Fenerbahçe'nin rakibinde zorunlu değişiklik

Fenerbahçe'nin rakibinde zorunlu değişiklik

Ajax'ta sol bek Dijks'in Fenerbahçe maçında oynayamayacağı kesinleşirken, De Boer dörtlü savunmaya dönüyor.

Fenerbahçe'yi perşembe günü evinde ağırlayacak olan Ajax, sarı-lacivertliler karşısındaki oyun düzeninde değişikliğe gidecek.
 
Feyenoord ile yapılan kupa maçında kasığından sakatlanan sol bek Mitchell Dijks'in bu mücadeleye yetiştirilmeye çalışılsa da, Avrupa Ligi maçında oynayamayacağı, en az 1 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. 
 
Bunun üzerine kartları yeniden karan ve oturup hesap kitap yapan teknik direktör Frank de Boer'in savunma kurgusunu değiştirmeye karar verdiği bildirildi. Roda ile ligde ve Feyenoord ile kupada yapılan maçlarda üçlü defans kurgulayan eski Galatasaraylı De Boer'in, Fenerbahçe için bu düzenden vazgeçtiği kaydedildi. 
 
Hollandalı çalıştırıcının takımını sarı-lacivertlilerin karşısına dörtlü defans kurgusuyla çıkaracağının altı çizildi. Dijks'in yerine Riedewald'ın sol kanada kaydırılacağı, Van der Hoorn ve Veltman'ın stoperde ve Tete'nin de sağ bek olarak görev yapacağı ifade edildi.
 
Öte yandan genç forvet Yaya Sanogo'nun sakatlığını atlattığı ancak maç ritmini bulamadığı, Bazoer, Cerny gibi isimlerin de sakatlıklarının sürdüğü belirtildi.  
 

Milliyet