ilk maçında Braga'yı konuk ediyor. Saat 20:00'da başlayacak müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Alper, Van Persie

BRAGA

Matheus, Andre Pinto, Eduardo, Luiz Carlos, Baiano, Rafa Silva, Ahmed Hassan, Ferreira, Josue, Vukcevic, Goiano

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Kadıköy'deki mücadelede rakibini yenerek avantaj sağlamak isteyen sarı-lacivertliler, Avrupa'daki 7 maçlık yenilmezliğini de sürdürmeyi hedefliyor.

Kaburgasında kırık olan ve son Akhisar Belediyespor maçında forma giymeyip, salı günü antrenmana da çıkmayan Gökhan Gönül, Braga maçı öncesi yapılan son çalışmada kendini denedi. Gökhan, antrenmanın basına açık bölümünde takımla çalıştı. Tecrübeli oyuncu büyük ihtimalle karşılaşmada forma giyecek. Gökhan'ın oynamaması durumunda ise teknik direktör Vitor Pereira diğer sağ beki Şener Özbayraklı'ya şans verecek.

FENERBAHÇE - BRAGA MAÇININ CANLI ANLATIMI SPOR3.COM'DA !

Öte yandan, sakatlığı bulunan Lazar Markovic forma giyemeyecek. Sarı lacivertlilerde ayrıca Avrupa Ligi A Grubu'nun son maçında Celtic karşısında kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Diego, takımını yalnız bırakacak. Lokomotiv Moskova maçlarında forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, Braga karşılaşmasıyla cezasını tamamlayacak.

Fenerbahçe'nin son 16 yolu
Şampiyonlar Ligi parolasıyla yola çıkan ancak 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına elenen Fenerbahçe, Yunan temsilcisi Atromitos'u saf dışı bırakarak Avrupa Ligi vizesi aldı.

Yer aldığı A Grubu'ndan, Celtic ve Ajax'ı geride bırakıp Molde'nin arkasında 2. olarak üst tura çıkan Fenerbahçe, son 32 turunda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla eşleşti. Rus temsilciyi İstanbul'da 2-0 yenen Fenerbahçe, Moskova'da rakibiyle 1-1 berabere kalarak turu geçen taraf oldu.

Fenerbahçe, Braga karşısında bu sezon Avrupa'daki 13. sınavını verecek. Sarı-lacivertliler bu sezon Avrupa'da 12 maçta, beşer galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı.

Braga bu tura nasıl geldi?
Sarı-lacivertlilerin rakibi Braga ise geçen yıl Portekiz Ligi'ni 4. sırada bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan başladı. Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen'in bulunduğu grupta 13 puanla lider olarak üst tura çıkan Braga, zorlanmasına rağmen İsviçre'nin Sion takımını eleyerek Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak Fenerbahçe-Braga maçını, Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. İki takım arasında rövanş maçı ise 17 Mart Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

Kadıköy'de 18 maçtır yenilmiyor
Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda oynadığı son 18 resmi maçta kaybetmedi.

Kadıköy'deki son yenilgisini Avrupa'da 17 Eylül'de Molde karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra 3 kulvarda oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Braga 3 aydır kaybetmiyor
Fenerbahçe'nin rakibi Braga, son 3 ayda oynadığı 13 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.

Braga, lig, Avrupa ve kupada yakaladığı 13 maçlık seride 9 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Portekiz ekibi son yenilgisini ligde 3 ay önce 10 Ocak'ta Sporting Lizbon deplasmanında yaşadı.

FENERBAHÇE - BRAGA

STAT:
Ülker Stadı
HAKEM: Clement Turpin
SAAT: 20.00

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan Gönül(Şener), Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Nani, Robin van Persie

TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

BRAGA: Matheus, Baiano, Ricardo Ferreira, Andre Pinto, Goiano, Luis Carlos, Vukcevic, Josue, Rafa Silva, Ahmed Hassan, Stoiljkovic

TEKNİK DİREKTÖR: Paulo Fonseca