Hapoel Beer-Sheva'yı tanıyalım

Hapoel Beer-Sheva'yı tanıyalım

İşte Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Hapoel Beer-Sheva takımı hakkındaki bilgiler...

Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleşen İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva, 1949 yılında kuruldu. Birüssebi şehrinin takımı olan Hapoel Beer-Sheva, kırmızı-beyaz renklerden oluşuyor. Kulüp maçlarını 16 bin 126 kişilik Turner Stadı’nda oynuyor.

İsrail Ligat HaAl Ligi’nde 12 maça çıkan Beer-Sheva, aldığı 10 galibiyet ve 31 puanla en yakın rakibi Maccabi Tel Aviv’e 7 puan fark atmış durumda… Hapoel Beer-Sheva’nın tarihinde biri geçen sezon olmak üzere 3 lig şampiyonluğu ve 1 kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Takımı 37 yaşındaki İsrailli teknik direktör Barak Bakhar yönetiyor. 1 Temmuz 2015’te takımın başına geçen genç teknik adam, kulübe tarihi başarılar yaşatıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN KIL YAPI ELENDİ

Geçen sezon ligde şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi vizesi alan İsrail ekibi, Devler Ligi’ne 2. ön eleme turundan katıldı. Sheriff’i eleyen Hapoel Beer-Sheva, 3. ön eleme turunda da Olympiacos’u toplamda 1-0 yenerek play-off grubuna kaldı. Gruplara çok yaklaşan İsral ekibi, Celtic’e takıldı. İlk maçı deplasmanda 5-2 kaybeden kırmızı-beyazlılar, rövanş maçında ise turu kılyapı kaçırdı! İskoç devini 2-0 yenmelerine rağmen bir de penaltı kaçıran Hapoel Beer-Sheva, UEFA Avrupa Ligi’ne düştü. 

GRUPTA INTER VE SOUTHAMPTON’A YENİLMEDİLER

UEFA Avrupa Ligi K Grubu’nda Inter, Southampton ve Sparta Prag ile mücadele eden İsrail ekibi, 8 puanla 2. sırada yer alarak adını bir üst tura yazdırdı.

Hapoel Beer-Sheva ile Beşiktaş ilk maçı 16 Şubat’ta İsrail’de, rövanş karşılaşmasını ise 23 Şubat’ta Vodafone Arena’da oynayacak.

Kadrosunda yabancı olarak bir Portekizli stoper, bir Macar sol bek, bir Rumen orta saha, bir Nijeryalı orta saha buluran İsrail temsilcisinin hücum hattında ise Nijeryalı ve Brezilyalı oyuncu bulunuyor.

Takımın en golcü isimleri ise santrfor Anthony Nwakaeme 21 maçta 8 gol atıp, 6 asist yaptı. Ben Sahar ise takımına 21 maçta 9 gol ve 2 asistlik katkı yaptı.

AMK Gazetesi